Skoči na vsebino

VAG peskovnik

* * * - - 11 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
11017 odgovorov v temi
leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 644

sam vedno kak liter starega not ostane, jest bi skoz isto tocil. Drugac pa praviloma pocrka pri novih vse drugo prej kot motor, to delamo bolj zaradi dobrega obcutka.
Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 690
  • Avtomobil: LPP Urbana

Fantje...kak se obnese 2.0 tdi z 239hp? gre za 2019 letnik, Arteon.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

bavarja
bavarja

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 682

Fantje...kak se obnese 2.0 tdi z 239hp? gre za 2019 letnik, Arteon.

Ko sem jst gledu arteona so mi rekli na servisu da niso za pohvalit ti motorji
Prikaži več možnosti

fantastic five
fantastic five

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 843

Kolega je pred kratkim prodal pasata 2.0bitdi 

Imel je nekaj čez 160tkm..1.lastnik  0 problemov glede motorja-menjalnika

Prikaži več možnosti

snowlotus
snowlotus
  • Uporabnik
  • Sporočil: 262
  • Avtomobil: A6 50 TDI & A4 3.0 TDI

Deljena mnenja... Vsi odsvetujejo ta 2.0 BiTDI, meni se je zdel super motor. Sem ga imel v Passatu, pa tudi en moj prijatelj ga je imel in ni bilo nikoli nobenih problemov. Je pa pomembno izpostavit, da se dela velik servis - torej zobati jermen na 120.000km.

Prikaži več možnosti

zdrifko
zdrifko
  • Uporabnik
  • Sporočil: 228

Sem imel Passata s tem motorjem, nikoli problemov.
Prikaži več možnosti
    • snowlotus je všeč

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 734
  • Avtomobil: Ford S-Max

1.0 tsi so za kaj? Moj stari je v penziji in bi rad kupil še zadnji avto v svojem življenju, ker računa da čez 10 let ko bo 70+, ne bo več vozil. Pogoj je bencinar in da je višji. Do zdaj imel b klaso, zaj pa razmišlja o crvju. Sam mu pravim, da brezveze, ker so preveliki stroški, a on hoče malega terenca. Mogoče q2, tcross,...a ne poznam teh mašin, meni se slišijo prešvoh. 1.4 tsi so verjetno že boljši. Bo pa dal ene 15-18k.

Prikaži več možnosti

525iX
525iX

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 144
  • Avtomobil: Alltrack , VFR

Sosed, prav tako penzionist ima Škodo Kamiq z tem motorjem in je prezadovoljen. Nobenih težav.

Ko gledam našega šefa, ne morem verjeti, da je nastal iz najhitrejšega spermija. :confused
Prikaži več možnosti

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 220
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

1.0 tsi so za kaj? Moj stari je v penziji in bi rad kupil še zadnji avto v svojem življenju, ker računa da čez 10 let ko bo 70+, ne bo več vozil. Pogoj je bencinar in da je višji. Do zdaj imel b klaso, zaj pa razmišlja o crvju. Sam mu pravim, da brezveze, ker so preveliki stroški, a on hoče malega terenca. Mogoče q2, tcross,...a ne poznam teh mašin, meni se slišijo prešvoh. 1.4 tsi so verjetno že boljši. Bo pa dal ene 15-18k.

Jaz bi raje novega capturja pogledal. Je lepši, boljši materiali v notranjosti, več opreme za manj ali isti denar....
Meni captur znotraj po materialih deluje skoraj boljše kot tiguan, ki je rang višje.
Vstopni motorji so pa danes itak pri vseh znamkah anemični.Vsaj na papirju. V praksi pa za vsak dan po omejitvah niti niso tako švoh. Če ne greš z njim vsak teden ravno v Munchen. Za drekanje po SLO pa čisto zadostuje. Sploh za penziče.
Prikaži več možnosti
    • Mr.Fritz je všeč

dolenc--
dolenc--

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 137
  • Avtomobil: VW

Imel v službeni Fabii.... BP. Je zelo soliden motor za male avte, solidno poskočen že od 1500 obr naprej. Do 130.000 km ni bilo problemov, ko sem zamenjal za Superba.

Lp,
Prikaži več možnosti
    • Mr.Fritz je všeč

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 690
  • Avtomobil: LPP Urbana

Prve verzije teh motorjev ( 1.0, 1.2) so imele tezave. Sedaj temu ni vec tako :)

V vmesnem casu sem pridobil nekaj slabih info glede 2.0bitdi pa sem raje nareidil korak stran od tega.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

snowlotus
snowlotus
  • Uporabnik

Tašči smo pripeljali T-Roca 1.0 TSI 2018 iz Nemčije. Kaj naj rečem, vsi smo zadovoljni z njim. Nobenih težav, zelo poskočen, ugodna poraba. Tudi kot celota, lepa kombinacija. Seveda nima OPF, tudi sam bi gledal brez OPF. V letniku 2019 uloviš še kakega brez. Nikakor ne gledat od sredine 2020 dalje. Takrat so jih še dodatno “sterilizirali”, dandanes je vse kar je novo anemično.

