Kateri TV LCD/LED/plazma kupiti?
Problem tu je, ker je 37"! To pa je preširok za v našo omaro. Gre max 83cm širine, to pa pride le 32".
Mi lahko v teh okvirih funkcij svetuješ kako 32"-ko?
BMW....
![]() BMW Dolenjska.... ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
se dobi tudi lg 32le5500 in boljši z višjo zadnjo številko, imajo še BT,... sam cene so od 530€ naprej kolikor sem na hitro poguglal, jaz sem mel prej na probi 37le5300 pa ni niti primerjave v sliki med to ko jo imam sedaj, res pa da je bla 5500 model okol 150€ dražja.
Torej vse LG32LE ki imajo zadnjo cifto večjo kot 5500, (netcast, mrežna, .... "ločljivost" vsaj 5 mio (5300 model ima 3 mio in v sliki je to glavna razlika). Če hočeš res kaj kvalitetnega boš za tV mogu dat cca 600€, kot ko kupuješ avto, si hitro na 50% več kot misliš dat, če ne takoj pa do takrat, da ga spraviš v tako stanje kot hočeš. Ko odpraviš vse vidne in nevidne napake, ki te motijo. Ampak potem bo pa to to. lp a |
Prikaži več možnosti
|
se strinjam s teboj....sam ne dajat € za 3D tvje, ker zadeva ni taka, da bi bila uporabna, raje tisti visek € za boljsi model enako velikega LED tvja... enako je pri samsungih(te poznam) večja je zadnja cifra, boljsi procesor ima tv in vec bonbonckov ima.... pa glej da ima DLNA, kr je to zakon zadeva. bere ti filme(divx,mkv,mp4) preko mreze iz racunalnika, prav tako podnapise, katerim lahko spreminjas velikost,časoven zamik v + in -.... v glavnem jaz sploh ne uporabljam USB priključka, čeprav imam 2:ok2 |
Prikaži več možnosti
|
Kaj pa tisti, ki imajo USB priključke, a berejo recimo .mkv iz prenosnega diska (2,5")?
Ker sedaj je ena varjanta, da se kupi en osnovn LCD za 280€, in kasneje zase en konkretn (in predvsem večji), ali pa sedaj en dober 32" inje to to. Ker USB majo pa skoraj vsi.
BMW....
Prikaži več možnosti
|
Žago v roke:laugh Dobro leto nazaj sem imel enake probleme - plazma ali LCD ali LED. Led je hitro odpadel zaradi previsoke cene - takrat so bili bolj frišni na trgu in so bile cene še visoke. Potem sem pa hodil po trgovinah in vsak je hvalil po svoje. Nakar sta bila pa v harvy normanu drug ob drugem mislim da sony lcd in sony plazma. Odločitev je padla v hipu za plazmo. Mehkejša in lepša slika, nič kockanja pri hitrem premikanju, bolj tople ne tako navite barve,... Vse to je odtehtalo večjo porabo energije - ne vem zdaj na pamet ali je 40" ali je večji:zmeden Drugače pa glej 200Hz, full hd,...
Mein Kopf ist ein Labyrinth. Mein Leben ist ein Minenfeld.
|
Prikaži več možnosti
|
odvisno kater model imas...nekateri ne podirajo podnapisov-daj raje sprobat-idi v trgovino z diskom...to sem jaz naredil, ko sem kuoval radijo z dvdjem in usb...pa je prvo mal cudno gledal pol pa je reko probaj in je zadevo tudi prodal... ![]() na mojem bere usb vse-imam pa 2,5" 30GB disk. lahko je formatiran na NTFS(eni tvji in dvix playeri morajo imeti obvezno FAT32). Dela tako, da imas slike, filme, muziko...datoteke(mislim da doc,pdf-se nisem niti poglabljal...) podpira tudi mkv fajle... ampak to je pri meni vse odpadlo, ker imam raje vse povezano preko DLNA. zadeva je sledeca: imas en program samsung pcshare maneger(windows ima tudi svoj program-oz kot nek media fajl server- ampak uporablja windows player, ki ne podpira podnapisov,prav tako nisem siguren za mkv), ta pa uporablja zadevo od samsunga-torej samsungov player, ki je skoraj identicen kot v tv(razlika je, da na usb se kaze film po kadrih-kot na dvd, na tem pa ga pac vrtis).na pcju v tem programu oznacis eno mapo, ki jo vidis na TV...oznacis tv, da ima dovoljen dostop do te mape.... ko dodas nov film, sam updatas z enim gumbom in ze vidis zadevo na tv... ce se zmotis pri imenu podnapisa(mora biti ime enako kot video), ne rabis odklaplat, prizigat pc, priklopit disk(mam sam zadaj usb na kisti), popravit in spet priklopit na tv... tukaj tega ni...sam popravis in updatas...prvic dela nekaj casa...kaka dobro minuto, potem nekaj sekund...ko pridem do tv v sosednji sobi, je ze vse urejeno... slabost tega DLNA je v tem, da moras imeti priklopljen TV-en kolega je nekaj omenjal, da deluje baje tudi dlna s tem multimedija boxi-kako ne vem,kr nisem probal. za mene najvecja prednost dlna je v tem, da ne rabim nikamor dajat usb diska, saj imam tv na steni v spalnici, kjer se drugace hodi in ni lih dost prostora za razne policke...imam sam potegjen mrezni kabel, ki je v kanalih za elektriko...in je dokaj nevidno vse skupaj.... upam, da ti je sedaj mal bolj jasno kako in kaj. |
Prikaži več možnosti
|
Hvala. Ja mi je kar lepo jasno sedaj! Tole bo treba malce bolj razmislit, kot je sprva zgledalo!
