Skoči na vsebino

BMW Z4 info

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
205 odgovorov v temi
LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 134

Pozdravljeni,

Zanimam se za "upgrade" trenutnega avta (mx5) na Z4 :)

-katere motorje priporocate (nujno mora bit 6 cilindrski, s 4 cilindri bom zakljucil)
-na kaj je treba bit pozoren pri Z4?
- a so kake "standardne" hibe? (iscem do nekje 15000 eur, se pravi letnik okol 2005, mogoce 2006)

-kako je z vetrno mrezo tukaj? se rabi al ne? (sicer sem vozil Z4 facelift 2.5si automatic 5 let nazaj, sam se ne spomnim vec kako je blo)

-kaj mislite o tej? neki sumljiva nizja cena kot ostali ima pa samo 25000km prevozenih? http://www.avto.net/...=5720492&show=1

hvala lepa
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 514
  • Avtomobil: Nemški

Absolutno glej za 6 celinderskimi motorji, boš presenečen nad zvokom in tudi poraba ne-bo presenetljivo višja, vsaj pri kakem 2.2i 170 konj ne. Pri Z4 starejšega letnika moraš biti pazljiv samo na streho in pa splošne napake motorja, če jih le ima. Ostalo naj bi nekako bilo BP. Veterna mreža je pri Z4 obvezna, razen, če nočeš vsak teden ležati v postelji z vročino. (namreč brez mreže te prepiha že v enem dnevu). 2.5is si verjetno vozil na PSC BMW Koper, črnega če se nemotim. Tisto je druga pesem, kot to kar gledaš. In sicer tam je novejši motor, kot ga ima npr. Z4 PFL 3.0i. Tale naj bi bil kar ugoden, kakšen je pa v resnici boš pa izvedel ko ga boš šel pogledat. Ponavadi se cabrio hodi gledat v dežju in soncu, da ugotoviš če streha tesni, glede motorja pa nekam na tester, če ima kako napako in če so km realni. Avto naj bi imel servisno, preglej jo, če so priloženi računi zamenjanih delov toliko bolje zate. Boš vsaj vedel na čem si...Če boš imel še kako vprašanje, sicer je pa tudi zelo veliko napisanega že na tem forumu. Uporabi funkcijo "išči".

LP
Prikaži več možnosti

LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik

Hvala, tist takrat ko sem peljal je bil nekaksen bmw road show (je blo ene par bmwjev) in smo se vozili do enega poligona v logatcu (tam smo se sli neke ala varne voznje) in potem se mal okrog (start je bil v LJ).

Drugace a majo vsi Z4 elektricne strehe al obstajajo tudi rocne (Mx5 ima fenomenalno streho, tako da bi rajs mel rocno, ce se da).

Glede kilometrov pri bmwju: a vsak bmw servis lahko preveri ce so pravi in a je to zanesljivo? Al obstajajo tudi svercerji, ki so pogruntali to in lahko jih skrivajo tudi pred racunalniki bmwjevih serviserjev?

Hvala
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik

Bmw Z4 ima tudi ročni pomik platnene strehe, vendar električna poteka tako enostavno in BP, da ti odsvetujem da iščeš Z4, ki ima le to ročno. Je pa ponudba Z4-ic v Slo tako majhna, da imajo vsi streho z električnim pomikom.

Glede km je pa tako, da ponavadi se vidi že po "zdelanosti" materiala v notranjosti (usnjenih sedežih itd), ki morajo biti pri majhnih km praktično novi. Cena ocenitve karamboliranosti vozila (če je bil, in kje), stanje km, stanja vozila pa lahko preveriš na vsakem uradnem bmw servisu, kjer boš krajši za 60€. Dobiš pa dokument, o vsem pregledanem in vseh napakah na vozilu.
Prikaži več možnosti

LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik

pa a je kaksen iz oglasov, za katerege mislis, da bi ga se splacal it pogledat?
(rang do 15.000eur)
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik

Kaj pa vem, tale mogoče?

http://www.avto.net/...=5161253&show=1

ali pa malo dražji od tvojega ranga...

http://www.avto.net/...=4940846&show=1

najboljša ponudba, pa mogoče tale... prodaja se že zelo dolgo, mogoče zaradi tega ker je motor samo 2.0i 150 konj, ampak je pa avto že facelift in pa zelo atraktivnega izgleda. Mogoče se da še kaj narediti pri ceni in ti bo potem tudi ta aktualen.
Prikaži več možnosti

LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik

a ne 4 cilindrskega pa ne :) koncujem s stirimi cilindri
jih mora bit 6 - nujno :)

un iz prvega linka mi je se kar vsec....zici mogoce so prevec...hmm rdeci, sam so pa sport varianta (kar se mi zdi, da so bolj udobni kot standardni?)

kaksen pa je 2.2 motor? oz. da ne kompliciram prevec: a se da powerslajdat z njim?

hvala za odgovore in trud btw
Prikaži več možnosti

Eddy
Eddy

Retrosexualec

• Globalni moderator
  • Sporočil: 13 006
  • Avtomobil: Assless beemer

un iz prvega linka mi je se kar vsec....zici mogoce so prevec...hmm rdeci, sam so pa sport varianta (kar se mi zdi, da so bolj udobni kot standardni?)

kaksen pa je 2.2 motor? oz. da ne kompliciram prevec: a se da powerslajdat z njim?

