Skoči na vsebino

Akvarijske ribe

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
335 odgovorov v temi
BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 319
  • Avtomobil: Orientblau Metallic

Zdravo vsem :ok :-D

No tako kot naslov teme pove, gre ste okoli akvarijskih rib. Kar nekaj časa nazaj so nam podarili tri ribe(ne vemo katera vrsta) in čistilca. Ker smo šli na dopust v Bosno nismo vedeli, kaj naj z njimi (okoli hrane, nobenega pa nismo dobili, ki bi jih dali za ta čas, kolikor bi bili odsotni) smo jim kupili "hrano" (:damn), ki naj bi se počasi razgrajevala in hranila ribe in bi zdržalo 14 dni. Pridemo nazaj in šok! Ribe se hranijo z mrtvo ribo:eek OK smo mislili, pač nekaj bilo in se nismo zelo razburjali, saj smo mislili, da je pač preprosto umrla in riba kot riba, vse poje... No čez par dni pa nam umre ŠE PRELEPI ČISTILEC!! :damn In smo prišli do tega, da je tista riba umrla ker je jedla tisto jeb*** hrano, druge tri pa se nato prehranjevalo z ribo in jim tako ni bilo nič, čistilec pa je tisto "hrano" "cuzal" in je tako tudi on R.I.P. Ostale sta nam še 2 ribe in je bil akvarij "prazen" odločili smo se, da bi kupili guppy-je(1 samčka in 3 samice). No in pride spet do problema.. Te 2 stare ribe sta ga njam njam čez noč samičkam pa valda nič ( kakšno naključje a? :fight ženske zagamane :-D ). No in zdaj bi radi te 2 stari ribi pač podarili naprej ali pač ne vem kaj z njimi kupili pa nove.

To jeb*** hrane odsvetujem vsem! :damn Če že nimate druge opcije, jih pa pustite stradati dan, dva več kot pa, da se vam zgodi isto kot nam.

No in vprašanje zaradi katerega sem ustvaril temo.
Katere ribe je fajn met in so lepe za pogledat doma v akvariju in da niso pretirano drage?

Guppy-je bomo obdržali ( mami obsedena z njimi :ok2 ) in kupili še kakšnega samčka.
Katere ribe so lahko skupaj v akvariju z guppy-ji in da so lepe?

Akvarij ni neke pretirane velikost, tak manjši ( tam približno 50x50x30 na oko)

Aja pa kakšne slikice tudi zaželjene :ok
Če bi pa kdo tudi kaj lepega podaril in da bi šle z guppy-ji se javljam :ok

Hvala za pomoč že v naprej :ok

Urejal BMW<3, 17.03.2012, 14:16.

My heart doesn't beat... IT REVS!
Prikaži več možnosti

Johnny S
Johnny S

BMW fanatik

• V potrjevanju
  • Sporočil: 2 825

Z temi ribami je samo delo. Potem pa še filter ... Smo imeli v prejšnji hiši vgrajen akvarij (verjetno) 100x50x30. Odkar smo se preselili, več noben noče slišat zanj :laugh

Da se vrnem na temo. Kakšno hrano to? Jaz se spomnim, da je bila neka bela tableta. Recimo to:
:puzzled
Objavljena slika

O prehranjevalnih navadah rib pa res nimam pojma, se tudi ne spomnim če so se pojedle ali ne :ok2

Mi smo tudi imeli te guppy-je pa vedno enega čistilca. Potem pa je bila še kakšna zlata ribica, skalarka (ta riba zaboga en crkne :eek če nisem te ribe gledal 5 let...), neonka... Cen ne vem, ampak ko sem Googlal imena rib sem našel eno stran kjer podarjajo te ribe.

Zlata ribica (neka takšna je bila)
Objavljena slika

Skalarka
Objavljena slika

Neonka
Objavljena slika

Črna neonka
Objavljena slika

Katere ribe lahko daš zraven je najboljše, da vprašaš v trgovini. Ziher je ziher :laugh

EDIT: ko najdem še kakšno ribo jo prilepim :)

Urejal Johnny S, 17.03.2012, 21:22.

Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Da se vrnem na temo. Kakšno hrano to? Jaz se spomnim, da je bila neka bela tableta. Recimo to:
:puzzled

Ma ja neko tako sranje je bilo kot tableta oz. kamen če tko rečem :ok2

Katere ribe lahko daš zraven je najboljše, da vprašaš v trgovini. Ziher je ziher :laugh

Smo šli malo pogledat tam, kjer smo guppy-je kupili in je rekla pač, ko se odločimo, da bomo nekaj skombinirali ampak sem pač vprašal če kdo tukaj kaj ve pa pač, da mal predlaga :ok

Neonke so lepe ja :ok Ta njihove svetleče črte so res :metalc :-D

EDIT: ko najdem še kakšno ribo jo prilepim :)

Kar :ok

Gledal sem neko, ki je bila čisto sama izolirana tam v trgovini, z nekim bla bla imenom ( kdo bi si pa zapomnil ta imena :ok2 ) in je bila cela taka rdečo-oranžna z zelo velkim repom in plavuti (v primerjavi z telesom, ki je bil tam okoli 10cm) in je bila res lepotica :eek Če se dobro spomnim je bila tam nekje 6€? :confused Sam me je pa zmotilo to, da je pisalo, da ne prenašajo samcev :crazy :-D babe... In še neko črno z rdečim repom sem videl ( ki je bila sama v akvariju z 2x večjimi ribami, ne vem koliko je pisala cena ) a nam je delavka rekla, da je zelo agresivna riba in da bi guppy-ji kar hitro izginili :ok2 tako, da je v večji družbi, da se umiri :ok2

Urejal BMW<3, 17.03.2012, 21:36.

Prikaži več možnosti
    • Johnny S je všeč

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 129
  • Avtomobil: BMW

Poglej sam dobro poznam materijo. Od tiste hrane ribe niso pocrkale pač pa pozabljaš, da tista hrana načelno ni za rastlinojede ribe, te jejo alge.

Za začetek, daj nekaj slik tvojega biotopa akvarija, potem ti pa kaj svetujem.

Ribe ne gredo, kar ene z drugimi, kot se tebi zdi, mora biti zadeva malo premišljena in kaka skrivališča za nove ribe recimo mah, da se skrijejo..... :ok
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Poglej sam dobro poznam materijo. Od tiste hrane ribe niso pocrkale pač pa pozabljaš, da tista hrana načelno ni za rastlinojede ribe, te jejo alge.

Za začetek, daj nekaj slik tvojega biotopa akvarija, potem ti pa kaj svetujem.

Ribe ne gredo, kar ene z drugimi, kot se tebi zdi, mora biti zadeva malo premišljena in kaka skrivališča za nove ribe recimo mah, da se skrijejo..... :ok

OK. Ribe recimo ne jejo, ampak zakaj je potem čistilec pokojni? Njemu ni bilo nič "spremenjeno" in bi lahko naprej "cuzal" steklo... Razen pač če je prišel njegov čas.. Ampak je prav lepo rastel in rastel pri nas in da po tej "hrani" pa konec z njem? :confused...

To koli premišljenosti vem, da smo malo zaje**** ampak pač smo šli kao "ah sej so iste velikosti približno sej bo OK". Ampak nas je zdaj ta izkušnja izučila in bi radi začeli znova.

Ne bom zdaj slikal mi že skoraj vsi spijo :ok2
Notri je ena plastična trava, in nek kamen z gubami v obliki drevesa, ki je visok skoraj kot pol akvarija, spodaj so tisti črni kamenčki in po njih je veliko školjk raznih oblik in velikosti. Ma čist tko na preprosto.. Skrivališč v bistvu ni.. :napaka Je na tisto foro kao, da se jih vidi..
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik

Plastična trava :napaka ja pa kaj imate to za eno čudo ??? Daj slike, pa ti svetujem, kaj in kako popravii, morda ti jaz kaj odstopim, ko bom akvarij čistil :ok
Prikaži več možnosti

klemen161
klemen161

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 914

da bi jaz imel akvarij bi not tole vrgel :laugh :ok2

Objavljena slika

ko se ga pa naveličaš pa samo baci u pratror :laugh :laugh

Urejal klemen161, 17.03.2012, 22:09.

Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Plastična trava :napaka ja pa kaj imate to za eno čudo ??? Daj slike, pa ti svetujem, kaj in kako popravii, morda ti jaz kaj odstopim, ko bom akvarij čistil :ok

Ma sej ti pravim to je tko čist na hitro en low grade akvarij :-D Sej ti pravim in zdaj bi pač začeli na novo in bi vse lepo uredili, da je lep akvarij za vidt :ok

Ma plastična travca ja sej še sam ne vem od kje se je vzela :ok2
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

da bi jaz imel akvarij bi not tole vrgel :laugh :ok2

ko se ga pa naveličaš pa samo baci u pratror :laugh :laugh

V akvarij velik mogoče niti pol metra? Bravo svaka ti čast :ok2 hahaha Obrnil bi se pa tudi kje? :ok2 hahaha
Prikaži več možnosti

vrtejbnc
vrtejbnc

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 155
  • Avtomobil: 318i

V bistvu je ukvarjanje z akvaristiko kar zakomplicirano in je kar nekaj stvari katere se meri z raznimi testerji ter glede na te rezultate ter kvaliteto vode potem ukrepa. Jaz imam cca 100l akvarij in noter samo neonke. Se pa trenutno ukvarjam z neko algo katera se mi je naselila in noče izginiti :fight sem pa probal z različnimi tekočinami. Najprej odstrani plastične rože ter dodaj kakšne nezahtevne rastline, da se ustvari zavetišče za ribe. Gupiji niso posebno problematični, sam sem imel tudi kar nekaj mladičev brez posebnega posvečanja pozornosti, vsekakor pa ne smeš mešati bolj napadalnih rib z ribami katere imajo bolj košate plavuti saj teh kmalu ne bo več. Z gupiji gredo skupaj neonke, mečki (oražno rdeče ribe-samci imajo dolg črn sabljast rep). Najbolje pa, da obiščeš trgovino ki se ukvarja samo z akvaristiko-velikokrat so v večjih trgovinah z živalmi zaposleni trgovci kateri vedo da prodajajo ribe različnih vrst :laugh ter tam poveš situacijo in ti bodo znali svetovati.
Še slika mojega akvarija ko je bil na novo naseljen :)

Pripete slike za predogled

• DSC00376.jpg
Prikaži več možnosti

klemen161
klemen161

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 914

V akvarij velik mogoče niti pol metra? Bravo svaka ti čast :ok2 hahaha Obrnil bi se pa tudi kje? :ok2 hahaha

lepo bi ga po diagonali stlačil noter, placa bi pa še ziher imel dost toliko da bi z repom mal migal pa da bi lahka nemoteno usta odpiral da bi ga lahko redil :laugh

potem ko bi bil pa zadost velik bi pa na BMW forumu odprl temo, kjer bi vse povabil na koline oz. piknik :laugh :ok2

kaj praviš, se boš spustil v rejo krapa in organiziral en piknik? :laugh
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik

Vrtejbnc sem imel sam tudi probleme z nitastimi algami in same težave se jih nisem rešil, akvarij je pri starših in ne pri meni doma, čeprav sam skrbim zanj, no potem mi mati pove, da nekaj ne štima, ker luč ponoči gori in sem ugotovil, da je timer za luč šel in je bila luč več mesecev prižgana. Težave so izginile takoj, ko je bila osvetlitev spet normalna.

Sicer pa akvaristika je znanost, najprej je treba soliden biotop z solidnim filtrom postaviti vsaj od 50 l dalje idealno vsaj 70 in več potem pa šele izbor rib, pa zlate ribice (krapovci) pa skalarke skupaj je tudi :eek, skratka pravi nasveti pa gre.

