Skoči na vsebino

 

gerchy

gerchy

Pridružen 01.01.2003, 14:43
Odjavljen Zadnja aktivnost Včeraj, 20:29
*****

#2810479 Valencia

Objavil gerchy dne Včeraj, 13:56

Če boš vzel rentacar, so dobre plaže in simpatični lokali tudi v mestu Vinaros (in v okolici). Tudi takšne, z minimalno ljudmi - za razliko od pripete.

Sicer stvar okusa, a IMHO - veliko bolje od velikih mest (Barcelona, Valencia, Malaga ...), kjer je nepopisna gneča.

Pripete slike za predogled

  • vinaros.jpg


#2810460 E60 M5 ali CLS 55 AMG?

Objavil gerchy dne Včeraj, 13:10

Jest s fizicnimi osebami sploh ne delam. Ce pa v eni zadevi stranki prihranim milijon evrov ker nekaj naredim koliko je to po vasem vredno? Jurja? Petsto evrov?

Koliko je potem vredna zravnikova plača, ker ti je s pravilno diagnozo rešil življenje, ti pa si potem nekomu drugemu prihranil milijon? :ok2

Ali pa, koliko je vredna vrhunska mizarjeva postelja, ker 80 let kakovostno spiš in potem spočit dobro opravljaš svoje delo? :skrbast

Po tem ključu bom odslej vsakemu, ki mu bom postavil spletno stran, zaračunal provizijo od prodaje, ker če nisi na spletu, te itak nihče ne najde. :laugh#2810199 Slaba prodaja rabljenih vozil v Sloveniji

Objavil gerchy dne 18.08.2017, 12:54

Sodeč po tvojih objavah, ne sodiš ravno med povprečne slovence. Avtorja je prizadela izguba nekih 3 jurjev, če sem prav prebral. 

Če, na primer, nekdo vlaga v svoj hobi in se mora potem od te stvari posloviti po tržni ceni, je pač neprijetno. Zato ima dve možnosti: da se sprijazni z izgubo ali pa čaka na nekoga s podobnim mišljenjem. V slednjem primeru ga pač čaka malo daljši postopek. ;)#2808022 Apple iPhone

Objavil gerchy dne 09.08.2017, 13:31

Osnovno orodje je pri meni PC, zato ne rabim televizije v žepu. :ok2#2806860 K: E39 525d ali 530d M optic/technik limuzino

Objavil gerchy dne 06.08.2017, 15:17

Z nizkim budgetom težko najdeš kaj pametnega. Vesten lastnik ne vlaga v avto zato, da ga bo potem poceni prodal. No free lunches - vedno drži. :-D#2806519 Problem: skoraj nič vožena F30

Objavil gerchy dne 04.08.2017, 22:26

Ce mas obcutek da si preplacal pol je predrago za tistega ki ke placal. Jest bi tezko uzival v butelji vina za 1000 eur, ker bi se mi zdelo predrago. Za 40 eur jo pa ze kdaj stisnem brez slabe vesti...

To je bilo mišljeno za prejšnje objave, ko se je pisalo, da se nakup novega splača. Ker vedno se bo našel kdo, ki bo izračunal, da je najceneje imeti 1000 € vreden avto, kjer je vsaka okvara cenejša od izgube vrednosti novega. Kar je seveda res. Ampak tu potem nastopi faktor udobja, ko raje požreš izgubo in ne visiš vsak mesec na servisu. Samo težava dandanes je,  ko se ti dogaja oboje. Izguba in okvare ... :ok2#2801637 Nepremičnine: ogledi, info, mnenja ...

Objavil gerchy dne 19.07.2017, 09:13

Poleti ne bo tudi ponoči 35 stopinj in ponoči se bo hiša iz lažjih materialov hitreje shladila. Meni osebno je poleti najbolj nadležno, če moram (oz. ne morem) spat  v prevročih prostorih. Ampak lahki materiali nimajo nobene veze s pasivno hišo. Tudi pasivna hiša je lahko zidana in tudi večina montažnih hiš ni pasivnih, tako da je tu debata, da se pasivne hiše pregrevajo brez osnove.

