Skoči na vsebino

Akvarijske ribe

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
335 odgovorov v temi
Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 129
  • Avtomobil: BMW

Slabo se vidi, če bi slikal brez ozadja, bi bilo lažje, se pa vidi, da imaš nek motorni filter, neko koralo ali nekaj na to temo pa recimo blago nobenega biotopa, (pardon biotop marsa verjetno :-D) skratka nobenih ali skoraj nobenih rastlin, skoraj nič skrivališč za ribe..... morda bi res bilo najbolje z nule začeti .....:ok

Pri meni bi lahko kar nekaj rastlin dobil recimo take, kot imaš na ozadju že imam , ker moram razredčiti akvarij, ker se ne vidi zaradi rastlin več čez .... skratka pravo nasprotje tvojemu, kar se rastlin tiče.....

Urejal Mat xxl, 18.03.2012, 23:32.

Prikaži več možnosti

Elya
Elya

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 282
  • Avtomobil: 98' e36 cabrio

Tiste stare ribe so neke vrste tetre - me še najbolj spominjajo na okrasno tetro, vendar je nekaj razlik, zato nebi vedela točne vrste. So pa ponavadi tetre miroljubne ribe, tako da je zanimivo, da sta ti samčka gupija napadli :confused

Akvarij drugače na slikah izgleda še manjši kot si napisal v prvem postu - meni to ne izgleda 50cm dolžine, prej 40cm. Aja, pa svetovala bi ti, da odstraniš morske školjke, ker ti uničujejo kvaliteto vode - apnenec nima kaj delati v sladkovodnem akvariju.

Pa še nekaj me je zmotilo na zadnji sliki. Kaj so na levi ribi tiste pike na njej, ali je samo tako videt na sliki? Ker če so te pike na ribi, potem je bolna - in sicer ima ihtijo (bolezen belih pik). Dodaj jim vitamine, če se stanje ne izboljša, pa pojdi v trgovino po zdravilo.

A to je zaobljen akvarij al je samo slika taka?
Lep akvarij :ok A mi je od @vrtejbnc-a lepši saj ima manj teh travic in vsega in je zato več vidne površine in se lahko ribe hkrati malo skrite veliko pa je vidne površine :ok Te trave mi nekako ful ne sedejo.. :confused :ok Drugače je pa lep ja :ok postavitev mi je všeč :ok

Ja, akvarij je zaobljen :)
Ja, jaz imam res pravo džunglo v akvariju (prisegam bolj na rastlinske akvarije), ampak glede na to, da nimam nobenih drugih sobnih rastlin in pa še temno pohištvo, je akvarij predvsem namenjen, da poživi prostor. Pa še obožujem zeleno barvo :ok2
Če ne postajaš boljši, prenehaš biti dober...
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 319
  • Avtomobil: Orientblau Metallic

Slabo se vidi, če bi slikal brez ozadja, bi bilo lažje, se pa vidi, da imaš nek motorni filter, neko koralo ali nekaj na to temo pa recimo blago nobenega biotopa, (pardon biotop marsa verjetno :-D) skratka nobenih ali skoraj nobenih rastlin, skoraj nič skrivališč za ribe..... morda bi res bilo najbolje z nule začeti .....:ok

:laugh :laugh :laugh :laugh

Ja kako naj slikam brez ozadja :ok2 nemogoče :ok2 Ker je fiksno vse (zadaj je nekaj placa,ki ne vem čemu naj bi služil :confused in sta 2 stekla še postavljena takole !i (pač kot neka vrata za prehode, ubistvu krneki... :napaka :confused)).. Trgal pa tudi ne bom tistega dol :ok2 Ja, imam ta nek filter in nekaj z zelo motečim zvokom (prižge se recimo 1x na teden, da dela neki časa), ki proizvaja tiste mehurčke (je to sploh potrebno :confused proizvaja kisik ampak je vse OK tudi brez njega). Katere rastlinice bi bile OK (pa, da jih ni veliko, saj nočem imeti pragozda)? In kakšno bi lahko kaj postavitev in stvari notri dal? Predlogi?
My heart doesn't beat... IT REVS!
Prikaži več možnosti

klemen161
klemen161

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 914

a so užitne te male ribice?

