Skoči na vsebino

Ribolov in podvodni ribolov

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
268 odgovorov v temi
branevrankar
branevrankar

Tischlermeister

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 113
  • Avtomobil: Bmw

Glede nato, da je začetnik, verjetno nebo ze v startu delal potopov in cek na večjih globinah...
Najverjetneje bo šunjal ob obali, tam je pa 75 all around.
Sam sem začel s 75, in nalovil z njo ogromno rib. Tako s šunjanjem, kot s čeko.
Sedaj imam 95, pa ni neke razlike. Celo bolj natančen sem bil s 75. Samo to je verjetno bolj ucinek tega, da imam sedaj jetra od immersiona, prej sem imel pa demko z zaprto glavo. Če mi nebi šel mehanizem pri demki v cugrunt, bi jo se vedno uporabljal.

Glede obleke pa... 18 let lovim brez. Edino mazat se ne smem s sončno kremo, pa je vse vredu. So bile od začetku mal podplutbe, ampak se telo utrdi.
Še dandanes lovim brez obleke. Jo sicer imam, pa mi je 5mm prevroča poleti.
Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

Pinch
Pinch

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 837
  • Avtomobil: H1

V vodi ko loviš čas neverjetno hitro mine. Da si v vodi 2, 3 ali več ur brez obleke - ne ga srat! Sonce te scvre.
Puška 90 ali 95 je kar univerzalna in za šuljo in tudi za kaj bolj resnega ujet.
Za poletje pa je 3mm neopren.
Prikaži več možnosti
    • tomazic89 in dnjehen uporabnikom je všeč to sporočilo

tomazic89
tomazic89

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 132
  • Avtomobil: E36 323i, T5 Multivan

Jaz vecinoma suljam in ravno tam sem nalozen s svincem in se jajcam po skalah in jezih. Si ne predstavljam brez obleke. Vsaka cast, ce tebi to pali. 

Zacetniku bi absolutno priporocal obleko. 3mm za poletje. Ce pa potem hodis se dosti za prvomajske in septembra oktobra, pa se eno 5mm.

Sem lovil z Demko 75. to je bila res huda psuka. ni pa taksne razlike v ceni med 75 in 95. Tak da ce bi kupoval, bi vzel 95 sigurno.

Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 029
  • Avtomobil: Fiesta ST

Hvala vsem :) Kaj pa na zrak vs na elastiko?

Prikaži več možnosti

tomazic89
tomazic89

Novinec

• Uporabnik

Hvala vsem :) Kaj pa na zrak vs na elastiko?

Elastika obvezno. Niti ne glej na zrak.

Ce te skrbi napenjanje puske, ti povem, da je to problem le v prvi/drugi sezoni. Zdaj na 2-urnem lovu streljam maksimalno 5x. Ko zacnes malo ribe izbirati, poknes tolk ko rabis in gres ven.

Prikaži več možnosti
    • branevrankar je všeč

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik

Ne to me ne skrbi, ker do zdele nism vedu da zna bit problem :laugh Samo uprašam ko vidim da so ene na zrak druge pa na elastiko.

Prikaži več možnosti

tomazic89
tomazic89

Novinec

• Uporabnik

Ce ze, mogoce poglej kaksnega rolerja.. naceloma imajo manj trzaja. Ampak za zacetnika je pomojem najbolj simple kalsicna gumarca 2 gumi.

Prikaži več možnosti
    • dnjehen je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 627
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Pa imate dovoljenja za podvodni ribolov, ali...???

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik

Js vsako leto kupim letno karto za športni ribolov, ki vključuje tudi ribolov s puško...

Prikaži več možnosti
    • 525iX, Mat xxl in tomazic89 uporabnikom je všeč to sporočilo

Pinch
Pinch

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 837
  • Avtomobil: H1

Ni večje neumnosti kot lovit pod vodo brez dovolilnice. Sam ne grem nikol lovit brez boje. Ko imaš bojo si bolj varen pred turisti na čolniih in bolj viden policiji.
Letna karta je 80 € in se potapljaš brez strahu kaj pa če pride kontrola.
Prikaži več možnosti
    • Davidf1 je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Verjetno januarja, je tko, koliko je cena?

Prikaži več možnosti

tomazic89
tomazic89

Novinec

• Uporabnik

Pa imate dovoljenja za podvodni ribolov, ali...???

Okol 70 EUR je letna karta za hrvasko. Nima smisla raskirat.

Je pa fajn tut kak tecaj narest. V Sloveniji sta mojstra Samo Jeranko in Jure Daic.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Kje in kdaj jo kupiš?

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik

Letno karto lahko kupiš od 1. decembra do 1. marca. Rekreativno dobiš na https://ribarstvo.mp...lt.aspx?id=4010, js pa vzamem športno pri lokalnem ribolovnem društvu. Cena je načeloma enaka (okoli 70€) ker je v slednjo vključena tut članarina.

