Skoči na vsebino

Kateri LCD/LED/plazma TV kupiti?

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
1343 odgovorov v temi
romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 831
  • Avtomobil: ČRN KARAVAN

Kupiti bomo morali nov TV, velikost, ki gre v omaro je max. 32" (širina odprtine je 83cm, tako da 40" ne gre noter (87cm širok).

Zahteve niso nevem kaj, pač vsi pravijo, da če se kupuje, naj se kupi LED, ne navaden. Od TVja pričakujemo lepo sliko, da ni kot pastel na platnu, zaželjeno pa je tudi, da ima priklop za net (ni pa nujno).
Full HD obvezno. Na njem se bo predvajal program iz Total TVja, filmi HD iz laptopa in filmi iz DVD predvajalnika.

A ima kdo kako priporočilo, kaj naj gledam, pa da bi bil tam nekje do 400€? Ker 500+ ne mislim dajat za 32".

Je kaka velika razlika med Philipsi, LGji, Samsungi?

Hvala
BMW....:drink
BMW Dolenjska.... :respect :beer:drunk
Prikaži več možnosti

tudjstgamam
tudjstgamam

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 918
  • Avtomobil: G31 530D

lg, pa glej da bo 200 hz, mam eno 40tko doma pa se sony led 100 hz skrije da je kar veselje. 200 hz imajo več ali manj že vsi net priključek. Dobro je da ga daš lahko v mrežo preko računalnika in routerja in divx ali blueray filme gledaš direkt iz diska na računalniku.:ok
Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 815

Jaz imam doma Toshibo 32-tko in sem zelo zadovoljen :metalc
Prikaži več možnosti

romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik

A lahko dopišeta še modele, o katerih govorita? Hvala
Prikaži več možnosti

romanno
romanno

BMW fanatik

• Uporabnik

lg, pa glej da bo 200 hz, mam eno 40tko doma pa se sony led 100 hz skrije da je kar veselje. 200 hz imajo več ali manj že vsi net priključek. Dobro je da ga daš lahko v mrežo preko računalnika in routerja in divx ali blueray filme gledaš direkt iz diska na računalniku.:ok

To je zaželjeno, ja. :ok
Prikaži več možnosti

Aero26
Aero26

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 702
  • Avtomobil: Smoked Blue Arrow

Samsung UE32D5500
http://www.seom.si/I...k.aspx?trz=3177

tudi ta je super...najbolje pa je, da gres v kak harvey ali bigbang in pogledas, kaksno sliko imajo, nato pa si prepises model in ga najdes na netu-najbolj ugodnega

ima pa harvey trenutno ugodno zadeve na 36 obrokov brez obresti...
Prikaži več možnosti

perobmw
perobmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 468
  • Avtomobil: Nissan Micra

Samsung UE32D5500
http://www.seom.si/I...k.aspx?trz=3177

tudi ta je super...najbolje pa je, da gres v kak harvey ali bigbang in pogledas, kaksno sliko imajo, nato pa si prepises model in ga najdes na netu-najbolj ugodnega

ima pa harvey trenutno ugodno zadeve na 36 obrokov brez obresti...

Tukaj bi se jaz malo ustavil,ko sem kupoval TV je v BigBangu je moj izbrani TV imel zelo lepo sliko,pridem domov in imam le senco te slike,ko sem jo videl v trgovini.Imam pa Telemach.
v čem je fora zdaj.Kaj imajo v trgovinah ,da je slika tako lepa.?
Prikaži več možnosti

Aero26
Aero26

BMW fanatik

• Uporabnik

Tukaj bi se jaz malo ustavil,ko sem kupoval TV je v BigBangu je moj izbrani TV imel zelo lepo sliko,pridem domov in imam le senco te slike,ko sem jo videl v trgovini.Imam pa Telemach.

ce je bil priklopljen na kak blueray predvajalnik(full HD film), potem je zadeva 100% taka, kot si jo opisal...drugac pa poglej, kak signal imas...jaz sem imel slab signal zarad originalnih antenskih kablov, ki sem ji dobil zraven te dvb-t skatle na starem tv-ju...
vsekakor so tudi razlike v trgovini glede kvalitete,saj so razlicno priklopljeni na antenske kable in nekateri rabijo res dober signal za dobro kvaliteto slike...

imam samsung UE40C6000 in lahko recem, da tudi na sony46" 3D(oznake ne vem) ni niti pol tok lepa slika, je pa oboje na kabelski(telemach)...je pa res, da mam jaz zadevo preko conax CI, sony pa je bil preko skatle-vrjamem, da se bo slika dost popravila. Sicer je tudi ta 3D kr nekaj-nasplosno ne sam sony...dobis ponavadi le dvojna ocala, kdo bo pa gledal tv z ocali...

se to...ce imate tv preko siola ali kakega drugega digitalnega ponudnika, zahtevajte ta tv sprejemnik z HDMI priklopom, saj je scart dost slabsi(bolj popaci signil-sploh pa novi tv imajo le HDMI in pol je spet nek pretvornik scart --> hdmi, ki spet popaci signal..

upam, da sem kaj pomagal:ok
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 67 977
  • Avtomobil: sivo povprečje

Pri 3D tehnologiji je zaenkrat bolj tako-tako. Ne ve se še dobro katera tehnologija se bo uveljavila, TVji brez očal so zaenkrat redki in nedodelani. Pač, tehnologija v povojih.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