bi jih kupil pol pa namesto giric puf u moko pa v olje :laugh nomnomnom:mljask :ok2
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Tiste stare ribe so neke vrste tetre - me še najbolj spominjajo na okrasno tetro, vendar je nekaj razlik, zato nebi vedela točne vrste. So pa ponavadi tetre miroljubne ribe, tako da je zanimivo, da sta ti samčka gupija napadli :confused

Akvarij drugače na slikah izgleda še manjši kot si napisal v prvem postu - meni to ne izgleda 50cm dolžine, prej 40cm. Aja, pa svetovala bi ti, da odstraniš morske školjke, ker ti uničujejo kvaliteto vode - apnenec nima kaj delati v sladkovodnem akvariju.

Pa še nekaj me je zmotilo na zadnji sliki. Kaj so na levi ribi tiste pike na njej, ali je samo tako videt na sliki? Ker če so te pike na ribi, potem je bolna - in sicer ima ihtijo (bolezen belih pik). Dodaj jim vitamine, če se stanje ne izboljša, pa pojdi v trgovino po zdravilo.

Za akvarij sem rekel na oko, da ima približno 50cm.. Nisem ga meril..

Školjke gredo jutri ven :ok Bom naredil še eno orng čiščenje pa odstranil te školjke :ok

Okoli pik pa.. Si me spravla k temu, da grem malo opazovat ribe :ok2 Nobenih znakov pik ni, ali pa jih nisem opazil? :confused... Bom jutri še 1x pogledal. Katero hrano pa kaj predlagaš? Do zdaj smo jih vedno hranili z tisto hrano, ki so kot pisani papirčki :ok2 :laugh
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

a so užitne te male ribice?

bi jih kupil pol pa namesto giric puf u moko pa v olje :laugh nomnomnom:mljask :ok2

Če ne bomo imeli kam z njimi, lahko prideš probat :ok2 Verjetno tudi okoli kosti nov problema :ok2 Vidim si pa oboževalec ribjega mesa a? :-D
Prikaži več možnosti

klemen161
klemen161

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 914

Če ne bomo imeli kam z njimi, lahko prideš probat :ok2 Verjetno tudi okoli kosti nov problema :ok2 Vidim si pa oboževalec ribjega mesa a? :-D

bo treba probat katere so boljše, z ali brez belih pik:ok2 drugače pa ja, sem ljubitelj mesa nasploh :laugh :ok2
Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 201
  • Avtomobil: BMW x

... Katere rastlinice bi bile OK (pa, da jih ni veliko, saj nočem imeti pragozda)? In kakšno bi lahko kaj postavitev in stvari notri dal? Predlogi?

Jaz že dolgo prisegam na plastične rastline, ki jih na cca. 2 leti menjam. To pa zato ker sem 1x nabavil prave rastline v specializirani trgovini in za priboljšek v njih dobil še ene tečne polžke :napaka

Potem sem moral nabavit še činklje, da so to nekako počistile ... :)

BTW, imam že 10 let 110L akvarij z nekaj skalarkami, neonkami, lisičkami in tremi malimi čistilci.

Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 129
  • Avtomobil: BMW

Plastične rože ....:napaka zdaj si me pa razočaral, a boljšo polovico imaš tudi platično ali pravo ? :laugh Razumel bi, če bi imel tudi ribe umetne na baterije .......

Pridi do mene, pa dobiš kaj pravega, polžki so pa odlična sveža hrana za ribe samo malo jih zdemoliraš, sicer pa služijo biotopu, recimo, da pospravijo ostanke hrane in kako ribo, ki več ne miga, pa se kam zavleče, če imaš več skrivališč ....
Prikaži več možnosti

Elya
Elya

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Za akvarij sem rekel na oko, da ima približno 50cm.. Nisem ga meril..

