Skoči na vsebino

 

gerchy

gerchy

Pridružen 01.01.2003, 14:43
Odjavljen Zadnja aktivnost 22.05.2017, 17:45
*****

V temi: Luštkan forumaš z E36, javi se

12.04.2017, 22:29

Jaz bi rad eno stvar razčistil, ko se ravno pogovarjate o srečanju, pa da ne smetim drugih tem. Ne vem od kje vam ideja(gerchi mi je rekel)

da vas veliko sumi, da sem jaz povratnik na bmwslo forumu. Jaz sem prvič v življenju prijavljen na BMW forumu in prvič v življenju si sploh lastimo pri hiši BMWja, tako da to obdolževanje je milo rečeno smešno in sem zelo užaljen, da me nekdo tako na suho obdolži nečesa. Lahko vam potrdi anita_a da nisem povratnik in da sem prvič v življenju na forumu, imam pa svoje osebne razloge zakaj hočem ostati anonimen, koliko sem pač lahko. Javno že ne bo pisal svojega imena in mobitela.

 

Druga stvar je pa ta, ko se je razgrela debata v temi Kodiaq in naliman copy-paste članek kako je po dizelski aferi VW povečal budget za marketing za 3x(članek je pa bil iz avto revije europe car news) in potem mi vaš administrator reče, da dajem informacije iz nepreverjenih medijev in če sem kaj sam raziskoval kako VW oglašuje? Mislim ne vem kaj naj na to sploh komentiram. Mogoče sem bil v tisti temi preoster, ampak žalil na osebni ravni pa mislim da nisem.

Povedal sem ti, da nisem edini, ki sumi, saj je ravno v temi "Kodiaq" to opazilo še nekaj drugih. Pa tudi sicer se ne bi ukvarjal s tem, če mi ne bi užaljeno pisal na PS, da naj zbrišem določene objave, sicer ne boš več sodeloval na forumu.

Mimogrede, sum je nekaj drugega kot obtožba. 

 

Glede članka, še enkrat: drugim očitaš, da naj razmišljajo s svojo glavo in naj ne verjamejo medijem, a sam prilepiš članek iz medija, za katerega si prepričan, da je kredibilen. Meni se to zdijo dvojna merila. S takšnimi izjavami izpadeš, hm, nekredibilen.


V temi: Test drive BMW G30

12.04.2017, 14:00

Žal ni čisto tako. Daj tako kot tvoji starši za pralni stroj 5 ali 6 plač, kupi Miele ali kaj podobnega pa bo delalo. ČE pa kupuješ Beko za pol delavske plače... je pa druga zgodba.

Kar naivno razmišljanje. Žal cena že dolgo ni več merilo za kakovost oziroma daljše delovanje.

On topic: 530xd gre dobro, agilnosti še nisem uspel preveriti, ampak spet ista zamera kot pri vseh doslej. Avto z 20" platišči je grdo visok in za soliden izgled potrebuje distančnike in nižje vzmeti. Ker v 107.000 € to (očitno) ni všteto. :skrbast


V temi: Škoda Kodiaq

11.04.2017, 11:44

Moj prvi stavek se je nanašal na Octavio. Kar se tiče zanesljivosti, pa črpam informacije od lastnikov, trgovcev z avto deli in mehanikov.

Nisem niti trdil, da sta znamki neposredno primerljivi, le da je razlik bistveno manj kot pred desetletjem ali dvema.

Trdim pa, da je dosti BMWjev enostavno grdih. In da se najdejo cenejše in manj ugledne znamke, ki se peljejo bolje. Za manj denarja. Včasih tega nisi doživel.


V temi: Škoda Kodiaq

11.04.2017, 11:24

Zakaj?

Ker je Škoda pol cenejša, ima 6 let garancije, se ne kvari in na nekaterih testih poseka serijo 3.

Razlike med znamkami so bistveno manjše kot pred 10 ali 20 leti. Estetsko in tehnično.

Marsikomu se tako zdi neumno plačevati za izdelek, ki ne izstopa v ničemer, se načrtno kvari in konstantno draži.

Zato. :skrbast

 

P.S.: Kodiaq po mojem mnenju ni oblikovalski presežek, tako kot tudi niso E60, E65, E83, E87 ... in še mnogo drugih. :ok2


V temi: Hi-Fi stuph :)

11.04.2017, 09:41

Da malo obudim temo.

Zaradi "reorganizacije" imam odveč tale mali parček. No, imam še več stvari viška, samo ta je najbolj zanimiva. :)

Mali zvočniki z izrednim potencialom, JBL Ti 1000, stara šola, masivna izdelava, 16 kg, enote made in USA, zvočnik izdelan na Danskem. 

Dinamika je res dobra, v manjšem prostoru z večjimi zvočniki iz iste serije praktično ni razlike. So bili pa vseskozi rabljeni kot sateliti, torej nobenega stresa, saj so igrali od 80 Hz naprej.

Imam tudi stojala, nagnjena pod podobnim kotom (home-made).