BTW pri nas gremo v adaptacijo stanovanja in bo akvarij postavljen utečen ugodno na prodaj z maso opreme najraje nekomu z vsaj osnovnim znanjem, lahko ob moji nadaljni asistenci... imam pa platijev, rdečih z črnimi plavutmi za izvoz, se mi množijo (so živorodke), da kljub temu, da jih imajo že vsi znanci (moje) z akvariji še zmeram pre več in to govori, da je biotop OK. :ok
Prikaži več možnosti

Elya
Elya

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 282
  • Avtomobil: 98' e36 cabrio

Ribice v akvariju se sicer zdijo blazno enostavne in nezahtevne živalice, vendar naj povem, da je akvaristika zelo zahtevna zadeva. Vsi smo se verjetno učili na hard way, tudi jaz, ko mi je vse crkovalo :blackeye Ampak potem ko osvojiš znanje glede samega sistema (kemija vode, osvetlitev, kako skrbeti za ribe...) je res zelo malo dela z akvarijem. Pri akvaristiki je tudi zanimivo, da večji kot je akvarij, manj je dela z njim :ok2

Glede tiste "holiday" hrane - to je največje sr... kar vem. Ti pa čistilec sigurno ni poginil zaradi nje. Poginil je verjetno zato, ker je hrana, ki je ribe niso jedle, v akvariju razpadala in s tem so se v vodi kopičili nitriti, ki so za ribe smrt (nekatere so bolj občutljive na to, nekatere manj, samo pri stalni izpostavljenosti z nitriti, bodo slej ko prej vse poginile). In spet smo pri zgoraj omenjeni kemiji vode, ki je zelo zahteven - sama sem vsaj kakšen mesec brala forume o akvaristiki, da sem to osvojila. Se pa splača - zdaj imam že skoraj 5 let akvarij, s katerim nimam problemov. Pri prejšnjem manjšem akvariju sem pa živce izgubljala, ker nisem nič prebrala o samih osnovah akvaristike.

Glede starih rib - me prav zanima katere vrste so. Predvidevam pa, da so ti samčka gupija ubile zato, ker so pač vrsta rib, ki ne prenašajo rib z dolgimi, pisanimi plavutmi (npr. take vrste so žalovalke, siamska bojna ribica...). Samice so ti pač pustile na miru zato, ker nimajo ravno tako lepih repov, kot samčki :ok2

Tista riba, ki si jo gledal v trgovini (rdeča z dolgimi plavutmi, ki ne prenese samcev) je verjetno siamska bojna ribica (betta splendens). In ni bila baba, ker se pri tej vrsti rib samci ne prenašajo med seboj in se pobijejo, če se v akvariju najdeta vsaj 2 primerka :ok2 Samice te vrste pa so totalno nezanimive. Evo sliko samca:
Objavljena slika

Druga riba (črna z rdečim repom) pa je verjetno bicolor oz. črna mrenica (Epalzeorhynchus bicolor). In ja, je agresivna, zato potrebuje velik akvarij, pa tudi samo en parček imaš lahko notri. Je pa drugače tudi prevelika riba za tvoj akvarij, tko da kar pozabi :-D

Aja, pa eno pravilo ti povem - ne poslušaj prodajalcev v trgovini, ker jih večina nima pojma. Razen če misliš iti ribe kupovat v mr.pet v btc-ju, tam je pa druga zgodba - tam jih lahko poslušaš :ok2

Glede na to, da želiš obdržat gupije, ki so živorodke, ti predlagam, da zraven kombiniraš le živorodke. Ikrnic raje ne mešaj zraven. Aja, pa ko boš oddal stare ribe, kupi le enega samčka gupija, pa mogoče še čistilca in to je to - ker glede na to, kako hitro se gupiji razmnožujejo, bo čez eno leto akvarij že premajhen.