Školjke gredo jutri ven :ok Bom naredil še eno orng čiščenje pa odstranil te školjke :ok

Okoli pik pa.. Si me spravla k temu, da grem malo opazovat ribe :ok2 Nobenih znakov pik ni, ali pa jih nisem opazil? :confused... Bom jutri še 1x pogledal. Katero hrano pa kaj predlagaš? Do zdaj smo jih vedno hranili z tisto hrano, ki so kot pisani papirčki :ok2 :laugh

Upam da orng čiščenje ne obsega zamenjave vse vode :ok2 Menjaj po največ 50% vode na dan in to je to, ker drugače je za ribe stresno.

Glede pik - poglej na sliko, ki si jo objavil. Vidnih je 5 drobnih pikic - zdaj mogoče je že šlo mimo (ker to je res malo pikic za to bolezen), lahko pa šele izbruhne. Lahko je pa samo slika kriva.

Lističi za hranjenje so čisto ok :ok Pa kkšni vitamini v kapljicah tudi niso slaba zadeva.

Drugače pa za predloge postavitve si tudi spraševal. Za rastline bi ti priporočala kakšen anubias - npr. nizke rasti je Anubias var. nana in še manjši je Anubias var. nana bonsai. Sta totalno nezahtevni rastlini kar se tiče svetlobe in vode, pa tudi rast je počasna. Če misliš dajati še kakšne kamne notri, ne smejo imeti apnenca - to preveriš tako, da nanj poliješ kis in če se zadeva speni, pomeni da vsebuje apnenec, zato NI za v akvarij. Recimo skrilavec je primeren - dobiš ga pa ob Savi. Lahko se jih pa tudi kupi.
Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik

Plastične rože ....:napaka zdaj si me pa razočaral, a boljšo polovico imaš tudi platično ali pravo ? :laugh Razumel bi, če bi imel tudi ribe umetne na baterije .......

Pridi do mene, pa dobiš kaj pravega, polžki so pa odlična sveža hrana za ribe samo malo jih zdemoliraš, sicer pa služijo biotopu, recimo, da pospravijo ostanke hrane in kako ribo, ki več ne miga, pa se kam zavleče, če imaš več skrivališč ....

Moja boljša polovica je kar prava ... pa še vodno znamenje je po horoskopu - rakica ... samo noče v akvarij ... :laugh

Drugače pa imam tudi eno ribo na baterije ...
Objavljena slika

:ok2

Polžki, ki sem jih fasal pa so malce čistili kvečjemu steklo na katerem niso izgledali nič kaj lepo ... pa še množili so se kot zajci :crazy

Za skrivališče so dovolj tudi plastične rastline in dva modelčka potopljene graščine. Pa še na dnu imam bel pesek v kroglicah kjer se je zemlja iz lončkov rastlin prav grdo raztresala ... ne hvala :)

Za čiščenje pa imam večstopenjski filter (filc, groba goba, aktivno oglje in fina goba).

Urejal Iztok Z., 19.03.2012, 00:38.

Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Upam da orng čiščenje ne obsega zamenjave vse vode :ok2 Menjaj po največ 50% vode na dan in to je to, ker drugače je za ribe stresno.

Glede pik - poglej na sliko, ki si jo objavil. Vidnih je 5 drobnih pikic - zdaj mogoče je že šlo mimo (ker to je res malo pikic za to bolezen), lahko pa šele izbruhne. Lahko je pa samo slika kriv.

Lističi za hranjenje so čisto ok :ok Pa kkšni vitamini v kapljicah tudi niso slaba zadeva.

Ej ljubim te :love :blush
Veliko si me naucila ze v parih postih :respect (kar pa ne pomeni, da me ne vec :ok2)
Tega okoli 50% vode nisem vedel, ne bom vec tega delal :ok Bom dal ven te skoljkice pa nasel kaksen kamen tukaj pri nas ob Kamniski Bistrici ce bo kaj :ok

Pikice sem zopet pogledal in zopet nisem nic porajtal, tako, da je verjetno le slika... Bom opazoval malo se naprej.. Je nalezlivo to drugace? Vitamini se kupijo tam kjer tudi hrano ne? Koliko se pa daje in na koliko casa?
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Drugače pa imam tudi eno ribo na baterije ...
Objavljena slika

