Skoči na vsebino

Pregledal sem tega BMW-ja iz oglasa

* * * * - 3 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1504 odgovorov v temi
AdHoc
AdHoc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 477

Ob iskanju avtomobila za kolega se mi je porodila ideja. Zakaj ne bi imeli teme, kamor bi pisali ob iskanju avtomobila iz avto.neta ali foruma naše ugotovitve, da prihranimo čas in denar na slabih primerkih (ali pa tudi dobrih!) potencialnim kupcem iz foruma?

Super bi bilo, da delate print screene in jih prilepite sem v to temo, saj se linki na avto.netu spreminjajo za isti avto (recimo ob oddaji novega oglasa). Postopek je preprost; stisnite tipko print screen ko imate odprto stran z oglasom (najverjetneje piše na tipki prt sc), odprite slikarja (bližnjica je tipka windows logo + tipka r, noter vpišite mspaint ali pa kar kliknite na ikono) ter sedaj stisnite kombinacijo tipk ctrl + v. Sliko shranite (lahko tudi obrežete samo zanimiv del s slikami in osnovnimi podatki, recimo) in jo sharajte recimo na www.shrani.si, ter sem prilepite tisti link, ki ima spredaj in zadaj .

Ni mi všeč od določenih prodajalcev, da zavajajo z nepravilnimi informacijami, bodisi namerno ali nenamerno, v vsakem primeru bi bilo lepo imeti zbirko informacij na enem kupu.

Pa bom začel:

Objavljena slika

Avto je bil karamboliran (vidni švasi pod pokrovom), barvan (vidne nepravilnost na boku vrat), nepravilno poliran (poln je lis), ima nekaj vdolbinic. Lastnik ni imel pojma o lastnem avtomobilu (niti kakšen motor je noter, niti kateri lastnik je (mislil je, da je 3., ko sem preveril sem ugotovil, da je v resnici 8.)) itd. Že to mi je bilo dovolj informacij, da ga sploh nisem peljal k mehaniku na pregled.
Prikaži več možnosti
    • zzigon, Tilen, duhec in 6 ostalim je všeč

AdHoc
AdHoc

BMW fanatik

• Uporabnik

Objavljena slika

S kolegom sva šla včeraj avto pogledati in smo ga zapeljali k Schumiju na generalni pregled iz vidika mehanske ohranjenosti in karoserije, saj je bil kolega resen in zainteresiran kupec, vendar sva želela videti realno sliko avta.

Ob hitrem pregledu avta sva opazila, da je karoserija srednje ohranjena, saj ima kar nekaj praskic. Nato smo opravili testno vožnjo do Schumija in avto se pelje v redu. Pri Schumiju smo avto dvignili, ob čemer smo opazili še slabšo ohranjenost karoserije, med drugim je Schumi opazil, da so se nekateri deli barvali kar s čopičem. Odkril je, da je bila tudi streha barvana.

Platišča so kvečjemu srednje ohranjena. Zadnje gume so stare 11 let, sprednje 5 let.

Notranjost je srednje ohranjena, sedeži so sicer lepi (vidni so madeži, ne vem če se jih da sčistit), vendar so plastični deli spraskani, nekateri notranji elementi manjkajo (airbag pokrovček, recimo), sredinska konzola pravtako.

S tem načeloma ni nič narobe za nekoga, ki išče mehansko brezhiben avto, ampak je Schumi našel naslednje mehanske napake:

-zračnost v sprednji gumi (levi ali desni, ne vem več na pamet), menjati bi bilo potrebno bumerang
-omenil je neko zadnjo pušo
-popraviti bi bilo potrebno ročno zavoro
-menjati bi bilo potrebno zadnje diske in ploščice
-kompresor na klimi je glasen - nismo ugotovili zakaj točno
-ne deluje senzor za zaznavanje nečistega zraka iz okolice na klimi (ne spomnim se okrajšave, ki jo je Schumi omenil)
-menjati je potrebno bencinsko pumpo
-ob priklopu na računalnik smo ugotovili, da je nekaj narobe tudi z alternatorjem (nismo dokončno definirali)

Ob priklopu na računalnik smo tudi ugotovili, da so prevoženi kilometri najverjetneje realni (ali pa se je moral nekdo zelo potruditi in je prevrtel kilometre vsem enotam, ki beležijo kilometrino).

