Skoči na vsebino

Zimske pnevmatike 2011-2025

* * * * - 4 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
4232 odgovorov v temi
Egon
Egon
  • Uporabnik
  • Sporočil: 684
  • Avtomobil: Bmw 6GT,Ford EDGE, s5

Jaz pa nemaram RFT gum, ker se mi zdi da so trde kot kamen? Enkrat smo imeli continental ts 830 na avtu zimske RFT, tudi oznako za mokro so imele D, če se ne motim. No te gume so imele zelo slab oprijem na mokrem ali snegu že od novega, zaradi teh gum je avto tudi na mokri cesti prehitro odletel... Je conti seal tehnologija kaj boljša?

Seal pomeni samo da se ob predrtju na tekalni površini do premera cca 5mm žebelj inp. Guma sama "zatesni". Ni treba vulkanizerju in nebo spustila... Vsaj jst mam tako na Pirellijevih scorpin z seal inside oznako. Moram rect kar se tega tiče top,sem tudi vn žeblje potegnil pa se sama zatesni.
Prikaži več možnosti

Falko
Falko

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 861

odvisno od avta in podvozja.
f22 z /M podvozjem se je z 205-50/17 goodyear non rft zimskimi vozil na predpisanem pritisku katastrofalno. Tam po trzaski ac obvoznici se mi je zdelo kot da imam pred vaakim ovinkom lag od sukanja volana do reakcije avta…
Na kolegovi F11 na 17” razlike nismo opazli

tudi jaz sem vzel navadne in ne rtf, pri 26 inc, se avto enostavno prevec ziba, ker so bocnice mehke, naslednje bodo rtf in bom porocal
16 inc
Prikaži več možnosti
    • Jerch_ je všeč

anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 822
  • Avtomobil: kolkr gre

Hud roast. :-D

Pripete slike za predogled

• IMG_2697.jpeg
Prikaži več možnosti
    • Falko in primitivnež uporabnikom je všeč to sporočilo

chado
chado

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 816
  • Avtomobil: 4kolesa+volan

Čeprav sem v hribih je na začetek 'zime' oziroma pred njo in tudi potem v marcu/aprilu/maju že dokaj toplo (kak dan pa še vedno pod ničlo zjutraj) sem rekel da probam letos celoletne Pirelli Cinturatto SF3. Lahko rečem samo da so zimske gume 'passé'. V 10-15cm mokrega snega z E46 v klanec kot da ni nič. Res da me rešuje zapora diferenciala ampak, če ne bi vedel bi rekel da vozim zimske gume. Extra gume,sploh kdor nima nekakšnih zimskih razmer je to to, pa še naslednjo zimo bodo OK ker jih višje temperature ne 'uničijo'. Tudi v mokrem/suhem so še boljše in tišje kot kakšne zimske.
Prikaži več možnosti
    • Vocko in blackberet uporabnikom je všeč to sporočilo

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 750
  • Avtomobil: BMW

Čeprav sem v hribih je na začetek 'zime' oziroma pred njo in tudi potem v marcu/aprilu/maju že dokaj toplo (kak dan pa še vedno pod ničlo zjutraj) sem rekel da probam letos celoletne Pirelli Cinturatto SF3. Lahko rečem samo da so zimske gume 'passé'. V 10-15cm mokrega snega z E46 v klanec kot da ni nič. Res da me rešuje zapora diferenciala ampak, če ne bi vedel bi rekel da vozim zimske gume. Extra gume,sploh kdor nima nekakšnih zimskih razmer je to to, pa še naslednjo zimo bodo OK ker jih višje temperature ne 'uničijo'. Tudi v mokrem/suhem so še boljše in tišje kot kakšne zimske.

Moti me samo globina profila pri Michelimkah je to 6.6mm

Koliko imaš pri Pirellkah?

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

chado
chado

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 816
  • Avtomobil: 4kolesa+volan

Moti me samo globina profila pri Michelimkah je to 6.6mm

Koliko imaš pri Pirellkah?

Šubler pravi 7mm.

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 765
  • Avtomobil: DKW

Vozi kdo Bridgestone Blizzak 6?
Kako so bocnice in filing na volanu? Na mokrem mi je jasno da je “on pair” s Contijem..
Prikaži več možnosti

Sonyfan
Sonyfan
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2
  • Avtomobil: G20 320i M

Vozim "bavarijo" zadnje pol leta. Zdej imam gor 4x 225 50 R17 98H Bridgestone Blizzak LM001, DOT 2221. Kupljene skupaj z original ALU platišči z "druge" roke. Profila bilo jeseni tam 7mm. Vse ok do predkratkim. Se peljem te dni nazaj v službo, temp. zjutraj okol -5, suha cesta, ovinek v levo, hitrost zagotovo ne več kot 60km/h in mi "odnese" zadek po moji oceni tam, dobrega pol metra ven.. WTF? Naslednji dan ponovno, normalna pot v službo, isto ovinek v levo, samo drugje. S tem da je šla cesta rahlo v hrib. Hitrost tam okol 50km/h, ko se scena ponovi, malo manj intenzivno, pa vseeno. WTF, nič jasno !?! Bemti, suha cesta!

A me gume "hecajo" na suho ali je še kaj drugega možno? Samo ne mi rečt, da je to normalno pri zadnjem pogonu. Kake imate vi izkušnje z temi Bridgestonkami in na splošno z obnašanjem gum po nekaj sezonah?

Urejal Sonyfan, 16.01.2025, 22:35.

Prikaži več možnosti

Borut
Borut

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 713
  • Avtomobil: 528i in 316i

Hi!

Prvo predlagam da premeriš globine profilov.

Drugo kar bi jaz še naredil je da bi zamenjal sprednji in zanji komplet med sabo, glede na to da imaš vse iste dimenzije.

Tretje pa pri menjavi preglej še podvozje in puše na zadnjem mostu, tudi tam kjer je prišraufan most na karoserijo.

lp

Borut

Prikaži več možnosti

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 284
  • Avtomobil: UFO

Sonyfan tehnika vožnje te heca.
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 765
  • Avtomobil: DKW

Sem potem vzel Bridgestone Blizzak 6, nisem se menjal.. bom pa moral pocasi. Obstojece mi je pobralo po zunanjem in notranjem robu, kljub temu da polnem 0.2 vec kot priporoceno. Po sredini pa malo nacefralo.. ampak to vsaj vem zakaj :) ne morem pa verjet, da kljub macehovskem odnosu do daske zadnjih mesec dni, na AC Pirelli se vedno niso glasne.
Prikaži več možnosti

Sonyfan
Sonyfan
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2
  • Avtomobil: G20 320i M

Sonyfan tehnika vožnje te heca.

Kakšna posebna tehnika pa bi bila pri tej hitrosti?

Prikaži več možnosti

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 284
  • Avtomobil: UFO

Probaj vedno imeti obremenjena kolesa skozi ovinke, ali zaviraš ali pospešuješ, če prideš v ovinek, spustiš gas in obrneš volan se zelo zmanjša oprijem.
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti
    • jjjernej je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.