![]()
BMW....
Prikaži več možnosti
|
ja to ti pa vrjamem, ker me spominjas na mene....ki sem iz cist navadnega LCD prisel na tega LED...in ni mi zal niti evra....in vem, kaj bo nasledni tv v dnevni(sedaj se imam tam crt-ja)...
ampak to, kaj bi rad jaz...bom moral mal regal razstelat....pa sedaj je se zadeva mal predraga... ![]() |
Prikaži več možnosti
|
aja pa se to....razmisli mal v tej smeri....
TV ni nikol prevelik ampak kvecjemu premajhen z vidika gledanja (pustimo razne prostorske omejitve) moj se mi je prvo zdel ful velik...sedaj komot imel 46" ali 50" ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ma ja, jst bi gledal 40", samo bi blo treba omaro v dnevni zamenat. Zdej pa ker to ni moje stanovanje, ne morem jaz o tem odločat. Večji od 32 pa ne gre notr. Ko bom imel svoje, bo prosto za tv pač lepo na steni in bo "stena is the limit" glede velikosti
![]() ![]()
BMW....
Prikaži več možnosti
|
@romanno, sva v istih "težavah"
![]() edino s to razliko, da sem si jaz zadal limit max. 500€ in niti centa več! pač nekje je treba postavit mejo...samo še vedno padajo komentarji potem od kolegov, pa daj 50€ več, pa spet daj 50€ več...jah pol smo pa že na 600€...pa zakaj pol nebi dal še 50€ več, tako da se to vleče v nedogled...tako da sem si reku 500€ puna kapa ![]() sam sem se nekako odločil za philipsa 32pfl6606h...do 500€ se mi zdi top izbira, če pa ni...sem se pa "zafrknu". Ampak "šta je, tu je" ![]() ![]() zakaj konkreto philips, ker sem vzporedno gledal isto sliko tudi na samsungu 32d5000 in se mi je zdel na philipsu veliko lepši "flow", pač nevem kako povedat...slika je lepše "tekla" ![]() LG je bil načeloma moj prvi izbor, vendar presega "buđet". Pa po drugi strani bi rad mal sprobal kaj ma philips za ponudit...LG-ja že imam kot monitor, samsunga sem pa imel do nedavnega TV ![]() odločitev je dokaj težka, saj vsak svojega "konja" hvali..razlike so pa po mojem mnenju itak minimalne. Želim ti uspešen nakup ![]() Lp |
Prikaži več možnosti
|
Roman obstajata dve različice LCD LED televizorjev:
![]() cenejši Edge LED (osvetlitev z led diodami po robovih) dražji Full LED (osvetlitev z led diodami po celi površini), dosežejo še boljši kontrast in nižjo porabo video primerjava full led vs edge led: Samsunga se da, če maš tapravi firmware tudi odklenit npr. če kupiš c6000 ga odkleneš na c6730 več pa na forumu: http://forum.samygo.tv/
Mi o volku, volk iz gozda.
![]() |
Prikaži več možnosti
|
No, nekako sm se odloču, da kupim cenovno ugodnejšo varjatno zaenkrat.
Nekje največ za okoli 350€ je ponudil LG 32LV3550. Je fullHD, LED in to je to. Ima kdo boljši predlog za to ceno? Klemen: Kako naj vem, kateri je kateri? Recimo na LGjevi strani itak nič ne najdem nekih tehničnih podatkov o posameznem modelu. Ali pa ne znam iskat. LP
BMW....
Prikaži več možnosti
|
Full LED to je vse v rangu nad 500€
Mi o volku, volk iz gozda.
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ok, potem me to trenutno ne zanima
![]() Ima mogoče kdo kako mnenje glede izbranega modela? Kaka druga priporočila? LP
BMW....
Prikaži več možnosti
|
cist tako LED LCD TV SAMSUNG UE32D4000 310€ http://www.lovecnace...4000/m/2078215/ pac navadem LED z mutimedija USB, 50Hz ali mal boljsi Samsung UE32D5000 LCD LED Tv (81 cm, Full HD) 399€ ima DLNA, vendar le WIFI-potrebno dodatno kupiti ta WIFI usb kljuc(pred letom 50€), ima 100Hz sliko http://www.lovecnace...047503/details/ to je moj predlog-nikjer ne pise, da je LG slabsi ali boljsi!!!! |
Prikaži več možnosti
|
Kaj pa kakša starejša zaloga LCD 32" FullHD pod 300-250€ ?
LP, BB od '64 do 92' trenutno 8:1 za BMW proti MB |
Prikaži več možnosti
|
to je tako...ce jo dobis...ponavadi cene ne spustijo....dokler ne recejo sefi, da treba dat sonderpreise...pol pa za 100€ sami prodajalci kupijo in prodajo naprej za 200€ na bolhi...poznam podoben primer, sam da je slo za belo tehniko:napaka |
Prikaži več možnosti
|
Evo, TV kupljen, vzel sem tegale Samsunga. Nekako se mi je pri gledanju tega in LGja LV3550 zdel ta boljši. Tako da vsem hvala za pomoč, tema je bila koristna ![]() Urejal romanno, 22.12.2011, 22:20.
BMW....
Prikaži več možnosti
|
katerega tega? Samsung UE32D5000 LCD LED Tv (81 cm, Full HD) 399€ TV vsekakor ni slab....priporocam ti program Samsung Pcshare maneger za DLNA. ce bos rabil kako pomoč, pa vprasaj. ![]() |
Prikaži več možnosti
|