Skoči na vsebino

Vrtne hišice/ute/delavnice

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
75 odgovorov v temi
Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 396
  • Avtomobil: F10

kaj pa da bi sam naredil?

:ok

Se strinjam, jaz sem se lotil sam izdelati hiško za otroke s podestom, toboganom, plezalno steno, spodaj peskovnik. Mere bodo nekje 150 x 250.
Dobil sem predračun od izdelovalca hišk in me je ruknlo po tleh.. reci piši 4.800 € osnovna zadeva, ki je manjša od mojih predvidenih mer. Sedaj bom naredil sam in material me bo prišel pod 500 €. Ravno ta teden bom naročil globinsko impregniran les potem pa gasa.

lp
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

berni
berni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 879
  • Avtomobil: BMW 325i E92 M

Daj povej še kaj več...
Ravno glede cen otroških igral se pri nas pretirava.
Zato sem šel v A pogledat, tele karibu so vse impregnirane in kar orng narejene. Cena za 150x150, hiška na višini 1.5m , tobogan 3m, plezalna stena z ročaji , gugalnica, sidra, gumijaste podloge 799eur. Se mi zdi fer, ker pri nas za manjšo velikost in opremo pod 1000 ni ničesar...
Saj ni problem sam narediti a, ko nimam časa in potem predolgo traja....
http://www.karibu.de...erspielgeraete/
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

Daj povej še kaj več...
Ravno glede cen otroških igral se pri nas pretirava.
Zato sem šel v A pogledat, tele karibu so vse impregnirane in kar orng narejene. Cena za 150x150, hiška na višini 1.5m , tobogan 3m, plezalna stena z ročaji , gugalnica, sidra, gumijaste podloge 799eur. Se mi zdi fer, ker pri nas za manjšo velikost in opremo pod 1000 ni ničesar...
Saj ni problem sam narediti a, ko nimam časa in potem predolgo traja....
http://www.karibu.de...erspielgeraete/

Ne vem kaj ti naj še povem, sedaj sem v fazi "projektiranja" :) konec bom čez 1,5 meseca in če želiš lahko slikam sproti in potem objavim kako je šlo in če se ni podrlo ,. joke ;)
lp
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti
    • berni je všeč

david89
david89

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 741
  • Avtomobil: xsara 2.0 Hdi

mogoče podjetje lesimpex?
http://www.lesimpex.si/
:cool
Prikaži več možnosti

branevrankar
branevrankar

Tischlermeister

• Uporabnik
  • Sporočil: 18 102
  • Avtomobil: Bmw

:ok

Se strinjam, jaz sem se lotil sam izdelati hiško za otroke s podestom, toboganom, plezalno steno, spodaj peskovnik. Mere bodo nekje 150 x 250.
Dobil sem predračun od izdelovalca hišk in me je ruknlo po tleh.. reci piši 4.800 € osnovna zadeva, ki je manjša od mojih predvidenih mer. Sedaj bom naredil sam in material me bo prišel pod 500 €. Ravno ta teden bom naročil globinsko impregniran les potem pa gasa.

lp

Jst bedak, jo bom pa naredil za 160€:napaka
Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

Jst bedak, jo bom pa naredil za 160€:napaka

:) Sej lahko za 100 tudi,.. stvar okusa...
Prikaži več možnosti

branevrankar
branevrankar

Tischlermeister

• Uporabnik
  • Sporočil: 18 102
  • Avtomobil: Bmw

:) Sej lahko za 100 tudi,.. stvar okusa...

Mah otroške hišice še nisem nikoli delal, človek me je pa takoj za ceno vprašal, sem samo na hitrico skalkuliral pa povedal ceno:blackeye Dobro, štrihal bo sam, pa une plošče za na streho bo sam nalimal. Časovno gledano jo bom delal za đabe:frown no, je pa res, da vsaka šola nekaj stane:cool

Urejal branevrankar, 19.03.2012, 12:08.

Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 527
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Rabim neko vrtno lopo cca 2 m^2, zadeva bo pod streho. Ima kdo kaksno priporocilo za kaj lesenega, plasticnega, kovinskega..
Notr bo bolj ali manj samo rocno orodje.
Primer:

https://www.facebook...ook_story_share

Ali je to bolj tako tako?
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Torej kaksna ideja, kje bi bila kaksna normalna cena, oziroma kje se taksan stvar kupuje, razen teh znanih trgovin, Bauhaus, Merkur, Obi, Mimovrste,...

https://www.merkur.s...-g98-x-v184-cm/
Prikaži več možnosti

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 684
  • Avtomobil: UFO

To je taka katastrofa da komaj skupaj stoji. Če se da vzemi nekaj lesenega, so firme ki izdelujejo po meri oz. imajo neke tipske hišice.
Lahko za test eno zlepiš iz kartona da boš videl kako trdna je ta plehnata žalost.
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Ja, verjamem, da je bolj kurc. Ma une po narocilu so pa prec 1000 EUR. Vse je slo s cenam u 3PM.
Najbolj material nabavt pa narest iz lesa ja...
Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 543
  • Avtomobil: Saab, Honda, Ford

Tako ti bo poleti ob nevihti samo odprlo, ko staro marelo. Kupiš les in narediš sam.

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti
    • sash je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Ma saj mam jaz to vse v zavetju in pod streho, fora je sam, da kramo not poskrijem. Ja, les in brez strehe bo po moje cisto OK.
Prikaži več možnosti

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 311
  • Avtomobil: Mk4 anti Greta

Ni nobene panike, le malo bolje treba zadevo usidrat, kot je to tovarnisko zamisljeno.

Kolega ima tako plehnato in je samo vse na okoli se z L profili privil v tla, jst plasticno s skeletom iz aluminija, pa sem stresni okvir z zajlami usidral v tla. Smo meli par hudih burjic ze pa se obe stojita bp  :ok

Les je vsekakor boljsa izbira, vedi pa da ne bos nic prisparal, ce bos sam delal. Surovina je tudi draga, proizvajalci jo dobijo bistveno ceneje, treba prebrusit, impregnirat itd.

Prikaži več možnosti

tetina
tetina
  • Uporabnik
  • Sporočil: 101
  • Avtomobil: BMW 420d xDrive

Kaj pa kakšna pergola oz bioklimatska pergola? Meni so jo pri tej firmi super naredili -> https://propergole.si/

Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 282
  • Avtomobil: F31

Kaj pa kakšna pergola oz bioklimatska pergola? Meni so jo pri tej firmi super naredili -> https://propergole.si/

bioklimatska pergola bo več tisočakov drag špas... kako to da si vzel tukaj? imaš na trgu polno boljših in ugodnejših rešitev?

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Jaz rabim eno majhno lopo, da notr pospravim kramo, kot so lopate, vile, motike,...

Prikaži več možnosti

J9320
J9320
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 377
  • Avtomobil: E91 LCI

Jaz sem na bolhi kupil plehnato hiško 1.5x1.5m za "gradbeno uto", takrat sem jo postavil na 4 betonske cigle, ki sem jih malo zabetoniral in zakopal. Najprej sem jo mislil prodat, zdaj se je pa izkazala za noro praktično in sem ulil plato 10cm debelo. Zdaj mam notri eno stalažo, kosilnico, en kupo ploščic, ki so še ostale, žar,  vso vrtno orodje, .... ni da ni... Vse na suhem in pod ključem.

za hiško sem dal 150€, mislim da se podobne zadeve dobijo nove v rangu 500e. 

Je pa ta uta bolj žalostna, dokler ni dobro fiksirana na ravno površino, prvič ciglov nisem preveč drobro uravnal, sem vrate komaj zaprl, zdaj na betonski plošči je pa super.. Celo lopo sem po parceli sam nosil, tako da sem z notranje dvignil. Tisti samorezni vijaki so kar leteli ven, pa sem potem še eno pest vijakov porabil pa je kar solidna. 

Poglej na VidaXL, tam sem prvo mislil novo kupit.

Urejal J9320, 02.10.2023, 09:22.

Prikaži več možnosti

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 701
  • Avtomobil: 2016 F11 520d Xdrive

Vprašaj na Hosekro... 

https://www.hosekra....e-lope-do-10m2/

pa vedi, da placa ni nikoli preveč... :)

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi  > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive

Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 302
  • Avtomobil: BMW

Ko boš vprašal Hosekro, vprašaj še kako garantirajo, da ne pride voda  v garažo :)

V vasi imamo 2 hosekrini novi garaži in pri obeh zamaka.

Prikaži več možnosti
    • Fleko je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.