Tko, zaenkrat dosti iz moje strani :ok2
Če ne postajaš boljši, prenehaš biti dober...
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

@vrtejbnc :eek2 Akvarij je TOP!!! :eek2

Sam ker jaz nimam tako velikega in ne morem teh kamnov notri dajat :frown

@Elya točno ta ja :ok Ne vem pač predvideval sem, da je samica, saj je pisalo, da se samcev ne prenaša :ok2

Tista črna z rdečim repom.. Ti to resno?? Ali pa je samo tebi 10cm veliko? :ok2

Ma ta čistilec je neka FBI zadeva... :ok2 Kako je možno, da je par mesecev bila prehrana ista in je bilo vse ok nato pa po tem sra*** pa konec...?? :confused Pa akvarij tudi čiščen seveda, da ne bo pomote :ok

Ej lejte.. :ok2 Nočem imeti zdaj celega bazena v dnevni :ok2 pač akvarijček z lepimi ribicami za pogledat in to je to :ok na koncu koncev pa tudi placa ni :ok2

Urejal BMW<3, 17.03.2012, 23:20.

Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

lepo bi ga po diagonali stlačil noter, placa bi pa še ziher imel dost toliko da bi z repom mal migal pa da bi lahka nemoteno usta odpiral da bi ga lahko redil :laugh

potem ko bi bil pa zadost velik bi pa na BMW forumu odprl temo, kjer bi vse povabil na koline oz. piknik :laugh :ok2

kaj praviš, se boš spustil v rejo krapa in organiziral en piknik? :laugh

Pa ti nisi resen :ok2 :laugh

Pol najbolje, da jo privežem na vrvico in jo dam v bližnji potok, pa naj tam raste in jo hranim oz. se bo sama :ok2

Naredim pa naj piknik za forum z enim krapom :napaka :laugh

Car haha :ok
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 82 634
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Ker smo šli na dopust v Bosno nismo vedeli, kaj naj z njimi (okoli hrane, nobenega pa nismo dobili, ki bi jih dali za ta čas, kolikor bi bili odsotni) smo jim kupili "hrano" (:damn), ki naj bi se počasi razgrajevala in hranila ribe in bi zdržalo 14 dni. Pridemo nazaj in šok! Ribe se hranijo z mrtvo ribo:eek OK smo mislili, pač nekaj bilo in se nismo zelo razburjali, saj smo mislili, da je pač preprosto umrla in riba kot riba, vse poje... No čez par dni pa nam umre ŠE PRELEPI ČISTILEC!! :damn In smo prišli do tega, da je tista riba umrla ker je jedla tisto jeb*** hrano, druge tri pa se nato prehranjevalo z ribo in jim tako ni bilo nič, čistilec pa je tisto "hrano" "cuzal" in je tako tudi on R.I.P. Ostale sta nam še 2 ribe in je bil akvarij "prazen" odločili smo se, da bi kupili guppy-je(1 samčka in 3 samice). No in pride spet do problema.. Te 2 stare ribe sta ga njam njam čez noč samičkam pa valda nič ( kakšno naključje a? :fight ženske zagamane :-D ). No in zdaj bi radi te 2 stari ribi pač podarili naprej ali pač ne vem kaj z njimi kupili pa nove.

To jeb*** hrane odsvetujem vsem! :damn

:umruodsmeha :umruodsmeha :umruodsmeha

Staaari, skoraj sem crknil od smeha ko sem tole prebral... svaka ti čast za tale opis :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh
Prikaži več možnosti

Elya
Elya

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 282
  • Avtomobil: 98' e36 cabrio

Tista črna z rdečim repom.. Ti to resno?? Ali pa je samo tebi 10cm veliko? :ok2

Zraste do 15cm in še agresivna riba je - glede na to, da imaš 45L akvarij (oziroma neto 40L), se ti res zdi, da ima dovolj prostora? Lahko ti pa povem razplet: če ti ne bo sama pobila ostalih rib v akvariju, ti bodo le te pocrkale same zaradi stresa! Odločitev je seveda tvoja :)

Kot sem že napisala: akvaristika je zelooo zahtevna panoga in če ne poznaš osnov, boš imel z akvarijem več dela kot veselja.