Kako naj bi to čudo delovalo? :confused A samo dol pa gor se pelje? (predvidevam po gumbih, ali je še kakšen, ki se ga ne vidi? :confused)
Prikaži več možnosti

Elya
Elya

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Tega okoli 50% vode nisem vedel, ne bom vec tega delal :ok Bom dal ven te skoljkice pa nasel kaksen kamen tukaj pri nas ob Kamniski Bistrici ce bo kaj :ok

Pikice sem zopet pogledal in zopet nisem nic porajtal, tako, da je verjetno le slika... Bom opazoval malo se naprej.. Je nalezlivo to drugace? Vitamini se kupijo tam kjer tudi hrano ne? Koliko se pa daje in na koliko casa?

Glede menjave vode: pri orng čiščenju to pomeni max.50% (to jaz naredim mogoče 1x letno), drugače pri normalnem čiščenju pa se prakticira menjava 1/3 vode. Zdaj na koliko časa je treba menjat vodo, je odvisno predvsem od velikosti akvarija in naseljenosti - pri tvojem akvariju bi bilo dobro menjat 1/3 vode vsakih 14 dni, oziroma lahko tudi 10-20% vsak teden. Pa upam, da pri čiščenju uporabljaš čistilni (sesalni) zvon za pesek in pa vsaj 24ur starano vodo (vode direktno iz vodovoda se NE daje v akvarij - vsebuje klor). Drugače pa več na to temo je tule --> klik (tudi kako narediš čistilni zvon, če ga še nimaš - v trgovini so za 100g plastike predragi)

Glede dekoracije v akvariju (kamni, korenine) je napisano tule --> klik (imaš na dnu še dodatne povezave na to temo)

Glede bolezni belih pik: zadeva je nalezljiva še na druge ribe, izgleda kot da bi bile ribe posute z moko. Pojavi se dostikrat pri vnosu novih rib v akvarij (prav za te namene se ponavadi da ribe najprej v karantenski akvarij (kdor ga ima), da se ob izbruhu kakšne bolezni z zdravili ne uničuje matičnega akvarija). Več o tem tule (so tudi slike) --> klik

Vitamine za ribe kupiš v trgovini s hrano ja - jst jih dajem 1x tedensko v vodo, drugače pa 1-2x tedensko še v hrano (v zamašek dam ščepec hrane, dodam 2 kapljici vitaminov, po pol minute dodam v zamašek še vodo, da se lističi hrane razpustijo in pol po obrokih to stresam v akvarij in preverjam da ribe vse pojedo, da ne ostane slučajno hrana na tleh.

Lahko še 1x podaš točne mere akvarija? Ker meni volumen akvarija na slikah res deluje kot moja 20L karantena :) Aja, pa če misliš akvarijske ribe imeti, bi bilo vseeno dobro, če razmisliš o nakupu vsaj 50+L akvarija - je res dosti manj dela z večjim akvarijem. Še malo o tej temi --> klik

Evo, imaš zdaj dosti gradiva za prebrat :ok2
Prikaži več možnosti
    • Mat xxl je všeč

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Glede menjave vode: pri orng čiščenju to pomeni max.50% (to jaz naredim mogoče 1x letno), drugače pri normalnem čiščenju pa se prakticira menjava 1/3 vode. Zdaj na koliko časa je treba menjat vodo, je odvisno predvsem od velikosti akvarija in naseljenosti - pri tvojem akvariju bi bilo dobro menjat 1/3 vode vsakih 14 dni, oziroma lahko tudi 10-20% vsak teden. Pa upam, da pri čiščenju uporabljaš čistilni (sesalni) zvon za pesek in pa vsaj 24ur starano vodo (vode direktno iz vodovoda se NE daje v akvarij - vsebuje klor). Drugače pa več na to temo je tule --> klik (tudi kako narediš čistilni zvon, če ga še nimaš - v trgovini so za 100g plastike predragi)

Bom ustvaril to čudo z tisto flaško, k cuzaš :ok2 Mi deluje nekako "bolj učinkovito" :ok

Glede dekoracije v akvariju (kamni, korenine) je napisano tule --> klik (imaš na dnu še dodatne povezave na to temo)

