Izpit je samo usten ane? Moram letos mulca sterat da naredi, da ne bo trrba men vozit :-)
Samo usten je še vedno (žal)

Samo usten je še vedno (žal) ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Sej večina rabi za gumenjaka. Važno je da veš da ne smeš glisirat ob obali, da ne greš ven če je slabo vreme ali napoved in da se ne voziš ponoči. Pa si rešil 99,9% problemov na morju |
Prikaži več možnosti
|
Ponoci se ne pluje za kaj? Ker nima luci???
Tale post bi bilo pa boljs da ga ne bi napisal...ker zaradi takih ima pol Sea Help (ali pa kaksna druga sluzba za resevanje) full dela, kjer spravlja sebe in svoje sodelovce v nevarnost! Urejal Underdog, 14.03.2021, 15:27. "If In Doubt, Flat Out" |
Prikaži več možnosti
|
Na spletni strani ministrstva piše, da se izpiti zaradi korone trenutno ne izvajajo....
Jest nikol ne plujem ponoči. Simpl |
Prikaži več možnosti
|
Jaz se rad ponoči vozim, dostkrat ciljam da se po temi peljem nazaj. Ko je lep vreme je ponoč praktično vedno bonaca in nekako ful spokojno je. Tudi ta z glisiranjem ob obali mi nekak ne znese vedno in sem lan dobil kazen..
![]() Urejal voith, 14.03.2021, 15:31.
“You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
|
Prikaži več možnosti
|
Reševalci majo delo s tistimi, ki plujejo ponoči ali v slabem vremenu. Jest mam 25 let izpit pa nisem nikoli mel sranja. Ker vedno ko je blo sranje nisem rinil ven.... |
Prikaži več možnosti
|
Ja ok, ce ne, sam ne pisat, da je vazno da ponoc ne plujes, ker je to butasto. Verjetno kdo ki opravlja izpit pa bo, in je fajn poznat osnove...
Daj nehaj no, ker pluti ne pomnei vedno da gres okol taprvega rta na skalce lezat. Resevalci imajo delo pa predvsem z ljudmi, ki nimajo pojma, so pijani in objestni. Tema nima nobene veze, slabo vreme pa se kako, samo vcasih te tudi kje ujame, sploh ko se premikas pocasi in ko tvoj domet kot sem rekel ni 3Nm stran.
Koliko let imas ti izpit res ni pomembno, koliko Nm si naredil je nekoliko boljsa referenca. Drugace pa mirno morje se nikoli ni naredilo mornarja... Urejal Underdog, 14.03.2021, 15:40. "If In Doubt, Flat Out" |
Prikaži več možnosti
|
Torej če prav razumem, naprimer iz tega video posnetka v prvem delu je potem potrebno v glavi "prišteti" +180 stopinj in pač narišeš pod bojo, tako kot je on v posnetku? |
Prikaži več možnosti
|
Sorry, jaz te ne razuemm, res ne! Kaj bi ti pristeval in kam bi to pristeval. Vprasanje oziroma naloga je da dolocis svojo pozicijo 1nm od boje. Ne razumem kaj bi ti pristeval in zakaj?!
Izracunas smer plovbe, jo narises, preneses iz roze vetrov na pozicijo ki je dana in odmeris dano razdaljo...tocno tako kot je na videu, in dobis svojo pozicijo!
Pri drugem delu ko si ugotovil kje si, pa narises vplutje v luko...ki nima vec nobene veze z omenjeno bojo (ki je bila samo kot marker za dolocanje tvoje pozicije)
P.S. @LeonT, daj razlozi, ti imas ze 25 let izpit...saj se lahko delamo, da smo sredi dneva (ker ponoc je vse drugac)... Urejal Underdog, 14.03.2021, 15:50. "If In Doubt, Flat Out" |
Prikaži več možnosti
|
Jest vozim po navigaciji, napišem kam bi in mi kaže |
Prikaži več možnosti
|
Še nisem tako daleč, da bi imel navigacijo, bo treba prvo izpit nardit |
Prikaži več možnosti
|
Jaz se orientiram po rtih, zalivih pa po karti potem, parkrat ponoči pa sem se po svetilnikih in kompasu
Ko BMW-jev R6 in V10 zarohni, se vse naenkrat lepše zdi! (bencinski, se razume!) |
Prikaži več možnosti
|
Aja tako k v avtu...naslov pa te pelje, pa se govori ti prepare to turn left, now turn left...daj nehaj no...tudi v navigacijo moras way ponte vnest, oziroma jih oznacit...pri Navionicsu jih mirno z prstom poklikas (iPad, iPhone), ce imas pa nekoliko bolj pravo navi pa z misko pokljikas...ali pa z cruzerjem...
Drugac pa Navigacija je karta, tako k paprinata samo v elektronski obliki, in ce ne znas papirnate uporabljat pol je bolj kot ne k**** tudi naivagija....sam da svincnika pa trikotnikov ne rabis...
Da pa kar naslov vneses pa gres pa ne bo slo.... Urejal Underdog, 14.03.2021, 16:33. "If In Doubt, Flat Out" |
Prikaži več možnosti
|
Na moji daš not cilj in sam naredi ruto po plovnih pravilih, pol dam play in pelje sam, jaz pa per žulim.
![]() Tkole zgleda v akciji. Urejal voith, 14.03.2021, 17:00.
|
Prikaži več možnosti
|
evo nekaj za korajžne https://www.bolha.co...2-oglas-6901200 Če bi se vsak zase brigal,bi imel za celo življenje dela |
Prikaži več možnosti
|
Na misel mi pride ta pesem ob tem
Alfa Romeo - Cuore Sportivo per sempre
|
Prikaži več možnosti
|
A to si šel pred Zuboviče na školj prstace rabutat? |
Prikaži več možnosti
|
Za to res rabiš korajžo. Je pa Mile prodajal eno Rivo 48 v zelo dobrem stanju za drobiž. Barka s katero bi se danes lahko privezal na rivo v Monaku in bi dobil thumbsup. https://youtu.be/WPMMNvYTEyI shorturl.at/biQW0 |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Predvsem rabljen coln na orenk servis preden gre v vodo, ze tko so same p********, ce pa se ni orenk porihtano bos na drugi voznji ze ostal brez motorja glih ko bo najbolj pihalo. Na morju se 10x prej pokvari kot na cest, predvsem pa na morju ne mores potegnit rocne in pocakat na odstavnem pasu ampak te burja nese na odprto morje proti italiji in je hitr lahko orenk p********.
|
Prikaži več možnosti
|