Aja, pa še nekaj potencialnim kupcem - preverite, če originalni avtoradio deluje, saj sem našel, da je Stupo rekel na forumu, da ne bere spečenih CDjev oziroma ima probleme z branjem spečenih CDjev.

Realna slika je takšna, da bi za nekoga, ki bi želel imeti v piko urejen avto bi moral v tega vložiti cca. (Schumijeva ocena) ~500€ z delom in urami avtomehanika (tu ni všteto popravljanje klime in alternatorja!) in 2000€ za karoserijo (ličar in klepar).

Torej, osnova je dobra in avto ne potrebuje veliko za mehanska popravila, bi pa potreboval kar veliko za vizualno ureditev. Komur to ni pomembno, je avto zanimiv, saj je barvna kombinacija nenavadna in pritegne pozornost.

Želela sva le povedati kaj smo ugotovili pri Schumiju, saj sva čakala na lastnika da bo odkrit (vendar do tega ni prišlo) in hkrati, da ne bo potrebno naslednjim potencialnim kupcem avta spet voziti k mehaniku na pregled in posledično imeti s tem stroške.
Prikaži več možnosti
    • coupe je všeč

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 229
  • Avtomobil: /

Super tema :).
Prikaži več možnosti

LEO37
LEO37

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 21 656
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: Vsi stari

mislim da imata oba avta svojo temo... samo sedaj se mi ne da iskat

F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS  :burnout 

Prikaži več možnosti

krokar
krokar

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 592
  • Avtomobil: BMW 335CI, Jeep, Clio

11 let stare gume???:napakaTo že meji na kriminal!:fight
Prikaži več možnosti

Johnny S
Johnny S

BMW fanatik

• V potrjevanju
  • Sporočil: 2 825

Super tema :).

Se strinjam. Sicer pa so to že starejši avtomobili, logično da kaj ne dela oz. je slabše. Zato pa so v prodaji :ok2

Zadnje gume so stare 11 let, sprednje 5 let.

:eek torej so sprednje šle nazaj, spredaj pa je dal nove pred 5 leti :laugh
Prikaži več možnosti

*hawk*
*hawk*

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 394
  • Avtomobil: Marsikaj

Super tema,samo če se boš lotil vsak avto pogledat v piko..bo na koncu zate najboljša solucija avto iz salona :-D ker ,če iščeš avto brez napak-bo to misija no-go.

No sej vem,da je tvoj namen opozorit ljudi,da se ne zaj*bejo in lepo,da si odprl temo :ok

Urejal *hawk*, 19.05.2012, 21:53.

Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 229
  • Avtomobil: /

Hoče povedat to, da če imaš 3 BMW E46 na kupu z list price 5 jurjev, da boš pač pogledal, kateri je najmanjša podrtija, ane?

Jaz sem v zadnjem tednu pogledal 2 E46 coupeja, oba za cca. 5 jurjev. Eden rabi 100 evrov vložka, ker nima vinjete, drugi pa rabi 2-3 jurje, da se ga spravi v orenk stanje. To je point te teme :).

LP,
PIC

Urejal PIC, 19.05.2012, 21:58.