Aero26
Aero26

BMW fanatik

• Uporabnik

Pri 3D tehnologiji je zaenkrat bolj tako-tako. Ne ve se še dobro katera tehnologija se bo uveljavila, TVji brez očal so zaenkrat redki in nedodelani. Pač, tehnologija v povojih.

zato pa pravim, da je skoda denarja za 3D tehnologijo-raje mal vecji TV ali boljsi:ok
Prikaži več možnosti

anze12
anze12

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 726
  • Avtomobil: Mercedes Benz

Samsung LE C650 slika kot se za gre ! Lg pa raje odsvetujem niso nek razred.
W220 soon
Prikaži več možnosti

DNKO
DNKO

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 678
  • Avtomobil: Vlak in kolo

Kot prvo, a ima telemachov komunikator HDMI priključek . kot drugo je pa možno, da imajo slab signal. O kvaliteti telemachovega oddajanja slike pa ne vem na žalost nič.

Dokler nisem doma priključil na DVB-C , je bila slika za zjokat. Govorim za siol-tv.

V trgovini povečinoma vrtijo Blueray posnetke.
Prikaži več možnosti

Aero26
Aero26

BMW fanatik

• Uporabnik

Samsung LE C650 slika kot se za gre ! Lg pa raje odsvetujem niso nek razred.

govorimo o LED LCD-jih

tvoj je navaden lcd-pa vrjamem da je dobra slika, ampak je na LED se boljsa:ok
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator

Kot prvo, a ima telemachov komunikator HDMI priključek . kot drugo je pa možno, da imajo slab signal. O kvaliteti telemachovega oddajanja slike pa ne vem na žalost nič.

Dokler nisem doma priključil na DVB-C , je bila slika za zjokat. Govorim za siol-tv.

V trgovini povečinoma vrtijo Blueray posnetke.

Pa nabit kontrast da so barve lepe in močne.

Prikaži več možnosti

anze12
anze12

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 726
  • Avtomobil: Mercedes Benz

govorimo o LED LCD-jih

tvoj je navaden lcd-pa vrjamem da je dobra slika, ampak je na LED se boljsa:ok

Jaz sem takrat ko sem kupoval kolebal med led in navadnim lcd, potem sem slišal da pri led ozadje ni čisto črno in sem raje vzel navadnega lcd.
W220 soon
Prikaži več možnosti

DNKO
DNKO

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 678
  • Avtomobil: Vlak in kolo

Pa nabit kontrast da so barve lepe in močne.

Moj kandidat za nakup bo Panasonicova plazma. O LCD-jih sploh ne razmišljam.
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator

Jaz sem takrat ko sem kupoval kolebal med led in navadnim lcd, potem sem slišal da pri led ozadje ni čisto črno in sem raje vzel navadnega lcd.

Tebe je pa en grdo nategnil. :blackeye Pri LED ni čisto črno, samo je pri LCD še toliko slabše. Tu oba poseka plazma, čeprav so backlit LED TVji tu že konkretno konkurenčni.

Urejal Nixxon, 20.12.2011, 13:25.

Prikaži več možnosti

bizdam
bizdam

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 153
  • Avtomobil: Karjola

Jest sm v štacuni vprašu, če lahk nesem TV (lahko rastavni model) domov, da vidim sliko na signalu ki ga imam doma, pa so rekl da ni šans, pa sem reku prou, se obrnu in šel dam in naprej gledu CRT 55cm :-D.
Prikaži več možnosti

Aero26
Aero26

BMW fanatik

• Uporabnik

plazma ima bolj zive barve-boljsi kontrast, je ponavadi debelejsa in ni tako varcna. kolega ima samsunga PS58C sam ne vem, katero serijo..ce se ne motim je 6500ali 8500...v glavnem je ful zadovoljen-nisem pa se videl, kako deluje, kr se nisem bil od takrat pri njemu, je pa rekel, da je na mojem LED slika bolj ostra in cista. Ampak jaz imam preko CI on pa preko siol skatle. aja se to...plazme so tudi cenejse...

glede črne barve-res ni črna kot na navadnem crt-ju, ampak da bi to motilo, ni niti malo res-sploh ko vidis ostalo sliko...

bizdam
lahko pogledas moc in kvaliteo signala -v nastavitvah tega tvojga sprejemnika je nekje...pa ce je pod 50 moc in pa pod 80 kvaliteta pol ne bo najlepsa slika
Prikaži več možnosti
    • perobmw je všeč

tudjstgamam
tudjstgamam

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 918
  • Avtomobil: G31 530D

LG 37 LE 5500, led 200 HZ, netcast, Hdmi, 2xUSB, reža za kartico,... mi na analogen signal od telemacha dela veliko bolše kot sony kDL46W4730 na digitalnem signalu (imam pač samo eno kartico :-D)
Ko pa preklopiš LG na digitalni signal rtv1 (ali pa vstaviš kartico) pa :eek ali pa preko mrežnega kabla dvix mal bolše kvalitete, tud :eek sam kar ni 3d efektov, zelo lepe in globoke barve,...
Mam kolega, ki se ukvarja z popravilom rtv tehnike pa pravi da so LG med najmanj pokvarljivimi in da je najlažje in najceneje dobit tudi nadomestne dele.

No, to je to z moje strani.

lp
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.