Skoči na vsebino

Vrtne hišice/ute/delavnice

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
75 odgovorov v temi
J9320
J9320
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 377
  • Avtomobil: E91 LCI

Vedno se najde kaksen detajl, izboljsava, zato pa so prelaunch faze :)

Stala bo vsaka, kar se pa same izvedbe tiče pa možno da bodo še kaki popravki. 

Osnova nosilnosti in togosti palične konstrukcije je trikotnik, tukaj to načelo močno pogrešam ... 

To je sicer res, ampak pri takih malih razponih ni potrebe, sploh ker so spoji zelo močni, prirobnice so iz 8mm pločevine, vijači se pa s štirimi M10 vijaki na vsaki prečki. Sredinsko "lego" sem že imel narejeno iz palične konstrukcije, pa se je pri simulaciji izkazalo da so zelo podobni rezultati, kot če dam dvojno cev in stranske podpore. Par kil železja več, prišparal sem pa vsaj 20cm višine in vsaj 30 minut manj varjenja. 

Niso to neki hudi razponi, če bi bil to odprt nadstrešek potem ja, tukaj pride pa še 2x OSB s strani, ki bo še dodatno stabiliziral konstrukcijo. 

Prikaži več možnosti

tetina
tetina
  • Uporabnik
  • Sporočil: 101
  • Avtomobil: BMW 420d xDrive

bioklimatska pergola bo več tisočakov drag špas... kako to da si vzel tukaj? imaš na trgu polno boljših in ugodnejših rešitev?

Zakaj? Ker sem dobila ugodno ponudbo. na izvedbo pa tudi nimam pripomb.

Prikaži več možnosti

bmwatvfen
bmwatvfen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 483
  • Avtomobil: g31, Yamaha Kodiak 450

nekdo ma preveč časa pa dela fejk profil, da širi tisto zavarovalnico :napaka nismo vsi neumni

Urejal bmwatvfen, 04.10.2023, 10:50.

Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 282
  • Avtomobil: F31

Zakaj? Ker sem dobila ugodno ponudbo. na izvedbo pa tudi nimam pripomb.

zato ker poznam trg in vem da se dobi boljše stvari ceneje :)

Prikaži več možnosti

tetina
tetina
  • Uporabnik
  • Sporočil: 101
  • Avtomobil: BMW 420d xDrive

zato ker poznam trg in vem da se dobi boljše stvari ceneje :)

Verjamem, da obstajajo tudi boljše opcije. Zame je prepozno. Lahko pa svetuješ komu drugemu in mu pride nasvet prav...

Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 282
  • Avtomobil: F31

Verjamem, da obstajajo tudi boljše opcije. Zame je prepozno. Lahko pa svetuješ komu drugemu in mu pride nasvet prav...

moj nasvet za vse ki kupujejo nadstreške ali pergole je predvsem - najprej preverite reference :)

Pripete slike za predogled

• du.jpg

Prikaži več možnosti

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 701
  • Avtomobil: 2016 F11 520d Xdrive

Garaže od Hosekre so res slabo izdelane, tudi pri nas zamaka. ''Kontejnerji'' so boljše sestavljeni, tam pa nič ne zamaka. 
Slabost Hosekre je še ker imajo zelo ne urejeno proizvodnjo in  samo organizacijo. Ne veš kdaj boš dobil naročeno. Po navadi te pokliče par ur prej voznik, da je že na poti.

Kje pa vam zamaka?
Jaz imam hosekrino standardno 6mx3m garažo (ne za avto), pa z zamakanjem nimam problemov, imam pa težave s kondenziranjem in potem ob pravih pogojih veselo kaplja in ker nad vrati nimam podaljška, pride dež pod vrati :blackeye
Drugače pa za 2 jurja je to to, konstrukcija je drugače kar močna. :)

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi  > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 773
  • Avtomobil: e28, T5, 1.8T, D5,...

Na spojih strehe. S kondenzom smo imeli tudi mi tezave, zato smo dodali izolacijo + osb plosce.
Njihovi kontejnerji so boljse izdelave. Ne vem kaksne cene so sedaj, pred korono je bila cena 2.400€ + DDV ce se ne motim.
Prikaži več možnosti
    • M power je všeč

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 701
  • Avtomobil: 2016 F11 520d Xdrive

Sem jo ravno danes opral s štrajfixom, pa se je not pojavila voda po vseh spodnjih robovih (je bilo pričakovat zaradi zavihka) in pa itak pod vrati. Steha je k sreči bp. Pleh je še vedno kot nov, ko se opere.
So pa zgleda kar podražili...konec 2019 sem dal točno 2 jurja z ddv za 6x3 in dodatno žleb ter eno okno. :blackeye

Eden je dal okoli 7.500 EUR, drugi pa 13.000 EUR - sedaj par evrov gor ali dol. Ampak to so cene pred 2 letoma, sedaj je dražje.
S tem, da je prvi vložil še 5k EUR da je zadevo z puščanjem saniral, dodal police, luči itd.