Prikaži več možnosti

AdHoc
AdHoc

BMW fanatik

• Uporabnik

Mislim, da ste nekateri razumeli narobe. Misljeno je, da bi to bila kot neka baza avtov s pregledi, tako da se ne odpira za aktualne e46ke, recimo, nova tema vsaki teden. Tu bi lahko pregledno imeli opis avtov na enem kupu, s tem bi se pa izognili ponavljajocim se temam. Torej ko greste kak avto pogledati iz avtoneta sem napisete svoje ugotovitve za bodoce interesente.
Prikaži več možnosti

defasturias
defasturias

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 7 665
  • Avtomobil: 330xi

No, tudi jaz sem si jih kar nekaj ogledal v lovu za tapravim. Večina me je že takoj odvrnila, zato jih nisem detajlno pregledoval in vrjetno tudi kaj spregledal.

Objavljena slika

Avto ima dobro opremo, zaradi česar me je tudi pritegnil, zmotilo pa me je naslednje - nima servisne, niti servisnih listkov, čeprav po ohranjenosti levega dela voznikovega športnega (!) sedeža znajo biti realni. Spredaj je bil popravljan, videlo se je da je bil barvan odbijač in da je manjkalo tesnilo ki pride ob notranji rob obijača med luči, si pa ne upam špekulirat zakaj in kako je do tega prišlo. Glede na krom ledvičke in krom vstopne letve na pragovih bi morale biti tudi stranske letve krom, pa so črne, zakaj ne ve nihče. Jaz sem picajzel in me je to zmotilo, tako da ga nisem niti peljal, za nekoga, ki ima nižja merila, bi bil pa za pogledat.

Objavljena slika

Spet en z dobro opremo, ki zajema krom lajšte, črn strop, xenon, style 136, belo usnje z gretjem... Lastnik je deloval zelo pošteno, vse povedal kar je vedel, ničesar ni skrival. Avto je redno servisiran ima servisno in listke, od dražjih stvari pa ni bilo menjano ali obnovljeno še nič (šobe, turbina, vztrajnik). Že tako se bojim kupit dizla, tukaj pa vem da me bo čakalo kar nekaj dragih zadev. Turbina žvižga, voznikov sedež je v slabem stanju (potlačena pena), celoten avto potreben generalnega čiščenja, ker je zelo umazan. Peljal se je ok, barvan zadnji desni bok (divjad), pa tudi zadnji odbijač in cela prtljažna vrata (tega lastnik ni vedel). Če se prav spomnim, je tudi omenil, da ne dela zadnji brisalec.

Objavljena slika

No, sem šel gledat še enega bencinarja, avto ima :mznak volan in xenon, kar je bil tudi razlog, da sem prišel na ogled, drugo je katastrofa. Avto najprej ni vžgal, je šel prodajalec po busterja. Potem sem vrgel oko na servisno, do 140k km vse lepo in prav - vpisano in poštempljano, potem listek servisa pri cca.170k km in to je to. Glede na to da je števec pokazal za cca 3500km prekoračen servisni interval, bi rekel, da se avta sploh ni servisiralo precej dolgo. Pri prostem teku motorja se sliši nek čuden zvok tk tk tk tk tk, ne vem kaj je, ziher nič dobrega :ok2 Avto ni registriran, tako da ga ne moreš peljat pregledat, lahko pripelješ majstra in uporabiš njihovo dvigalo. Sprednja havba barvana kompletna z obeh strani nad ledvičkami se že lušči. Če je bil barvan kje drugje ali zaleten, me niti ni več zanimalo..
Prikaži več možnosti
    • duhec je všeč

LEO37
LEO37

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 21 656
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: Vsi stari

Mislim, da ste nekateri razumeli narobe. Misljeno je, da bi to bila kot neka baza avtov s pregledi, tako da se ne odpira za aktualne e46ke, recimo, nova tema vsaki teden. Tu bi lahko pregledno imeli opis avtov na enem kupu, s tem bi se pa izognili ponavljajocim se temam. Torej ko greste kak avto pogledati iz avtoneta sem napisete svoje ugotovitve za bodoce interesente.

to je fina zamisel, ni kaj... samo kako si predstavljaš da bo čez kak teden to vse skupaj izgledalo?

