Skoči na vsebino

 

gerchy

gerchy

Pridružen 01.01.2003, 14:43
Odjavljen Zadnja aktivnost Včeraj, 22:59
*****

V temi: Razpad sistema

17.02.2018, 14:00

@Rottie, to ne drži, vedno praviš, kako zasebniki bogatijo na račun prebivalstva, ker jim izplačujejo prenizke plače. A misliš, da bi si res privoščili odvečen kader, ker bi ne imeli dobre organizacije? Če že kaj, jih preveč obremenijo. Ne tako kot v javni upravi, hočeš plačati zakonsko obveznost, pa si 5 ljudi predaja tiste papirje, ker je eden na bolniški, drugi ne ve, zakaj se gre, tretji nadomešča četrtega, ki je na drugem položaju, peti pa ne ve, kaj so ostali štirje delali. Toliko nepotrebnega odtekanja sredstev zagotovo ne najdeš nikjer pri zasebnikih. Ker če bi ga, bi precej hitro propadli.

 

Sicer se najdejo tudi neresni zasebniki, o tem ni dvoma, samo pri takšnih narediš obvoz in če svojega odnosa ne spremenijo, pač propadejo. JU pa ima to srečo, da "posla" nikdar ne zmanjka.

 

Pa to sploh ni bil srž debate, pač pa žalostno dejstvo, da zaposleni v JU več kot očitno ne vedo, od kod prihajajo denarna sredstva.

 

A bi zdaj počistili to temo, ker ja, res ima skupno ime, tematika pa ni preveč sorodna. :-)


V temi: Razpad sistema

16.02.2018, 15:17

In kdo sanira posledice naravnih nesreč? Gospodarstvo, al kaj? In ko ti nekdo grozi ali te oropa...
Kdo ti spravi otroka na svet? S.p. al kako.

Podvprašanje na tvoja vprašanja je: od kod pride denar za te storitve?

V temi: Razpad sistema

16.02.2018, 14:54

LOL.
A smo spet tam?
In kje JU dobi denar za subvencije?
Ti še kar ne dojameš. :skrbast

Aja. Saj res. Ti, ko v Mercatorju kupiš kruh. Hvala, ker si nam odprl oči. Res si dasa. V bistvu JS financira gospodarstvo. :ok2

V temi: Razpad sistema

16.02.2018, 14:07

Ojoj, spet neumnosti. Zaposleni v javnem sektorju so odobravali kredite? Od kdaj pa zaposleni v poslovnih bankah spadajo v javni sektor? Razen, če misliš največjo banko v državi, katere večinski lastnik je država, vendar to žal ne drži.

Kar hočem povedati je, da čisto vsako delovno mesto, funkcija, vloga, ki jo ima posameznik v družbi, ima svoj namen, drugače ekonomski, družbeni, politični sistem kot celota ne more dolgoročno zdržati. Seveda se pojavljajo razne anomalije in neuravnovešenosti, ki lahko vodijo ne samo v slabo gospodarsko situacijo (ki ni nujno samo posledica stanja znotraj države, temveč se lahko kot posledico čuti dogodek izven države in v drugem obdobju (npr. propad ameriške banke)), temveč celo v bankrot države (ki se je globalno že zgodil). Tako da blatenje tega ali onega sektorja nima prav nobene podlage oziroma velikokrat "kmečka logika" na tem področju žal ne drži.

Držte se vsak svojega posla oz. "le čevlje sodi naj kopitar"! :)

Oba veva, za katero banko gre. Kaj ne drži? Kdo je odobril kredite? Zaposleni iz privatnega sektorja gotovo ne.

Načeloma se strinjam z ostalim - in še enkrat - ne gre za blatenje ali primerjavo, pač pa za razlago, od kod se JS napaja. Ker težko razumem, da nekdo misli, da prispeva v malho tako, da plača DDV s plačo, ki mu jo je priskrbel privatni sektor. In še vedno trdim, da sta za dobro delovanje države potrebna oba. Ne morem se pa strinjati, da je število anomalij primerljivo. In tudi s tem ne, da ima vsaka funckija svoj namen. Optimizacija dela in procesov se med sektorjema močno razlikujeta. Odgovornost pa tudi.


V temi: Razpad sistema

16.02.2018, 13:24

Nisem noben strokovnjak, samo zdrav kmečki razum mi zaenkrat še deluje.

Ja, s slabim kreditom je bil na boljšem realni sektor, se strinjam, ampak kdo je to odobril? Zaposleni v JS. In ne vem, da bi kdo kdaj za kaj odgovarjal. Ne, še managersko nagrado je dobil. :-D

 

Danijel S, sorry, bomo počistili temo. ;)