Kateri TV LCD/LED/plazma kupiti?
Če boš gledal full led, preveri zvočnike. Baje so lahko zaradi manjše debeline včasih mal slabši..
|
Prikaži več možnosti
|
zvocniki so cist solidni za tv-je pa res, da igrajo tisje od crt-ja , ki ga imam v dnevni(je pa tezek 78kg,diagonala 89cm,panasonic)...je pa cisto solidno-ce zelis hud zvok mors nabavid sourond zvok in vse kaj sodi zraven:ok |
Prikaži več možnosti
|
Ja Samsunga sem vzel. Zdejle ga bom odpakiral in probal, potem pa naprej. Tvojo omoč bom vsekakor rabil, ker vidim, da se spoznaš na tole konkretno. Pa da ne bom tople vode odkrival, bom raje kar prašal. Seveda ko bom do tam pršu.
Najprej pa me zanima sledeče: DLNA dela preko WiFija, kot si rekel, USB ključ. A pa mora biti to kak poseben od Samsunga, ali pač en navaden USB WiFi dongl? Glede zvočnikov me ne skrbi, imam Logiteche doma, pa itak pridejo v kratkem 5.1. ![]()
BMW....
![]() BMW Dolenjska.... ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
zal rabis usb od samsunga,ker so na njem driveri, ki jih tv prepozna-sicer lahko probas tud s kaksnim drugim, sam 99,99% ne bo delovalo.... zal ta usb kljuc stane okol 50€-sem ti v eni prejsnih postih to tudi napisal...ampak prvo namesti tv-če bo dovolj kak prenosni disk (sploh kak 2,5") da imas prostor, kjer ga odlozis(ce imas tv v regalu), pol pa dalje. Ne vem, ce imas rj45 vhod(to je mrezni kabel vhod) pol lahko prvo probas, kako ti to dela z navadnim mreznim utp kablom (jaz imam preko tega) in dela v nulo. mene je predvsem skrbelo, ce imas bolj slab signal-ampak kolega pravi da mu dela BP na wifi od samsunga(on je imel ze vgrajen wifi v tv-serija 8). |
Prikaži več možnosti
|
Wireless mora biti prav od Samsunga. Se pa da v firmwareu (ni preprosto) spremenit, da ti dela tud z navadnim.
Sicer pa lahko nastaviš tudi tako, če imaš morda poleg obstoječega wireless routerja še en wireless router. Drugi router nastaviš na client bridge (narediš brezžični most med routerjema). ![]()
Mi o volku, volk iz gozda.
![]() |
Prikaži več možnosti
|
zdaj bo pa usb +50, pa router +xxx, na koncu si pa spet na 600 kjer bo v se delalo kot je zamišljeno, s tem da bo tu mal slabša slika:jok
tok ko sem napisal da tud če kupiš rabljen avto si na +50%, da ga spraviš v zadovoljivo stanje, da ti ne gredo lasje pokonci, vsakič ko se vanj usedeš. ne me linčat, želim da uspešno vse povežete in uživate ob ogledih filmov. Jaz sem zamenjal laptop, zdaj mi pa podnapisov noče vleč. mazda mu čatrna, morm pogruntat tkje je catch, upam da ni problem v visti. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
tako ima kolega narejeno, je pa zracne linije ene 70m.... vem, da se da marsikaj spremeenit s firmware-om,sam ni tako preprosto in ce ne ves,kaj delas, lahko kaj zajebes-jaz cakam predvsem na to, da bodo zgruntal c6000 serijo "kreknit",da bo delal internet TV-trenutno jih mori predvsem to, da ima doloceni sistemi premalo flash pomnilnika(je zaklenjen-ali pa imajo oni tok večjega-to se niso ugotovili). Sam jaz imam problem ene sobe, kar ne bi smel bit problem, ko bom 1x imel v dnevni, pa bo to problem 2 sob, kar tud ne bi smel bit naceloma problem-lahko pa signal pade na naprimer 70% ali majn, in pol znajo filmi stekat-tukaj pa je ta bridge z 2 routerjema brezvezen, saj pol ne rabis niti wireless kljucka, kr lahko preko kabla povezes-prisparas 50€ je pa router cenejsi:laugh. Se pa dobijo zadeve, ce imas vticnice na isti fazi, da preko elektrike neredis bridge in se povezes brez odvecnih kablov dobesedno preko kabla... deluje tako da gre kabel iz routera v en del te naprave, pol v drugi sobi(ce je na enaki fazi) das drug del te naprave in spet z utp povezes do TV. tako ima kolega ki ima v bajti router v pritlicju in diagonalno pol v sobi siol TV skatlo in zadeva deluje BP...je pa to napravico(ne vem kako se ji uradno rece) kupil v hoferu. |
Prikaži več možnosti
|
Evo, TV prklopu. Dela lepo. Filme tudi iz 2,5" prenosnega diska bere BP, tak da niti ni neke potrebe trenutno po DLNA.