268 strani s po en ali dva avta z vsakič nekaj postov s komentarji

in seveda se bodo avtomobili ponavljali, ker se nekateri prodajajo tudi pol leta ali več... so forumaši, ki ne berejo redno, in bodo spet dali gor avto, ki je že bil tri strani nazaj... itd

osebno se mi zdi, da je trenutni sistem "pozameznih tem" bolj pregleden

F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS  :burnout 

Prikaži več možnosti

krt
krt

Alias Cavazza

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 350

Pri prostem teku motorja se sliši nek čuden zvok tk tk tk tk tk, ne vem kaj je, ziher nič dobrega :ok2

ta tk tk tk zvok je pri teh motorjih popolnoma normalen že od novega
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

AdHoc
AdHoc

BMW fanatik

• Uporabnik

to je fina zamisel, ni kaj... samo kako si predstavljaš da bo čez kak teden to vse skupaj izgledalo?

268 strani s po en ali dva avta z vsakič nekaj postov s komentarji

in seveda se bodo avtomobili ponavljali, ker se nekateri prodajajo tudi pol leta ali več... so forumaši, ki ne berejo redno, in bodo spet dali gor avto, ki je že bil tri strani nazaj... itd

osebno se mi zdi, da je trenutni sistem "pozameznih tem" bolj pregleden

Za probat je...če ne bo funkcioniralo se še vedno lahko izbriše ali zaklene tema.

No, naj se moderatorji odločijo, jaz sem idejo v glavnem dal.
Prikaži več možnosti

defasturias
defasturias

Banned

• Izključen

Tiste teme so popolnoma neuporabne. Vsi naslovi so enaki "320d ali kdo pozna", linki ne delajo in potem študiraj kater avto je. Lahko bi bila posebej tema za komentarje, če pa je kdo drug isto šel gledat avto in ugotovil kaj več, pa lahko citira sporočilo s print screenom in doda svoje ugotovitve. Komentira se pa drugje.

Meni so druge teme totalno neuporabne, ker kot sem rekel itak ko izgine oglas ne veš več za kater avto gre. So toliko do posameznik dobi informacijo, čez 1 teden se itak odpre nova tema za isti avto, če je kolikortoliko poseben (po barvi, opremi ali motorju), se ga bo kdo spomnil in linkal na že odprto temo, čez 1 mesec bo pa že pozabljen.

Pa vseeno je če se avti ponavljajo, saj se tudi stanje spreminja, nek avto bo lahko imel odpravljene številne napaka, drugi bo v še slabšem stanju. Na ta način se lahko pogleda kaj je bilo z avtom na daljši čas. Tako bo nekdo mislil, da kupuje avto kot iz salona, pred tem se je pa komaj držal skupaj.

Ampak res, komentiranje mora biti v drugi temi, sicer bo vse skupaj postalo nepregledno.
Prikaži več možnosti

david89
david89

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 741
  • Avtomobil: xsara 2.0 Hdi

mogoče bi lahko temo tako uredili, da bi ob ogledu avtomobila vpisali še VIN številko , ter tako imeli dokaj natančno evidenco rabljenih avtomobilov npr:
BMW E36 /5 1997 calypsorot VINXXXXXXXX
in nato imel še možnost dodajanje slik ter opomb.
tako bi po mojem mnenju imeli dokaj urejen pregled rabljenih avtomobilov.
lp
:cool
Prikaži več možnosti

AdHoc
AdHoc

BMW fanatik

• Uporabnik

Torej, moderatorji - se vam da zbrisati vse komentarje v tej temi in odpreti še eno z istim naslovom (ali pa če so ideje preimenujete obe temi v kaj boljšega), samo da bi druga bila namenjena samo komentarjem?
Prikaži več možnosti

Dejan-V
Dejan-V

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 240
  • Avtomobil: Mazda CX60 3.3d AWD

Svaka čast za tole temo! Zelenc od mene. Edino taka tema je uporabna, jaz bi avtomatično brisal tiste z 320d a pozna kdo notri pa avto.net link, ki ponavadi čez 2 uri ne deluje.

