Vrtne hišice/ute/delavnice
Živjo,
odločil sem se, da si na vrtu postavim vrtno hišico/uto, tako da bi bile zelo dobrodošle informacije nekoga, ki je kaj podobnega že dal skozi oz se ukvarja s tem. Želja je hiška cca 7x3,5m, enokapna z malim naklonom, višina najnižje točke "od oka" cca 2,3m. Podlaga je obstoječa betonska plošča. Kolikor vem ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja če gre za objekt do 30m2? Vprašanja pa so: -Ali se kdo na forumu ukvarja z izdelavo/gradnjo česa takega? -Ali se bolj splača narediti leseno ali zidano hiško? -Ali ima kdo kakšno dobro povezavo (dobra izkušnja s katerim od podjetij/ izvajalcev)? -Kakšna druga koristna ideja ali informacija? Hvala za pomoč, Lp Luka |
Prikaži več možnosti
|
hmm, www.karibu.de , nemška kvaliteta , cena pa dokaj normalna... imajo v A Hornbach centri.
|
Prikaži več možnosti
|
Hvala za info, zanimiva stran, edino dimenzije mi ne ustrezajo, vse so bolj kvadratne, jaz pa potrebujem cca 3,5x7m, da bi najboljše izkoristil obstoječi prostor.
|
Prikaži več možnosti
|
Sem tudi jaz že raziskoval na to temo.
Večina, oziroma če ne kar vse, ki se dobijo kot sestavljen komplet v Baumaxu, Bauhausu, Obiju, ipd. so bolj žalostne kakovosti; tanek les - premalo masive, omejenost dimenzij in oblike ... Teh Karibujevih ne poznam - @berni sicer vedno svetuje dobro robo - ampak jaz sem se glede na ponudbo odločil za individualno izdelavo, ki jo bo izdelal mizar. Tako se da pridobiti na masivnosti in čvrstosti, uporabiti povsem lastne želje, predvsem pa za zelo podoben denar dobiti več. Kupljene so tudi povsem gole, torej že za izdelavo/prilagoditev notranjosti potrebuješ par tesarskih rok. |
Prikaži več možnosti
|
Verjetno bo pri meni tudi potrebna izdelava po meri, ampak najprej bi rad malo raziskal trg, mogoče pa le najdem kaj tipskega v ustreznih dimenzijah in kvaliteti.
Gerchy, imaš izbranega že kakšnega mizarja? |
Prikaži več možnosti
|
Ker pa trenutno ni ogromno dela v gradbeništvu bi bilo pametno kontaktirati tudi Kager hiše.
Zelo dobra kvaliteta in mogoče se da kaj zmeniti... ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Tole velja samo za nadstrešek in ne za objekt.
Le s čim bi se vozili, če BMW-jev ne bi bilo.
|
Prikaži več možnosti
|
Luka,
dogovoril sem se kar s sosedom čez cesto. ![]() Lahko bi preveril pri Cimpotu. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Luka, od očeta poslovni partner dela zadeve za Simobil, gledališča in opere, ampak dela tudi kakšne bolj zanimive zadeve za privat. Je pa zelo dober, pa nedaleč stran od Ljubljane. Če te zanima, ti lahko dam kontakt. LP, PIC |
Prikaži več možnosti
|
Aha, kaj pa v primeru da tam že stoji vrtna hiška? Kakšna pa pravzaprav so pravila glede postavitve (npr. lesene) vrtne hiške? @Berni- hvala za nasvet:ok |
Prikaži več možnosti
|
Bi prosil:) |
Prikaži več možnosti
|
Bratranec ima brunarico velikosti do 30m2 pa ni rabil papirjev. Ima pa določene pogoje da ne sme imeti stropa sepravi streha je strop in še par stvari. |
Prikaži več možnosti
|
Pogledat je treba Uredbo o vrstah objektov glede na zahtevnost.
Preštudirat nezahtevne objekte. Pridobiti gradbeno dovoljenje za gradnjo nezahtevnega objekta.
Le s čim bi se vozili, če BMW-jev ne bi bilo.
|
Prikaži več možnosti
|
Občine imajo različne pogoje za postavitve vrtnih hišk itd. Nekater dovolijo max 16 m2 nekater 20 m2 itd. Mi smo dobili dovoljenje za kmečko lopo (30m2) v kateri je streha strop, pa tut tega se ne rabiš držat najbolje da narediš kmečko lopo, na občini jim pač razložiš da potrebuješ prostor za kombajn oziroma bolje, da rečeš motokultivator.
V lokacijski infomrmaciji ti bi moralo točno pisati kako in kaj. Urejal tlikar2, 18.03.2012, 19:11. |
Prikaži več možnosti
|
nekaj pomožnih informacij: http://forum.bmwslo....ead.php?t=90770 http://forum.bmwslo....ead.php?t=59335 ![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
kaj pa da bi sam naredil?
|
Prikaži več možnosti
|
Hvala za link, bom na podlagi tega lahko cene dvignil:)
Arbeit und disziplin:
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Najbolje je da daš narediti kakšnemu mojstru, ker bo ceneje in dosti bolj kvalitetno od obi/baumax/haus papirnatih zadev
![]() Nam je na vikendu lokalni mojster za ceno baumax ute naredil 2x masivnejšo + tega nisi omejen z merami ![]()
LP, Uroš
|
Prikaži več možnosti
|