Preverjeno, da. Kar lepo. "predpotopnost" zadnje preme je izpopolnjena zelo dobro, se jo pa da še dodelat.
Rice is great when you are hungry, and want 2000 of something.....Mitch Hedberg
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik

V tem avtu ne moreš pričakovati udobja, ker je avto športen. 2.2i motor je ravno pravšen v kompromisu z močjo/porabo. :ok

Da, da... 170 konj dela čudeže :laugh
Prikaži več možnosti

Beny
Beny

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 551
  • Avtomobil: BMW Z4; 335i

V tem avtu ne moreš pričakovati udobja, ker je avto športen. 2.2i motor je ravno pravšen v kompromisu z močjo/porabo. :ok

Da, da... 170 konj dela čudeže :laugh

Res je!!!:ok
Folk, BMW je zakon!!!!!!! :ok2!!!
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik

Kako si se odločil. Imam nekaj zate, če te zanima lahko na ZS. LP
Prikaži več možnosti

LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik

nc ni odlocenega se...ne kupujem takoj zdaj, je treba mal "tipat" teren...
vsekakor me zanima, bi prosil ja
tnx
Prikaži več možnosti

LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik

mal gledam porabe 3.0 motorja, a je res tako nizka?
(glede na 3 litre in 230 ps), pod 10 izgleda kar standard? (www.spritmonitor.de)
al lazejo vsi oz. vozijo v leru :) ?

ker po tem, izgleda da je razlika med 2.2 in 3.0 v porabi majhna, v perfomansah pa dosti vecja?
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik

2.2i (170ps) ima porabo 8.5, 2.5iA (192ps) 9.5, 3.0i (232ps) = do the math. 2.2i je kot sm rekel idealen v kompenzaciji z porabo, močjo, registracijo. Je pa res da je 3.0 in pa M roadster čisto druga pesem. To se moraš sam odločit.
Prikaži več možnosti

robberrt
robberrt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 948
  • Avtomobil: BMW GXX 3xxi

Z4 3.0i 231KM porabi do 8,5l/100km - vožnja po Dolomitih. Glede na performanse poraba sploh ni omembe vredna itak pa to ni avto da bi delal z njim 50tkm/letno, da se pozna a kuri 10l ali pa 6l.
330i - v sodelovanju z naravo
Prikaži več možnosti

LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik

Z4 3.0i 231KM porabi do 8,5l/100km - vožnja po Dolomitih. Glede na performanse poraba sploh ni omembe vredna itak pa to ni avto da bi delal z njim 50tkm/letno, da se pozna a kuri 10l ali pa 6l.

to sem isto mislu za mx5, pa mi je ratalo tok dobr delat izlete, da sem jih v enem letu naredu skor 30t km :D
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik

No potem takem kupi 3.0i. Užitkov ob vožnji in zvoku tega 3000 kubičnega 6 valjca ne bo zmanjkalo.
Prikaži več možnosti

dunker
dunker

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 17

Tudi sam kupujem BMW Z4, nekaj sem si jih šel že ogledat ...

Potestiral sem tako 2.5is kot 3.0i, pa moram priznat, da se mi je zdel 2.5is v kombinaciji z avomatskim menjalnikom (z "F1" ročicami) skoraj malenkost podhranjen, predvsem v "ravni črti". Načeloma torej gledam v smeri 3.0 motorja.

Zanima pa me sledeče ... Živim v LJ, posledično se vozim relativno malo, cirka 8000 kilometrov letno. Otrok še nimam, zato tudi ne potrebujem nekega "resnega" avta, Z4 se mi zdi perfektna zabavna zadeva za moje trenutne potrebe. Ampak ostaja pa dejstvo, da bi bil to moj edini avto.

Ima kdo kaj izkušenj z Z4 tudi pozimi? Bi skoraj nujno potreboval še "zimski" avto?

Res najlepša hvala vsem že vnaprej za mnenja! :ok
Prikaži več možnosti

LBMW
LBMW

Novinec

• Uporabnik

jaz mam kot drugi avto mx5, pa je pozimi cist ok.
sploh, se kabina hitreje ogreva (ker je manjsa) in pa ogrevanje zicev (na mx5 jih mam, mislim pa da skor vsak z4 jih ma tudi ... poleg tega, mx5 (tako kot z4) ima pravo sipo zadaj, ki je tudi ogrevana...tako da ni panike tudi pozimi....edino, ko je hud mraz, ne odpirat strehe, ker lahko poskodujes platno (recimo, da te premami sonce pa se hoces delat frajerja....pocakaj, da se ogreje kabina in pol "top down" akcija :) )

gume pa tako ali tako moras met dobre, tud na slabem avtu...
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik

podpis, ali pa kupiš hardtop!
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.