LP

Urejal Dejan-V, 20.05.2012, 11:28.

Prikaži več možnosti

defasturias
defasturias

Banned

• Izključen

Zgleda bom samo jaz prispeval :ok2

Danes sva šla z @bawaria4ever gledat tega:

Objavljena slika

Že način kako se je pripeljal in ugasnil avto je povedal dovolj o avtu. Drugače pa stekla luči čisto zmatirana, sprednji odbijač ruknjen in pritrjen s knipingom, zavore zanič, gume zanič, voznikov športni sedež ima na ledveni opori čisto požrto peno, ogromno lufta v sprednji desni roki. Voznikov pristop čisto agresiven, ko ga je @bawaria4ever vprašal če so bile šobe in turbina kaj menjane oz. obnavljane, je lastnik dobil popizditis in začel pizdit v smislu:"Kvaj s tabo, pa to je BMW. A ti veš kva je to BMW? Kva boš na BMWju menju? Dej povej kva boš na BMWju menju, moj kolega je taksist ma istiga, kok mislš da ma kilometrov? Ja 600k jih ma, nč ni še menu, na BMWju nimaš kej menjat." Torej menjano ni bilo še nič, jaz čisto zastopim lastnika da pač ne menjaš nečesa kar še ni zanič, pomeni pa to zagarantirane stroške za kupca, ki bo avto vzel in kasneje vzdrževal. Ko mu je @bawaria4ever pokazal luft v roki zaradi njegove lastne varnosti, je samo začuden spraševal zakaj je to tako in rekel, da je to vseeno, da se itak ne vozi več s tem avtom in da ga bo prodal. Škoda, ker ima avto drugače skoraj popolno opremo, samo xenon in šibedah manjkata pa bi bil za prste oblizat.
Prikaži več možnosti

bawaria4ever
bawaria4ever

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 362
  • Avtomobil: Ne vem

No ja, da tudi jaz svoj lonec prislonim.
Gre se za tega karavana, ki ga vidite. Sam stran bežat!:crazy Mislim da take podrtije že lep čas nisem videl.

Na ogled sva šla s forumašem @defasturias-om, ker pač išče nekaj primernega in ohranjenega za sebe.

Prvo kar meni ni bilo ušeč, da ko se je pripeljal, je avto v šusu ugasnil.
Luči- ena čisto zmatirana, druga pač normalna, še vedno pa ne čisto sveža.
Notranjost- bog pomagaj, pa tip kot da bi živali prevažal, usnje zgonjeno do amena in umazano, skratka obup.
Potem sem si ga ogledoval pa samo še iz firbca, da najdem še kaj napak, ma saj sploh nisem rabil iskat, so kar same zijale iz avta.

Ko sem pa začel postavljati uprašanja o vzdrževanju ( preventivnem ), pač šobe, bumerangi, stabilizatorji, seleni itd., mi pa tip odgovori, da kaj maš na bmw-ju sploh menjat, da to niso neka jajca, da bi skos neki menju.
Mu omenim bumarange in tip sploh neve kaj je to.
Mu omenim šobe, pa tip odgovori zakaj bi jih menju če avto dela:crazy
Ko sem pa šel gledati malo lufte pri sprednji kolesih, me je skoraj kap, pa saj sem sprednje desno kolo premikal za cca. 2 centimetra in mi tip odvrne, da to ni nič.

No ja potem sem si ga pa še jaz malo privoščil in se delal norca iz njega ter ga isto arogantno odslovil, kot je on nastopal do naju in nam glumil nek gangsta styl.

Domen, sem ravno pisal post in delal printscren.:ok2

Urejal bawaria4ever, 20.05.2012, 20:16.

Prikaži več možnosti

hvilu
hvilu

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 740
  • Avtomobil: Fiat

Če se take kripe prodajajo za 6700, pol js svojega prodam za 9000. Majke.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.