Aja, sama imam 150L akvarij (+še 3 manjše akvarije), pa razen čistilca in še enega eksota, ki imata 10 cm, nimam nobene druge ribe, ki bi presegla 6-7cm. Unadva pa itak ne rabita plavalne površine, ker se vlečeta po dnu akvarija, ter po koreninah in steklu.

Glej, preberi foruma akvazin in še boljše aquanubis (bolj pregleden), pa malo si tam poglej še vrste rib, ter kako in kaj jim ustreza.

Evo, moj 150-litraš - sicer slikan skoraj leto nazaj, ampak je še vedno ista postavitev, edino sedaj je več ribic notri (čeprav že na sliki se jih vsaj polovica skriva).

Pripete slike za predogled

• akvarij april 2011.jpg
Če ne postajaš boljši, prenehaš biti dober...
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

:umruodsmeha :umruodsmeha :umruodsmeha

Staaari, skoraj sem crknil od smeha ko sem tole prebral... svaka ti čast za tale opis :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh :laugh

Dobr bo Jerry :ok2 Nismo vsi strokovnjaki kot ti.. Pa še malo se mi je mudilo tako, da res ni nobenega reda... Ampak bistvo je in to je glavno :ok2 Nauči me brate :ok2 hahah Nije svak rođen sa tvojim genima :ok2 :laugh

Zraste do 15cm in še agresivna riba je - glede na to, da imaš 45L akvarij (oziroma neto 40L), se ti res zdi, da ima dovolj prostora? Lahko ti pa povem razplet: če ti ne bo sama pobila ostalih rib v akvariju, ti bodo le te pocrkale same zaradi stresa! Odločitev je seveda tvoja :)

Kot sem že napisala: akvaristika je zelooo zahtevna panoga in če ne poznaš osnov, boš imel z akvarijem več dela kot veselja.

Glej, preberi foruma akvazin in še boljše aquanubis (bolj pregleden), pa malo si tam poglej še vrste rib, ter kako in kaj jim ustreza..

Aja.. Sem mislil, da ne reste več... :ok Potem je pa res malo čez mejo ja.. Ne vem meni ni zgledal velik.. Max. 10cm.. :ok

A to je zaobljen akvarij al je samo slika taka?
Lep akvarij :ok A mi je od @vrtejbnc-a lepši saj ima manj teh travic in vsega in je zato več vidne površine in se lahko ribe hkrati malo skrite veliko pa je vidne površine :ok Te trave mi nekako ful ne sedejo.. :confused :ok Drugače je pa lep ja :ok postavitev mi je všeč :ok
Prikaži več možnosti

matey
matey

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 760
  • Avtomobil: e39 525d

Vidim da je kr nekaj ljubiteljev akvaristike. No tudi sam imam 120 litrski akvarij, pretežno skalarke, nitkarke. Imel sem tudi neonke in sumatranke, katere niso zdržale stresa zaradi bikolorke. Kolega mi jo je dal, ker je preuredil akvarij, jaz sem jo pač kot dobra duša vzel v posvojitev. V 14 dneh mi je naredla pravo zgago v akvariju, zaradi katere so neonke in sumatranke ena za drugim poginjale.

Je pa res tak kot je že napisano, večji kot je akvarij lažje je z njim.

Predvsem pa je odvisno kakšne ribe imaš v akvariju, kr ene z drugim ne gredo skupaj, tukaj pa še je kakovost vode, svetloba, itd
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

No evo, da dam slike gor svojega akvarija.

Ne me takoj :gun saj res nimam niti malo znanja okoli akvaristike. Če bodo že napadi naj bodo like... :gayfight :ok2

(Tisto umetno travo sem dal zjutraj ven, tako ali tako pa je skoraj isto kot, da je saj so mogoče bila 2 ali 3 stebli listov...)
In ja.. Zadnja leva stran je ogledalo, desna pa kot vidite kao zelenje (tako bilo, ko smo kupili oz. dobili? :confused saj še sam ne vem, saj ga imamo že zelooooooooooooo dolgo :ok2
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

To so pa te ribe, ki smo jih dobili
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.