Pred par leti, menda leta 2019, sem vozil Golfa 7.5 1.0 TSI, ki sem ga dobil kot nadomestno vozilo. Me je pozitivno presenetil glede živahnosti. Po avtocesti je lepo letel. Tako da ni kakih slabosti, za nezahtevnega uporabnika povsem dovolj. Tudi okvar nekih ni, na servisu pravijo da delajo BP.
Prikaži več možnosti
    • Mr.Fritz je všeč

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 378
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Tašči smo pripeljali T-Roca 1.0 TSI 2018 iz Nemčije. Kaj naj rečem, vsi smo zadovoljni z njim. Nobenih težav, zelo poskočen, ugodna poraba. Tudi kot celota, lepa kombinacija. Seveda nima OPF, tudi sam bi gledal brez OPF. V letniku 2019 uloviš še kakega brez. Nikakor ne gledat od sredine 2020 dalje. Takrat so jih še dodatno “sterilizirali”, dandanes je vse kar je novo anemično.

Pred par leti, menda leta 2019, sem vozil Golfa 7.5 1.0 TSI, ki sem ga dobil kot nadomestno vozilo. Me je pozitivno presenetil glede živahnosti. Po avtocesti je lepo letel. Tako da ni kakih slabosti, za nezahtevnega uporabnika povsem dovolj. Tudi okvar nekih ni, na servisu pravijo da delajo BP.

Ko sprejmeš dejstvo, da si nabavil vstopni motor 1.0 TSI prijetno preseneti. Sam sem ga vozil v Octaviji karavan, ki smo jo dobili v bivši firmi kot nadomestno vozilo in moram priznati, da je povsem zadovoljiv motorček za umirjenega voznika, ki se drži omejitev. Nos deluje v primerjavi z dizli izredno lahek - bencinski trivaljnik je smešno majhen in lahek, zato avto ne sili iz zavoja. Navora je čez celotno območje vrtljajev dobolj, da motor ne rabi priganjanja v vrtljaje. Vseeno se jih motorček ne brani za po vrhu pa doda zanimivo zvočno kuliso. Glede na to, da je doma 1.2 TSI s 105 konji v Golfu VI, sem imel dokaj dobro idejo koliko bo Octavija zmogla, vseeno pa sem dobil občutek, da se trivaljnik rajši zavrti in je zato prijetnejši za voziti (verjetno zaradi dodatnih dveh ventilov nad vsakim valjem). V navezi z DSG bi znal biti odlična in varčna izbira za upokojenca. Pazljiv bi bil le pri jermenu, ki naj bi bil doživljenjski in ga raje menjal pri kakšnih 5 letih. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti
    • snowlotus je všeč

urban
urban

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 141
  • Avtomobil: A6 COMPETITION

Deljena mnenja... Vsi odsvetujejo ta 2.0 BiTDI, meni se je zdel super motor. Sem ga imel v Passatu, pa tudi en moj prijatelj ga je imel in ni bilo nikoli nobenih problemov. Je pa pomembno izpostavit, da se dela velik servis - torej zobati jermen na 120.000km.

Kako gre napram a6 bitdi?
Prikaži več možnosti

snowlotus
snowlotus
  • Uporabnik

3.0 BiTDI ima več surovosti, 2.0 BiTDI je tudi zelo živahen a svojo moč razvija bolj linearno. Sicer pa oba ekstra hitra za po AC. Glede na to, da je med njima 80KM razlike, se kar pozna v prid 3.0 BiTDIja… no ja, se mi že spet kolca po njem…
Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 931
  • Avtomobil: BMW

So že zunaj nove informacije o Passatu Variant?

Kdaj bo približno na trgu - Sep 23?  Kdaj bodo na voljo prvi katalogi oziroma ceniki?

Hvala.

Prikaži več možnosti

Tattoo
Tattoo

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 589
  • Avtomobil: R5

Kdaj bo približno na trgu - Sep 23?  Kdaj bodo na voljo prvi katalogi oziroma ceniki?

Hvala.

Katalog in cenik (predprodaja) bosta mogoče res že septembra...na trgu pa začetek 2024.

Bo pa avto večji / daljši in s še večjim poudarkom na udobju...pa samo še kot karavan.

"There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games!" - Ernest Hemingway
Prikaži več možnosti

klemn007
klemn007

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 990

Hvala.

Na spodnji povezavi je nekaj slik (še prelepljeni detajli):

https://www.carscoop...in-hybrid-form/

lp

Urejal klemn007, 14.02.2023, 05:56.

Mi o volku, volk iz gozda. :)
Prikaži več možnosti

5rG
5rG

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 428
  • Avtomobil: Golf VII TSI DSG

Pa izdelovali ga bodo v isti tovarni kot Superba, tudi podvozje si bosta delila. Torej lahko pričakujemo več prostora, verjetno tudi višjo ceno - bi rekel da bo solidno opremljen 50k.

Prikaži več možnosti

tratnika
tratnika

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 522
  • Avtomobil: e61 525dT

Zraven pa oznaka za snop in napis 1% - ECE only. Kaj bi to pomenilo?

Nastavitev snopa oz. padec snopa 1% pomeni da pri dolžini snopa 100m pade le ta za 1m. To naj bi bila osnovna nastavitev.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.