Ima pa TV tudi RJ45 konektor (LAN), sm prklopu, pa mi je takoj potegnu IP in to, samo potem pa izpiše, da je povezava pripravljena za nadgradnjo programske opreme. Več nisem raziskoval še, ker ni časa. Sm že od 3h zjutraj pokonci in imam za sabo 1000km vožnje (Bratislava in nazaj), tako da grem spat in bom v naslednjih dneh se naprej igral. ![]() LP
BMW....
Prikaži več možnosti
|
ce imas pc priklopljen na tv in noce pri filmuprikazovat podnapisa, je problem v driverjih grafike... ce imas nvidio, pol poznam ta problem...z enim driverom nastavis dual view , pa slika je ok, podnapisa pa ne, pol mors v nastavitvah se rocno nastavit, da je primary zaslon 2(tv)pa bos mel sliko...sam takrat imas temo na pcju... priporocam drug driver-jaz sem vzel vedno omegadrivers, pa je bilo ok. ce pa imas kak drug problem, pa sporoci, da ti bomo probali pomagat:ok |
Prikaži več možnosti
|
no ce imas rj45 , pol bi na tvojem mestu trenutno pustil kot je-ce bo sila, pa mogoce ta powerlan, ce ti bo deloval.oz je moznosti kr nekaj, uporabis najbolj prakticno(izgled-cena). ja poglej kater firmware imas na TV-zgleda je now firmware, ki se preko neta sam posodobi.nic nevarnega. o.s. kako si zadovoljen s sliko? potegni dol en hd ali full hd mkv , pa bos videl lepo in cisto sliko:ok. glede tv pa...ce imas kabelsko, nabavi obvezno conax za CI rezo in ne preko njihovega boxa gledat tv,saj je slika dost bolja. ![]()
thx...tega imena nisem vedel:ok |
Prikaži več možnosti
|
Kaj pa vem kaj imam, sem nabavu HP probook4730s, moti me že to da prej sem share-ou mapo downloads in mi je pokazalo vse kar je v mapi, zdaj mi pa vse nekaj ločuje na glasba, TV oddaje, TV datoteke,.... ![]() Poleg tega mi pa niti ne pokaže vseh datotek oz. filmov ki so v tej mapi??? |
Prikaži več možnosti
|
hm...daj prvo razlozi, kje to uporabljas... a uporabljas dlna ali preklopis sliko iz pcja na tv?kater sistem si prej imel-mogoce win XP? Povej, kak tv imas in kako sta povezana s pcjem.... kr te ne razumem, kaj zelis povedat, da ti ne deluje... |
Prikaži več možnosti
|
povezavo imam preko DLNA (mreža), laptop je wireless, prej je bil Toshiba quosmio in je delalo BP (win XP), tudi podnapisi in mapa z prenešenimi datotekami (mi jo je na TV LG37LE5500, tudi direktno pokazalo), včeraj se je tv tudi updatov na najnovešo verzijo 4.0.0., sem mislil da bo to rešilo težavo, pa ni.
zdaj pa vse isto, sam da je HP4730s z win7 ali kako je že najnovejša zadeva. Mi pa razdeli avtomatsko mapo prenose na: glasbo, Tv datoteke,... s tem da pokaže manj kot pol datotek, so itak vsi divx al pa kak video_ts vmes. Skratka vse isto, za sharat uporabljam nero mediahome 4, isto kot prej:confused (program sem dobil na CD poleg TVja, potem pa naredil update preko spletne strani) Ne delujejo pa mi podnapisi in manjka pol datotek iz mape prenosi. Že na računalniku ko detajlno gledam osvežen seznam datotek, ki se sharajo, vidim datoteko z divx, ne vidim pa fajlov z podnapisi, vidim pa vse datoteke, tudi tiste, ki jih na LG potem ne vidim. Prej nisem map nikoli potreboval osveževat, pa je delalo v piko? A bi se dalo tudi sony kdl46w4730 skrekat da bi prepoznaval divx, ker ima sam glasbo in slike v meniju, je isto povezan v mrežo. Hvala za pomoč lp Aleš Urejal tudjstgamam, 25.12.2011, 12:43. |
Prikaži več možnosti
|
windows7 ima svoj dlna media center.
