Ugoden rent a car - Portugalska
Zdravo.
Ve kdo pri kateri družbi bi bilo najbolj ugodno najeti avto v avgustu na Portugalskem. Gledam po spletu in je nekje 45eur/dan. Hvala za pomoč! |
Prikaži več možnosti
|
jaz sem rental preko neta pri atlaschoice.com, sem dobil novega polota za 120€ za cel teden
![]() |
Prikaži več možnosti
|
kontaktiraj uporabnika @krt, mogoče on ve kake fore
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Obujam staro temo, ker imam po nekem čudnem naključju identičen problem.
Rabim rent-a-car na Portugalskem v juniju, 4 dni (pon-pet), pa mi da Booking take čudno nizke cifre da ne vem kaj si mislit:
https://cars.booking...h=6&puYear=2025
Če prav razumem rent avta za 4 dni za 30 €. Tudi na spletni strani Lizbonskega letališča so podobno nizke cene, dobrih 30€ pa take.
V čem je catch? To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Saj te bodo dodatno upalili z doplačili za kakšno zavarovanje. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz imam sicer dobre izkusnje s Centauro na Madeiri in v Sevilli (Spaniji).
Pri obeh sem placal cca 200€/teden s premium paketom zavarovanja (vkljuceno vse mozno) in brez depozita. V Spaniji smo imeli Kio Stonic, na Madeiri novega Focusa karavan. Edino kar vzamejo na salterju ob prevzemu je kavcija dobrih 100€ za gorivo v primeru, da ne vrnes polnega nazaj. Kavcijo sem v obeh primerih dobil povrnjeno se isti oz. naslednji dan. |
Prikaži več možnosti
|
Rent a car je podobno, kot nakup letalskih vozovnic. Pred nekaj dnevi naročil do Frankfurta - oglaševano 250€ povratna. Nakonci z nič dodatnih možnosti sem plačal 352€, brez prtljage, brez izbire sedeža, brez zavarovanja, z vsemi dodatnimi storitvami bi me letalska karta prišla 600€. 28€ na let je izbira sedeža |
Prikaži več možnosti
|
Ja, ta del mi je jasen, samo z rent-a-carom pa še nimam izkušenj. To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Lep pozdrav,
v ničemer, res so lahko tako nizke cene.
Ko boš šel naprej na booking ti bo ponudilo še zavarovanje, to bo ceno podvojilo.
Preveri pa nujno pogoje: - koliko ti blokirajo na kartici za odbitno (lahko tudi po 2k EUR) - kavcija za bencin
Moj predlog je, da pogledaš po netu še mnenja. Ponavadi imajo ti najcenejši ponudniki katastrofalne ocene in to z razlogom. Bolj se splača dati kak eur več pa vzeti ponudnika z dobrimi ocenami
Pa jaz ne bi več vzel preko bookinga. Težava je v tem, da ti oni recimo dajo polno zavarovanje. Ampak kljub temu ti ponudnik blokira kavcijo in če avto poškoduješ, bo odbitno franšizo ponudnik zaračunal. Ti pa potem dađ zahtevek preko bookinga. Saj boš dobil nazaj, ampak bo trajalo.
Kolega je imel pa še slabšo izkušnjo z rezervacijo preko bookinga. Ko je pristal mu je rentacar trdil, da rezervacije nima in da naj kliče booking. Booking je v Angliji in je 4EUR/minuto vklopljen imajo pa odzivnik in čakaš in čakaš... Na koncu je plačal še enkrat najem, sedaj se pa z bookingom bori, da mu vrne vplačano.
Po mojem mnenju je bolje, da avto vzameš direktno od ponudnika in pri njemu plačaš full coverage. Je malo dražje kot prek bookinga, je pa bolj učinkovito. Sem dobil občutek, da ponudniki ne marajo bookinga, po moje jim preveč provizije vzame.
Cena nato ne bo 30 EUR, ampak jaz sem dal letos na Siciliji 170 EUR za ful coverage za Troc 2.0 TDi automatic za šest dni. Ne vem, meni se vseeno ne zdi dosti.
