Skoči na vsebino

Zimske pnevmatike 2011-2025

* * * * - 4 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
4232 odgovorov v temi
German Engineering
German Engineering

BMW fanatik

• V potrjevanju
  • Sporočil: 358

Spet se nam približuje tisti čas, ko bomo morali letne pnevmatike zamenjati za zimske (15. november).

AMZS je že izdal prve teste zimskih pnevmatik:
175/65 R14 T --> http://www.motorevij... okt 11 175.jpg
195/65 R15 T --> http://www.motorevij... okt 11 195.jpg

In test celoletnih pnevmatik:
175/65 R14 T --> http://www.motorevij... okt 11 175.jpg

Novosti:
do 1. novembra 2012 bodo vse pnevmatike morale biti označene z nalepko, ki bo sporočala, kolikšna je poraba goriva (kotalni upor), ki jo povzroči določena pnevmatika, kakšen je njen oprijem pri zaviranju na mokri cesti in kolikšna je njena glasnost. Oprijem pri zaviranju na mokri cesti in poraba pnevmatike bodo ocenjene od A do G, pri čemer je A najboljša, G pa najslabša ocena. Zunanja glasnost pnevmatike bo pa izražena v decibelih.

Vir: Motorevija
Prikaži več možnosti
    • Warden je všeč

Mundas
Mundas

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 432
  • Avtomobil: STI

Moram preverit koliko je na starih sploh še profila, drugače pa bi za mojega letos ubavil kakšne UG8, dokaj ugodna cena za kar ponujajo :)
Prikaži več možnosti

Falco
Falco

Der Kommissar

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 827
  • Avtomobil: BMW

Kaj priporočate v dimenziji 195/65/15? Gledam Goodyear UG8, Dunlop SP Winter Sport 4D, Michelin Alpin A4.
Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 945
  • Avtomobil: M2

gor imaš tabelo. a jo je težko pogledat razbrat podatke in si izbrat tisto gumo ki najbolj ustreza tvojim kriterijem?! jst bi izbrau UG8 zato ker imam že en kup let UG7 pa UG7+ itd. drugim ta guma sploh ne ustreza.

drugače me pa bolj jezi to zakaj ne testirajo recimo 205/55R16...
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Je kdo že kje zasledil teste zimskih pnevmatik za do 210km/h? Kaj se letos kj priporoča kot najboljše? Isto kot lani, je kak nov model gume na trgu med premium znamkami?

Urejal Rottie, 06.10.2011, 19:07.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

bemvejc
bemvejc

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 498
  • Avtomobil: F11 525d

Kaj priporočate v dimenziji 195/65/15? Gledam Goodyear UG8, Dunlop SP Winter Sport 4D, Michelin Alpin A4.

že tri sezone zapored vozim UG7 oz. UG7+ in sem z njimi ZELO zadovoljen,
tako da UG8, glede na to da je naslednik, sigurno ne more biti slabša :)

moj predlog :ok2 Goodyear UG8 :ok :ok
Prikaži več možnosti
    • Falco je všeč

German Engineering
German Engineering

BMW fanatik

• V potrjevanju
  • Sporočil: 358

Zakaj pa nobeden ni zainteresiran za Continental pnevmatike? Saj so po letošnjih in tudi lanskih testih bile najboljše. Večina se vas odloča (že v lanski temi) med Goodyear, Dunlop in Michelin. Zakaj pa ne Continental?
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Zakaj pa nobeden ni zainteresiran za Continental pnevmatike? Saj so po letošnjih in tudi lanskih testih bile najboljše. Večina se vas odloča (že v lanski temi) med Goodyear, Dunlop in Michelin. Zakaj pa ne Continental?

Continental ima malce mehkejše stene ... mogoče zato. Jih je pa oče vzel za svojo E39 lani in je kr zadovoljen z njimi.

Urejal Rottie, 06.10.2011, 19:43.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

davorz
davorz

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 311
  • Avtomobil: 2009 Ford Fiesta 1.4

To zimo bom jaz vzel Continental TS800 za mojo dimenzijo. Po testih in opisih uporabnikov naj bi bila res dobra guma
Član KOS
Prikaži več možnosti

XaNti
XaNti

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 143
  • Avtomobil: Prevozno sredstvo

Falco jst bi se na tvojem mestu odločil za UG8 imel sem predhonico UG7 in bil izjemno zadovoljen znjo, pa čeprav imam 4x4 čutim razliko med sedanjimi Nokian WR2

Lp
BMW Fahren ist Kult, wer keinen hat ist selber schuld.:ok
Prikaži več možnosti
    • Falco je všeč

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 179
  • Avtomobil: E34, RAV4

Kaj priporočate v dimenziji 195/65/15?

A ni to preozka dimenzija za E39?
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Mundas
Mundas

BMW fanatik

• Uporabnik

Mislim da nas ima kar nekaj nekoliko ožjo gumo od dovoljene, za zimo seveda. Jaz imam tudi 205 namesto 225.
Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 179
  • Avtomobil: E34, RAV4

Mislim da nas ima kar nekaj nekoliko ožjo gumo od dovoljene, za zimo seveda. Jaz imam tudi 205 namesto 225.