Aja pa ta stran od MPS je govno epskih proporcij, odpri v Edge, izklop adblocker in ugasn cookije ker drugače ne dela.

Prikaži več možnosti

tomazic89
tomazic89

Novinec

• Uporabnik

Js nabavi kar preko H2O drustva, ali pa v Extremo v LJ. Uredijo vse (tudi clanarino), samo podatke posljes.

Prikaži več možnosti
    • 525iX je všeč

branevrankar
branevrankar

Tischlermeister

• Uporabnik

Jaz vecinoma suljam in ravno tam sem nalozen s svincem in se jajcam po skalah in jezih. Si ne predstavljam brez obleke. Vsaka cast, ce tebi to pali. 
Zacetniku bi absolutno priporocal obleko. 3mm za poletje. Ce pa potem hodis se dosti za prvomajske in septembra oktobra, pa se eno 5mm.

Sem lovil z Demko 75. to je bila res huda psuka. ni pa taksne razlike v ceni med 75 in 95. Tak da ce bi kupoval, bi vzel 95 sigurno.

Sem poskušal lovit z obleko, in poleti, nisem zdržal več kot kako uro, uro pa pol v vodi. Pa sem bil v vodi ponavadi ze ob 4.30.
Enostavno mi je prevroče, in komaj diham, zraven pa postanem neznansko žejen.
Imam 5mm neopren , sprobal sem pa tudi s kolegovim 3mm. Enostavno mi je prevroče.
Verjamem pa, da je zmrzljivim ljudem neopren must have. Stric npr ni sanse da gre lovit brez, ker ga hitro začne zebst.
Tako da, jaz lovim brez. Prsni koš imam pa tudi tako utrjen, da sploh ne občutim več pritiska, ko napenjam puško.

Glede demke pa ja, super puške, na žalost je šla pa firma v cugrunt med prejšnjo recesijo.
Sploh njihov sistem zaprte glave mi je bil top. Če bi se obstajala firma, bi njihovo demka velos 95 nabavil. Tako pa je 75 doma spravljena za spomin, trenutno pa uporabljam immersion

Sem poskušal lovit z obleko, in poleti, nisem zdržal več kot kako uro, uro pa pol v vodi. Pa sem bil v vodi ponavadi ze ob 4.30.
Enostavno mi je prevroče, in komaj diham, zraven pa postanem neznansko žejen.
Imam 5mm neopren , sprobal sem pa tudi s kolegovim 3mm. Enostavno mi je prevroče.
Verjamem pa, da je zmrzljivim ljudem neopren must have. Stric npr ni sanse da gre lovit brez, ker ga hitro začne zebst.
Tako da, jaz lovim brez. Prsni koš imam pa tudi tako utrjen, da sploh ne občutim več pritiska, ko napenjam puško.

Glede demke pa ja, super puške, na žalost je šla pa firma v cugrunt med prejšnjo recesijo.
Sploh njihov sistem zaprte glave mi je bil top. Če bi se obstajala firma, bi njihovo demka velos 95 nabavil. Tako pa je 75 doma spravljena za spomin, trenutno pa uporabljam immersion
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 573
  • Avtomobil: BMW

Mene pa zanima, gledam na Tiktok enega lovca hobotnic in vsako ubije v trenutku tako, da jo nekam v vrat ugrizne.   Je komu, kaj jasno, kaj točno in kam naredi ? 

Prikaži več možnosti

525iX
525iX

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 486
  • Avtomobil: Alltrack , VFR

Mene pa zanima, gledam na Tiktok enega lovca hobotnic in vsako ubije v trenutku tako, da jo nekam v vrat ugrizne.   Je komu, kaj jasno, kaj točno in kam naredi ? 

Špila se "badasmadafakerja" . Ja ugriz med oči, lažje je nož med oči .

Ko gledam našega šefa, ne morem verjeti, da je nastal iz najhitrejšega spermija. :confused
Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik

Ista fora kot pri lignjih, ko ga “karate chopaš” za glavo.

Za hobotnce tut velik kdo ne ve da jo lah vzameš šele ko ma 1kg+. Vsake tok kdo na FB v eni izmed skupin objavi čist ponosen, pol mu pa preklejejo vse po spisku.
Prikaži več možnosti
    • 525iX je všeč

branevrankar
branevrankar

Tischlermeister

• Uporabnik

Jaz ribe ali pa hobotnice , če je ptemajhna ne ustrelim, ozr ce jo dobim na trnek, jo c&r

Sem pa med ribolovom srecal enega podvodnega ribolovca, ki je malo pred menoj sel streljat 20cm iglo ter jo zastrelil. Riba je bila smrtno ranjena, tako da sem jo z roko ujel in jo odresil muk. Sam tudi 0,5m igle ne grem streljat, ker ni nič od nje.

Tisto ki sem jo usmrtil, sem pa vseeno spravil v mrežo in sva jo s sinom uporabila za ribolov z palico.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.