LP |
Prikaži več možnosti
|
Rent a car naroči direktno pri ponudniku, ne preko posredniških spletnih strani, ker bo na koncu dražje in verjetno več komplikacij. Vzemi nekaj, kar ima dobro oceno in se verjetno ne boš zafrknil, do sedaj sem jaz vedno tako naredil in je bilo OK. Glej samo, da imaš pickup na letališču, da ne boš iskal še pisarne. |
Prikaži več možnosti
|
Mi smo ga vzeli preko GoldCara, leta 2022 je prišel Yaris cca 100€ na dan kar se mi je zdelo absurdno.. |
Prikaži več možnosti
|
Saj tudi pri teh, ki imajo pickup na letališču se išče pisarne na letališču, včasih prav izgubljaš čas ala Las Palmas, kjer imajo eni zaprte pisarne, določeni si jih delijo, ipd. Anything I say. What a wonderful philosophy you have. |
Prikaži več možnosti
|
To so nizkocenovci za rent-a-car in cene so take. Če pa rabiš "kao normalno ceno", pa poglej pri kakšnem Eurocar-ju, Sixt-u in podobnih... Tam bo pa najem en tolk na dan... Na palec. Mislim, da se veliko nisem zmotil.
LP A. ![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
Ponudnik RecordGo. Renta-a-car za 8 dni (sob-sob), vsa zavarovanja vključena, brez odbitne franšize, avto VW Taigo, avtomatik, radar tempomat,R-line,...cena 184 eur. Depozit je bil 100€ za bencin ter 100€ za elektronsko cestninjenje (viaVerde). Vse dobil nazaj....izkušnja iz prejšnjega tedna. Rezervirano direkt na njihovi strani. Poberejo te na letališču in dostavijo nazaj (cca 3min vožnje)
|
Prikaži več možnosti
|
Hvala za mnenja. Fora je da ga niti ne bi rabil, ampak imam konferenco v Covilhi in do tja ne leti noben ponudnik, transfer ki je organiziran pa ni ok, ker bi letalo nazaj zamudil. Sedaj pa iščem opcije kako priti od Lizbone do tja in nazaj. To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz vedno vzamem preko Rentalcars.com, ki je v lasti iste firme kot Booking.com. Sem že dobil avto za podobno smešen denar. Cca. 2 leti nazaj ravno na Portugalskem (Faro) za nekih 10€ na dan. Gre skozi, ni fore, avti so poceni, pa včasih naletiš na kakšno dobro ponudbo.
Cena, ki jo plačaš na rentalcars.com je načeloma končna. Preberi pogoje, ti piše kaj je vključeno. Nekatere ponudbe imajo vključeno polno zavarovanje, nekatere samo delno. Na šalterju ti vedno hočejo prodati še vse možno, ampak, če je zavarovanje vključeno v ceno, ne rabiš.
Pozanimaj se tudi, če imaš kakšna dodatna zavarovanja na kartici s katero plačuješ.
Pa dobro se pozanimaj kakšno kartico želijo imeti pri prevzemu. Na Rentalcars ti piše v opisu. Po Evropi še vedno veliko družb zahteva kreditno kartico na kateri je ime voznika. Se mi je že zgodilo, da niso vzeli moje debetne, ker "niso mogli rezervirati sredstev", kreditne pa nimam. Rešitev je bila 200€ za neko dodatno zavarovanje. Skratka, vzemi sabo kreditno, če jo imaš.
Btw, če boš gledal na rentalcars, lahko uporabiš tale link oz N26 za dodatnih 15% popusta. Bi moralo delati tudi, če ne plačuješ z N26: https://www.rentalca...ler=N26Campaign "I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
|
Prikaži več možnosti
|
Kdaj imaš let? Anything I say. What a wonderful philosophy you have. |
Prikaži več možnosti
|
Pa dobro si poglej če ima avto plačano cestnino, ker ima Portugalska neki ful čudni istem avtomatskih cestnin. Da ne boš kasneje dobil račun. https://www.vintrica...ukaAjR2EALw_wcB Goldcar ali Enterprise so ugodni, pa vedno polno zavarovanje. Urejal berni, 08.05.2025, 13:21. |
Prikaži več možnosti
|
Pod nujno avto.
LP A. ![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
Ponedeljek 23.6. pridem ob cca 15h v Lizbono, nazaj pa moram bit v petek kjer je let že malo po 11h, torej vsaj ob 10h na letališču, raje prej, kar pomeni it iz Covilhe z avtom najkasneje ob 7h, prej kako uro prej. To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|