Skoči na vsebino

Zaupanja vredna banka?

* * * - - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
958 odgovorov v temi
urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 518
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Mislil sem tiste "za enkratno uporabo". Svojo Mastercard debetno in kreditno mam tudi jaz dodano v Google Pay.

Tega pri "naših" bankah ni.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 862
  • Avtomobil: LR Discovery 3

Mesečni in ostali stroški?

E-račun se da izdelati tudi?

Odvisno od računa. Tukaj si lahko pogledaš. https://www.revolut....-account-plans/

Za osnovne stvari je zastonj.

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 425
  • Avtomobil: LPP Urbana

Tega pri "naših" bankah ni.

https://www.intesasa...mastercard.html

https://www.intesasa...ple-pay-PO.html

https://www.intesasa...google-pay.html

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

To niso virtualne kartice? Ali sem jaz kaj spregledal?

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 518
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Niso.

Samo dodaš jih lahko v apple/google pay...

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 32 111
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Je imel še kdo težavo pri nakazovanju na TradeRepublik iz NLB?
Po nakazilu so me takoj klicali iz banke, če vem, da nakazujem v Nemčiji in sem potrdil. So sprostili, čez 2 dni pa dobim mail od TR:
"Hello,
we have registered a deposit to your cash account that does not meet our requirements for a valid deposit. The following conditions must be met for your deposit:
- Your full name is specified as the recipient name.
- It is a SEPA transfer.
- You are the owner of the account from which you are making the transfer. This can also be a joint account."
Vse zgornje postavke so sicer izpolnjene.
Pri nakazilih iz SKB do sedaj nisem imel težav...

Tole je dons moji isto nardil. Sem zbrisal vse sumnike pa da vidmo.
Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 425
  • Avtomobil: LPP Urbana

Tudi virtualne imamo znotraj app-a.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

Blazbmw
Blazbmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 029

Tole je dons moji isto nardil. Sem zbrisal vse sumnike pa da vidmo.

Pri meni šumniki niso rešili problema. Kontaktiral sem support in so hoteli dokument, kjer se vidi, da je to moj račun. Ko sem ga poslal, je nakazilo šlo lepo skozi.

Je kdo že dobil kartico od Trade Republic?
Prikaži več možnosti

bizdam
bizdam

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 174
  • Avtomobil: Karjola

Ojoj ... zato, da lahko plačaš s telefonom, in ni potrebno ven jemati kartice ... virtualne so super, če kje kupuješ in ne zaupaš preveč trgovcu.

Odkleneš telefon in plačaš ... simpl.. jaz bi rekel, da je bolj varno kot fizična kartica ... virtualne si pa predstavljaj kot fizične pri čemer jo lahko po vsakem plačulu vržeš stran ali pa obdržiš.

A ni isto vzet iz žepa kartico al pa telefon? V bistvu je s kartico lažje ker je ni treba odklepat in odpirat app-a, samo vzameš iz žepa in prisloniš.

Če zgubim telefon mi ni treba preklicati kartic, se samo logiram v drugega, pa imam še naprej dostop do denarja.

Tole pa meni ne gre skupaj. Vsakič do sedaj ko sem menjal telefon je šel cel teden preden so spet vsi app-i delali tako kot prej, sploh z bankami je bil problem. Logiraš se v nov telefon in ne dela nič, ajde, imenik se prenese, pa kake slike, passwordi, licence, certifikati pa ne, vsaj meni se nikoli do sedaj niso.

Prikaži več možnosti

krt
krt

Alias Cavazza

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 440

Ima se kdo problem z NLBpay? Zahteva ponovno altivacijo, kot opcijo pa ponudi le NLB Crna Gora.

Za popizidit, ce prav vidim, je to le na iphone, medtem ko na androidih dela. Verjetno nekaj s posodobitvijo aplikacije.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • anita_a je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Daj to nujno kontaktiraj NLB, ker je polno nategov!!!

Jaz sem drugače že dobil TradeRepublic VISO, virtual card.

Pri meni šumniki niso rešili problema. Kontaktiral sem support in so hoteli dokument, kjer se vidi, da je to moj račun. Ko sem ga poslal, je nakazilo šlo lepo skozi.

Je kdo že dobil kartico od Trade Republic?

A si moral pridobiti potrdilo od NLB, oziroma tvoje banke? Mislim, ne vem zakaj je lahko težava. Saj nakažeš lahko z večin računov na TradeRepublic, nazaj pa lahko samo na svojega.

Meni je šlo gladko iz prve.

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Tole pa meni ne gre skupaj. Vsakič do sedaj ko sem menjal telefon je šel cel teden preden so spet vsi app-i delali tako kot prej, sploh z bankami je bil problem. Logiraš se v nov telefon in ne dela nič, ajde, imenik se prenese, pa kake slike, passwordi, licence, certifikati pa ne, vsaj meni se nikoli do sedaj niso.

Če obnoviš podatke iz cloud backupa načeloma ni problemov. Dela OK na iPhonu in Androidu. Gesla so načeloma shranjena v password managerju (lahko od googla, appla ali kakšnem tretjem). Jaz sem svoje čase menjal telefon na 1 do 2 meseca, pa je bil prehod precej enostaven.

V N26 in Revolut se pa lahko logiraš tudi samo z uporabniškim imenom in geslom. Lahko tudi iz javnega računalnika ali sposojenega telefona dobiš dostop do denarja, če je nujno.

A ni isto vzet iz žepa kartico al pa telefon? V bistvu je s kartico lažje ker je ni treba odklepat in odpirat app-a, samo vzameš iz žepa in prisloniš.

Ni treba appa odpirat. Na iPhonu 2x klikneš stranski knof in se odpre apple wallet. Prednost je ta, da lahko izbereš s katero kartico boš plačal, če jih imaš več. Pa kot omenjeno, meni dosti pomeni, da mi ni treba nositi po žepih ničesar. Od kar so še ključi od avtomobila na telefonu imam v žepu res samo telefon, 20€ in švicarja.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 785
  • Avtomobil: sivo povprečje

Osebna, vozniška?

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Vozniška je v avtu. Osebne nimam. Če grem po opravkih vzamem sabo potni list, čeprav zadnje čase opažam, da zadošča slika na telefonu. Za registracijo avtomobila in podobne manj uradne stvari.

Prikaži več možnosti

Kirn
Kirn

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 232
  • Avtomobil: mbajk, marprom, ...

Ni zanemarljivo, da pri plačilu s telefonom (apple pay) ni potreben PIN (tudi nad 50€) - ker je že odklepanje telefona opravi avtorizacijo. 

Prikaži več možnosti

gade
gade

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 739
  • Avtomobil: Citroen

Ni zanemarljivo, da pri plačilu s telefonom (apple pay) ni potreben PIN (tudi nad 50€) - ker je že odklepanje telefona opravi avtorizacijo. 

Točno tako, s tem, da moraš (vsaj jaz) kartico vzeti še iz denarnice, ker imam notri več NFC kartic in drugače ne dela.

Tisti ki ni probal ne ve, kako priročno je to.

Urejal gade, 10.04.2024, 07:05.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 40 296

Pa osebno mas lahko tud na telefonu, ce mas tanovo ki je elektronska
Prikaži več možnosti

gade
gade

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 739
  • Avtomobil: Citroen

Sploh nisem vedel .. thx za tole info!

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 903

Na Applu ne moreš.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

In kako to narediš, oziroma kam si jo shraniš? Jih imaš lahko več, primer od cele familije?

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.