Ja ti imaš menda tudi prenizko in premajhno... 205/55/16 ali nekaj takega?
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 371

Jaz se ne bi hecal z našimi policaji, ker smo postali policijska država. Predstavljaj si, da doživiš verižno trčenje na avtocesti, kar je stalnica pozimi ali se kdo zaleti vate od zadaj. Ne vozijo vsi Goodyear ali Michelin pač pa je 80% ljudi na Rotal in Yingwong gumah. Zdaj človek z 10mm profila na nalitih Rotalkah ne bo kriv, avtomatično boš ti čeprav imaš nove GY Ultragrip 8 ampak 1cm manjšo širino kot je napisano na homologaciji. Ker ni papir, urejen ne velja NIČ!

V očeh naših bedakov v plavih uniformah je bolj izpraven 40 let star kamionček TAM z 20 let starimi TIGAR M+S pnevmatikah na pogonski gredi kot ti na E39 z eno številko premajhno obutvijo, letošnje izdelave z napisom Michelin Alpine A4.

Govorim iz lastnih izkušenj.
Prikaži več možnosti
    • hvilu, Rados BMW e39 in J9320 uporabnikom je všeč to sporočilo

romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 831
  • Avtomobil: ČRN KARAVAN

Sam kdor telim testom verjame, pol pa tut ne vem. :napaka gorovrim za 175/65-14
Ok, med prvimi bi mogoče še šlo, ampak če samo pogledate, kje je Sava S3 ter kake ocene je dobila. Odlična na suhi cesti, slaba na mokri inn na snegu. Pa kogarkoli ki jo je že vozil vprašaš, je znano samo eno - dobra je edino v snegu, drugod je porazna. Zato je tudi v prejšnjih testih bla vedno na koncu ter nepriporočljiva. Uvrstila se je celo pred Pirelija. :napaka Pa kolikor je meni znano, se struktura zmesi za S3+ ni nič spremenila za letos glede na lansko leto!! Torej tudi guma ne more imeti čist kontra lastnosti glede na lani!
Pri 195/65-15 pa tudi LM-32 ni tako slaba, da bi bila precej slabša od Baruma, Fulda je bila lani čisto v vrhu, sedaj nekje na sredini, Uniroyal MSplus 66 je bil lansko leto tudi v vrhu, letos ga sploh ni...
Vglavnem, ni vse v testih.
Se pa strinjam, da je recimo Conti TS zelo dobra guma, Dunlop 3D je bla tudi, za 4D se bo videlo. Medtem ko winterresponse ni lih nevem kaj.
UG8 zna biti dobra za veliko vožnje po AC, mokri cesti itd, na snegu pa zna mal šepat, saj je precej zaprta in velik del profila zalitega. Ker recimo meni se je Ug7+ dopadla najbolj v snegu!

Sicer pa tole mnenje je povsem subjektivno! Da ne bo kake vroče krvi okol tega :ok2
BMW....:drink
BMW Dolenjska.... :respect :beer:drunk
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 001
  • Avtomobil: sivo povprečje

Vprašanje, če morda kdo ve: Dajo te gume čisto frišne takoj na test? Ker lani sem npr. kupil nove Dulop (ok, za eno os, spredaj so bile še skoraj nove) in je zadeva prve dni (ravno prvi sneg) bila bolj porazna kot pa moje stare S3. Se mi zdi da se mora prva plast malo zdrajsat da zadeva optimalno prime. Ker potem nisem imel več problemov okoli tega.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

zigi
zigi

BMW Zasavje Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 989
  • Avtomobil: 535 PS

Vprašanje, če morda kdo ve: Dajo te gume čisto frišne takoj na test? Ker lani sem npr. kupil nove Dulop (ok, za eno os, spredaj so bile še skoraj nove) in je zadeva prve dni (ravno prvi sneg) bila bolj porazna kot pa moje stare S3. Se mi zdi da se mora prva plast malo zdrajsat da zadeva optimalno prime. Ker potem nisem imel več problemov okoli tega.

Kot je meni znano, gume najprej malo "utečejo", nato gredo na test. :ok

BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... :mznak ... BMW FOREVER ... :cool

Prikaži več možnosti
    • Warden je všeč

zupys
zupys

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 123
  • Avtomobil: Ford Focus

Vidim, da ste zelo zadovoljni z goodyear ultragrip. Zanima me, koliko km naredite z enim kompletom? 205/55/16
Prikaži več možnosti

Falco
Falco

Der Kommissar

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 827
  • Avtomobil: BMW

Ni za E39, pač pa za Opel Zafiro od dedka. :ok

Jaz imam na svojem vse dimenzije homologirane (zimske 205/65/15). :ok
Prikaži več možnosti

Mundas
Mundas

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja ti imaš menda tudi prenizko in premajhno... 205/55/16 ali nekaj takega?

Take imam ja, sicer bi bilo 205/60/16 bolj prav, ampak je taka dimenzija zimskih že bila ko sem ga kupil in mislim da bo tako tudi ostalo.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.