Ma ne bom kupoval še teh stvari.. Bom že našel kakšen kamen, pa magar, ko bom na sprehod ali kaj podobnega šel :ok2

Glede bolezni belih pik: zadeva je nalezljiva še na druge ribe, izgleda kot da bi bile ribe posute z moko. Pojavi se dostikrat pri vnosu novih rib v akvarij (prav za te namene se ponavadi da ribe najprej v karantenski akvarij (kdor ga ima), da se ob izbruhu kakšne bolezni z zdravili ne uničuje matičnega akvarija). Več o tem tule (so tudi slike) --> klik

Danes, ko sem prišel iz šole sem opazil dve do tri beli pikici na eni od rib. Se pravi prvi znaki so.. Ma izoliral bom te 2 ribi, ker jih mislim tako ali tako odstranit, pa bomo videli kako bo šlo naprej. Daj mi samo še povej, koliko stanejo približno te vitaminčki.

Lahko še 1x podaš točne mere akvarija? Ker meni volumen akvarija na slikah res deluje kot moja 20L karantena :) Aja, pa če misliš akvarijske ribe imeti, bi bilo vseeno dobro, če razmisliš o nakupu vsaj 50+L akvarija - je res dosti manj dela z večjim akvarijem. Še malo o tej temi --> klik

Bom jutri zmeril, pa ti sporočim :ok
Okoli večjega akvarija pa.. Nimam placa.. :ok2 Ta akvari, ki je mi zavzame ravno toliko prostora, da ima na vsaki strani še kakšnih 10cm, kjer pa so razne stvari še zraven tako, da teh 10cm "ni":ok2. Cene, ki sem jih gledal na netu za akvarije so pa tudi.. Ne dam toliko za nekaj z čemer se ne bom na polno "ubadal" (pač saj veš kaj mislim z tem). Tega bom obrdžal, če se bo dalo tisto narisano zelenje odstranit in tisti plac, ki mi ga le krade bom odstranil, dobil kamne, kakšno rastlinico in bo čisto OK. Kupim samčka guppy-a in nato verjetno kar neonke... Z guppy-ji se bodo verjetno kar ujeli.

Evo, imaš zdaj dosti gradiva za prebrat :ok2

Ohh ja.. :ok2

Ali pa mogoče...

BTW pri nas gremo v adaptacijo stanovanja in bo akvarij postavljen utečen ugodno na prodaj z maso opreme najraje nekomu z vsaj osnovnim znanjem, lahko ob moji nadaljni asistenci... imam pa platijev, rdečih z črnimi plavutmi za izvoz, se mi množijo (so živorodke), da kljub temu, da jih imajo že vsi znanci (moje) z akvariji še zmeram pre več in to govori, da je biotop OK. :ok

Daj mi povej koliko je velik akvarij in pa ribice bi me zanimale če bi šle skupaj z guppy-ji :ok Magar se na PS zmeniva :ok
Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Širina: 38cm
Višina 35cm
Globina: 24cm

Evo... Ocena na oko me je zaj***** za 10cm :ok2
Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik

Kako naj bi to čudo delovalo? :confused A samo dol pa gor se pelje? (predvidevam po gumbih, ali je še kakšen, ki se ga ne vidi? :confused)

Z eno tipko se potaplja v spirali, z drugo pa se dviga ...

Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Z eno tipko se potaplja v spirali, z drugo pa se dviga ...

In koliko si dal za to čudo? Meni osebno je lame.. Nebi rekel, da bi se lahko še premikala v vse smeri, da se pa pelje samo gor in dol je pa malo... :-D
Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne vem koliko je bilo ker sem dobil za darilo. Je pač igrača za nasmejat kakšne obiske in razmigat ribe po akvariju :-D

Prikaži več možnosti

BMW<3
BMW<3

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne vem koliko je bilo ker sem dobil za darilo. Je pač igrača za nasmejat kakšne obiske in razmigat ribe po akvariju :-D

To je pa res :ok2 Sam, da ne bojo pod velikim stresom :ok2 :laugh
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.