upam, da greš na pravega, saj pri win7 je problem, da uporablja win media player, ki pa ne prikazuje podnapisov.vsaj v osnovi jih ne, mogoce ce je kje kaksna natavitev, ampak se nisem niti trudil tega iskat. jaz uporabljam samsung pcshare maneger in z njim dela kot mora, saj ima enak player kot tv. Imam pa sedaj 2 dlna-ja na tv- no vcasih 3, ce imam vklopljenega azuresa. prav tako pa imam prvo menu,kjer izberem, kaj zelim gledat(movie,mp3,slike,pa dokumenti) in pod vsakim mi kaze tisto, za kaj imam . torej pod filmi mi kaze avi,mp4 in mk3 fajle,pod slike mi kaze jpeg(ostalega nisem niti probal) itd... tv imam za gledat ne za poslusat muziko oz gledat slike... torej vsekakor imas problem v temu dlna manegerju(pravis da je od nerota).mogoce je za win7 kaj drugačen. vsekakor poglej, ce ima sony kak svoj dlna maneger. aja...podnapisov tudi jaz ne vidim(mogoce bi jih, ce bi sel pod dokumenti gledat), ampak za to imas pc in tam vse nastavis. ko imas vse ok, pa posodbis z tvjem tukaj nima grafika nobene veze, sam si prej tako napisal, da nisem vedel kaj prvo mislis. probaj ta mezzmo dlna server-baje je med boljsimi-mal precekiraj pa probaj http://www.conceiva....zmo/reviews.asp |
Prikaži več možnosti
|
Ko bo čas, bom raziskal, če preko LAN dela DLNA. UTP lahko komot potegnem iz pisarne v dnevno sobo, so luknje prpravljene. Glede kakovosti slike sem pozitivno presenečen, je lepa, sploh fullHD (sem dal iz USB diska), pa je res kristalna. Drugače za program pa se uporablja Total TV, preko njihovega boxa in SCARTa, tak da je slabša, vendar sem mislil da bo še slabša. Je čist lepa (normalna) slika. Tak da za poročila je OK ![]()
BMW....
Prikaži več možnosti
|
delam še enkrat update nerota, jezi me ker je do menjave računalnika iz prve, več kot eno leto delalo BP na LGju.
Vem da ima sony neke svoje programe ampak je problem, ker TV ne bere oz ne prepoznava divx datotek. Tu bi rabil nekoga, ki bi bil pripravljen naložiti močnejši oz novejši software. Lani sem hotu nabavt za sonyja, ki je v dnevni PS3 (božiček press), pa se je tud povezal BP, predvajal filme, za podnapise pa no go. Sem takrat na forumih izvedel da obstaja en program, ki podnapise vkonvertira v divx, pa sem potem projekt PS3 zaključil in ga vrnil, ker bi bila to glavna prioriteta, seveda poleg igric za otroke, ker nisem hotel 1 uro konvertirati pred ogledom filma, raje posnamem dvd, ali potegnem hdmi kabel iz računalnika na TV in je. a ta mezzo je free ali je sam testna verzija? Po komentarjih , ga kar pohvalijo. |
Prikaži več možnosti
|
Ja sem čekiral, pa je mezzo sam za plačilo, ga ne morm nikjer snet free, če pa že, pa se inštalira potem pa zahteva registracijo:damn, eni so imeli težave z najnovejšimi verzijami prej z 2.3.2. varianto pa ne, vendar so to nekako rešili z pomočjo adminov od conceive:jok
![]() Tako da mi žal programa ni uspelo zagnat. ![]() sem zdaj pisal nerovim adminom kaj bi blo pri njih za nastavit, da bi delalo, pa letos ne delajo več, tako da bo treba še kak teden počakat da se nažurajo:-D Urejal tudjstgamam, 26.12.2011, 09:09. |
Prikaži več možnosti
|
No danes dobil odgovor od nero admina:
Dear Mr. Bojc, thank you for your e-mail. Unfortunately Nero Media Home does not support Subtitles for streaming and it has never suppported subtitles. Should you have any further queries, please do not hesitate to contact us again. Best Regards Dirk Tillinger Nero Support Nero Development and Services GmbH Im Stoeckmaedle 18 76307 Karlsbad Germany Fax : +49 (0)7248 928 499 http://www.nero.com NERO – SIMPLY ENJOY™ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sem jim odgovoril naj mi dajo staro verzijo updejta oz link do nje, ker do zadnjega updejta je delalo tako kot sem si jaz zamislil ![]() |
Prikaži več možnosti
|
tudi do neke free variante od samsung share ne pridem, ena se mi inštalira, ampak je v grščini ali pa v hebrejščini, v glavnem neuporabno, ker "hieroglifov" ne znam brat:jok
tak da zaenkrat sam otroci gledajo sinhronizirane risanke:frown |
Prikaži več možnosti
|