Volvo XC90
Že lep čas imam željo pa xc90. Mogoče bi si ga v prihodnjosti vendarle privoščil...
Ima kdo kakšno izkušnjo s temi stroji? Motor naj bi bil 2.4 dizel, menjalnik pa ni pomembo kakšen. Izkušnje z geartronic menjalnikom? Vem da obstaja Volvo forum, ampak verjamem da je tudi tu kakšen, ki ima kakršnekoli izkušnje:) ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Iskalnik dela čudeže
![]() http://forum.bmwslo....ead.php?t=84300 http://forum.bmwslo....ead.php?t=74420 http://forum.bmwslo....ead.php?t=56341 http://forum.bmwslo....ead.php?t=50767 Napišem še enkrat: imel tast 850 2.5 20V, V70 D5 163KM, S80 D5 185KM geartronic in z vsemi tremi zelo zadovoljen. Delal je po cca 100tkm letno in z nobenim v 5ih letih (km-ji preko 500.000) nobenih problemov. Toliko ti vem povedati o motorju in menjalniku. Mogoče še en nasvet: ko je menjal V70 (kupil novo) za S80 je dal stari avto v račun. Čez kak mesec ga je opazil pri enem preprodajalcu in ga šel pogledat... Servisna knjiga nova, poštempljana od uradnega serviserja vozil Volvo, na števcu pa slabih 200.000 km. Tudi v servisni bazi so vse poštimali ![]() ![]() LP A. ![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
...proklete barabe, da bi jih "ošamaral" k... ![]() lp
“If you want to lead you must know how to follow.”
![]() |
Prikaži več možnosti
|
ga imam 4. leto, nobenih problemov, edino enkrat me je zezal en slab kontakt na elektroniki in ni vžgal, popravilo 5 minut, iskanje napake 3 ure.
Avtomatik ni neki športnik, je malo počasnejši od recimo mercedsovega, tudi sicer ne išči tukaj neke živahnosti, avto ima skoraj 2.5 tone, to se pozna tudi na porabi. Če ti pa ustreza umirjena vožnja, je to za moje pojme najboljši nakup. Prostora dovolj, udoben,pregleden, še največja napaka je ta, da pametnih rabljenih ni, vsaj dokler ne bom mojega prodajal:laugh Urejal sviz2000, 07.11.2011, 18:25. |
Prikaži več možnosti
|
Mojega fotra tud zanima tale voz in konkretno tale http://www.avto.net/...=5309902&show=1, sepravi bi D5 dizel in avtomatik moral biti zmagovalna kombincija, če je avto že v osnovi dobro vzdrževan?
|
Prikaži več možnosti
|
matr to bo pa drag winterwagen:laugh hec. sam vrjetn neboš menjal coupeja?al ja? ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
D5 avtomatik sem vozil službenega S80, zanimiva zadeva in tudi poskočna, če primerjam ostale zamorjene avtomatike.
|
Prikaži več možnosti
|
Za coupeja bi ga ja... Vem z ene skrajnosti v drugo, ampak sem se počasi nalevičal trdega M podvozja na naših cestah in nemobilnosti pozimi (res da nimam zimskih gum, ker uporablajm drug avto), pa tudi rad na brezpotje zavijem, kar z coupejem ni možno, in vleka prikolice, kar je z coupejem smrtni greh... ![]() Ampak vse je še v povojih... Škoda mi je brezhiben avto prodajat za nekaj, kar spet ne vem kaj dobim. Ličarsko ga že pregledam, kaj je pa v droboju... Z coupejem sem imel imel srečo:) ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ko sem za računalnikom, visim na avto.netu in se slinim za XC90. Potem grem v garažo, gledam coupeja in si mislim ''saj moram bit nor da ga prodam''. Grem nazaj za računalnik, spet isto...
Še sam ne vem kaj naj:blackeye ![]() |
Prikaži več možnosti
|
ta motor se matra s to kravo. Mi je blo kr hudo se not pelat s tipom, ki je ožemal to jado, pa še zmeraj nikamor ni šlo. Bogo v tej kombinaciji.
Pa luči obvezno xenon, ker navadne niso najboljše (vsaj za zgodnje letnike govorim) Urejal damirkos1, 07.11.2011, 22:55. |
Prikaži več možnosti
|
In pa še glede s stališča popravila vozila..kar se tiče novih nadomestnih delov. DRAGO kot da so iz zlata. Če ni kaska pregoriš
![]() M3 drivers have no friends - Jeremy Clarkson |
Prikaži več možnosti
|
Aha, dobro da si me spomnil z cenami rezervnih delov. Torej praviš da so karoserijski deli dragi. Kaj pa mehanski, kar se tiče motorja, podvozja...?
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Pri nas jih nekaj servisiramo, ni problematičen avto, ima kot vsak svoje muhe, vendar jih ni kaj pretirano veliko. Deli so res relativno dragi, v primerjavi z BMW sploh. Recimo zadnji self-leveling amortizerji so med 350 in 400€ komad
![]() Aja še kar se tiče delov, se bistveno manj dobi konkurence, recimo en prednji kolesni ležaj, se dobi samo original, cena pa je dobrih 200€ za komad. Urejal MIHOLD, 07.11.2011, 23:44. |
Prikaži več možnosti
|
zato ti predlagam da ko prideš nazaj za računalnik pojdi na bmwforum,odpri bmw vozni park,najdeš in odpreš svojo temo in evo tvoj avto kateri te čaka v garaži:ok2 tko boš zadovoljen ko boš v garaži in ko boš za računalnikam:beer vsak ima svoje želje,tudi jaz jih imam,če se boš pa odločil svojga prodajat bo pa bodoči kupec srečko:ok ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Po koliko, 12 letih je Volvo poslal novega XC90 ven.
Zanimivo je če na youtube napišete XC90 2015 crash test, ta avto je resnično čvrst, sploh v roll over situaciji najbrž najbolj varno vozilo dosedaj. Meni je zelo všeč: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takole po prvih vtisih se mi zdi da bo tale avto kar mešal štrene v svojem razredu, tudi prvi XC90 jih je prvih 5 let svoje proizvodnje.
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
|
Prikaži več možnosti
|
Pozdravljeni
kako se kaj obnese t5 bencinski motor ? ostale hibe podvozje, motor itd. Lahko tudi izkusnje z diesel motorjem. hvala |
Prikaži več možnosti
|