Sanacijo puščanja je pa ja zahteval od proizvajalca?
In kaj za vraga je namontiral noter, da je stalo 5k€? :eek

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi  > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive

Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 668
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

moj nasvet za vse ki kupujejo nadstreške ali pergole je predvsem - najprej preverite reference :)

Ne samo reference, najlepše se vidi pri poslovanju, da sodeluješ z takšni podjetjem in jim daš avans moraš biti tudi malo poseben. :crazy

Screenshot 2023-10-08 at 14.31.07.png

Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 302
  • Avtomobil: BMW

Sem jo ravno danes opral s štrajfixom, pa se je not pojavila voda po vseh spodnjih robovih (je bilo pričakovat zaradi zavihka) in pa itak pod vrati. Steha je k sreči bp. Pleh je še vedno kot nov, ko se opere.
So pa zgleda kar podražili...konec 2019 sem dal točno 2 jurja z ddv za 6x3 in dodatno žleb ter eno okno. :blackeye
Sanacijo puščanja je pa ja zahteval od proizvajalca?
In kaj za vraga je namontiral noter, da je stalo 5k€? :eek

Naredi je dodaten zid okoli garaze da je nehalo zamakti, dodal hidroizolacijo, nato svetila, police okoli in okoli itd. Aja pa osvetlil je tudi okolico garaze.

Sanacijo pusčanja je zahteval, prišli so po 4 mesecih, nekaj popravili a puščanja niso odpravili.

Sam sem bil sprva navdušen, ker sem tudi sam imel v mislih nekaj podobnega ampak po ogledu sem si premislil in zidamo.

Prikaži več možnosti
    • M power je všeč

Pinch
Pinch

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 771
  • Avtomobil: H1

Sam sem tudi iskal bližnjice in gledal plehnate zadeve. Potem pa sem se odločil in zadevo naredil iz OSB plošč ( še pred podražitvijo materialov) in zadevo tudi dobro izoliral.

• 20210905_191808.jpg
  • 20210905_194132.jpg
Prikaži več možnosti

J9320
J9320
  • Uporabnik

Evo konstrukcija stoji. 

IMG-2758-1.jpg

3 ure varjenja, 2 ure peskanja in sobotna akcija, trije smo jo pobarvali + postavili, delali od 9 do 18h. Sam še moram uredit nekaj malenkosti, ampak je pripravljena za streho. Upam da mi jo ta teden pripeljejo, je napovedan še lep vreme, potem pa vprašanje...

Urejal J9320, 09.10.2023, 05:44.

Prikaži več možnosti

J9320
J9320
  • Uporabnik

Evo malo napredka. Zaenkrat je pod streho, OSB na grobo obložen, en vogal sem že izoliran in zaključil detajle, da sem lahko začel elektro dela, da sem montiral luči, da lahko delam 7-10 zvečer, ko gre mala spat in imam mir. V četrtek dobim garažna vrata in nadomestna za osebni prehod, da bom imel pod ključem in mi nebo treba pospravljat orodja za vsako sranje. 

slika4.jpg
slika3.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
Danes dobim vzorce obrob, da jih še ta teden zmontiram in bo streha zaključena. Potem pa nadaljujem z zapiranjem in izolacijo. Danes pride še gledat en fasader, če bi mogoče uspel še letos narediti fasado.

Urejal J9320, 23.10.2023, 08:59.

Prikaži več možnosti
    • jakeccc, Davidf1 in nexus uporabnikom je všeč to sporočilo

ponco
ponco

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 703
  • Avtomobil: MB W212

za 10k dobiš konkretno bioklimatsko pergolo 5,5x4m, z motorjem in daljincem, montažo in DDV

Malo morgen...vsaj tole kar je na sliki ne.

lp, ponco
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 527
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Jaz sem tudi postavil... cena pa no comment, cca 10 EUR/kg :)

• 20231022_120826.jpg

Urejal Davidf1, 23.10.2023, 17:56.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.