Objavil
01.07.2012, 22:51
Hay!
....še mojih 5 centov,ki se na klime bolj bežno ne/spoznam....odloči se predvsem za kaj jo boš rabil,druga stvar je to,da si v bloku kjer ne moreš kaj preveč eksperimentirati,tretjič,vsaj po tlorisu sobe niso ravno "dobro" povezane....
...tako,da idealno bi bilo imeti dve klimi (je sicer tudi varianta od Iztoka) ena zunanja on dve notranji enoti,ampak to je samo v nujnih primerih,ko ni možno imeti dveh ločenih enot....
...če bi bil jaz na tvojem mestu (pa nisem:)) bi se odločil takole.....glede na to,da površina stanovanja ni ravno velika bi vzel prenosno kondenzacijsko klimo...novi modeli so že izredno majhni in niso več tako velike škatle kot včasih in so namenjene za hlajenje do 90m2:)...ok to v realnosti pomeni tam med 60-70m2,in imajo to prednost da so mobilne in jih lahko prestaviš v prostor kjer jo rabiš...zakaj bi hladil kuhinjo zvečer ko spiš? stanejo tam okoli 500€...ko boš videl kako se odnese,če ti bo dovol OK,drugače pa si nabaviš še eno fiksno za prostor v katerem se največ zadržuješ in potem kombiniraš med njima....v vsakem primeru pa bi imel dve:)
...kot so ti svetovali je najbolje imeti inverter,ampak...če jo misliš res konstantno in veliko uporabljati,za uporabo 3 do 4 mesece na leto in še to ne vsak dan,pa se inverterja ne izplača imeti,dovolj je ena fiksna klima za hlajenje in gretje z možnostjo razvlaževanja tam ene 3,5kW moči
...najboljše znamke za kime so ti itak povedali katere so,jaz bi se odločil na prvem mestu za (če bi se za inverter) Toshibo potem pa za ostale kot so Mitsubishi,Panasonic....čeprav tudi ostale znamke niso slabe...če pa se odločiš za navadno klimo pa vzemi eno cenejših pa še vedno OK
...jaz sem vzel pred 4-imi leti za na morje,kjer so poleti vročine res pasje,posebno še ponoči,ko brez nje ne moreš spati...novo Roadstar z vsemi možnimi nastavitvami,res pa je da ni inverter,ker ga ne rabim...poleti se uporablja dva meseca za hlajenje,pa še to ne cel dan ampak večinoma kakšni dve-štiri ure popoldan in čez noč za hlajenje ter pozimi-jeseni 2-3krat po kakšen teden do deset dni za gretje in več kot čisto zadostuje svojemu namenu...cena pa je bila 1830 kun:ok2,danes pa so cene podobne...
lp
joda