 

Ti še vedno gledaš samo prihranek in kaj se splača (čudno da ne voziš dizla :-D ). Ne gre se za prihranek, ampak če ti je vredno plačat za prednosti, ki jih nekaj prinese, ali pa so ti nepomembne, samo da je ceneje. Ali pa se ti zdijo te "prednosti" celo slabosti in itak ne vidiš razloga, da bi jih plačal. Torej gre se za to, kaj si vsak sam želi in kaj se mu zdi vredno plačat, ne kaj se mu finančno splača po izračunih.

 

Mene recimo marsikdo prepričuje, da sem zaj*ebal, ker nisem rajši kupil dizla. Bi požrl manj, pa tudi če bi izgubljal zaradi dražjih servisov, dizli vseeno "bolj grejo". Potem se pa lahko spet prerekamo, a dizli res bolj grejo, ali je to morda samo zaradi na papirju večjega navora ali pa laženga občutka, ki ti ga da za tisto sekundo turbina, ko te prilima na sedež. Nekomu je morda ta občutek pri dizlu vreden, da to plača, meni pa je občutek teh turbo lukenj in limanja na zic za sekundo totalno brezvezen, ker se avto ne odziva tako, kot mu narekuješ s pedalko za plin. Ne glede na to, kaj se splača, vozim tisto, kar mi bolj ustreza in se meni zdi vredno plačat. Pa prosim ostale, ne še tu začet debate o dizl vs. bencin. To je bilo napisano samo kot primer.

Sem vedel, da me čisto narobe razumeš. ;)

 

Preberi še enkrat, da vidiš, da zagovarjam udobje in ne prihranka. Sem pa alergičen na nakladanje, kar prihranki, ki se omenjajo pri pasivi, vsekakor so. Če je nekomu vredno, pač plača. Njegov denar. Meni je več vredno dobro počutje in kup drugih bedarij, zato raje investiram v to. Tudi to se seveda ne splača.

 

Aja, še to. Jaz nisem trdil, da se pasivna hiša pregreva. Odgovarjal sem na tvoje besede, ko si omenjal lažje materiale. Prava poletna vročina ima ves teden 35 stopinj. Ponoči se ohladi na 25. Recimo, da ti do jutra uspe ohladiti hišo na 25 stopinj. Ob 11. dopoldan bo notri vsaj 26 stopinj, ob 15. bo 28. Tukaj pomaga samo ogromno izolacije, pa še ta "popusti", kadar vročina traja več dni. Tu je nedvomno cenejša rešitev klima za, ne vem, 1000 € kot pa pasivni prijemi za 30.000 €. #2801586 Nepremičnine: ogledi, info, mnenja ...

Objavil gerchy dne 19.07.2017, 07:07

Če imaš lastno vodo, potem te ne rabi skrbet, če jo bodo kdaj privatizirali. Če bo privatizirana, bo draga. Pri deževnici je verjetno problem, da ni pitna samo zaradi načina shranjevanja. Verjetno obstajajo načini, da se jo shranjuje tako, da se vnjej preprečuje razvoj mikroorganizmov (morda kakkšno stalno kroženje, vpihavanje kisika, UV lučke?). Pa še dober občutek je, če zibraš deževnico, ker ne rabiš plačevat tistega debilnega davka na površino strehe.

Poglej na kakšno streho, koliko ptičev je gor, iztrebkov, prahu, trdih delcev in ostale umazanije. Jaz tega ne bi pil ... :-D

Mislim celo, da ne dobiš ustreznih dovoljenj za gradnjo, ako nisi priklopljen na vodovodno omrežje.#2801577 Nepremičnine: ogledi, info, mnenja ...

Objavil gerchy dne 19.07.2017, 06:21

Tudi če se investicija ne povrne, se meni zdi dobra ideja imet hišo z minimalno porabo, ki se lahko s sončno elektrarno sama oskrbuje z elektriko. Zrihtaš si še lastno vodo iz deževnice, če nimaš kakšnega drugega vira. In ti lahko dol visi za to, kaj dela vlada. Si nekako manj odvisen od države, to zna bit neprecenljivo za nekoga.

 

Glede samogradnje pasivne hiše pa ravno recimo, je tvoj kolega lep primer, zakaj imam občutek, da je na koncu dražje.  Če vzameš montažno na ključ, imaš recimo pri Marlesu v ceno že vključen troslojno lakiran hrastov parket in troslojna okna, polnjena z argonom. Je pa res, da rekuperator je pa potrebno doplačat.

To je bolj kot ne utopično, država bo vedno poskrbela, da boš odvisen. Kljub temu, da si kupil zemljišče, še vsako leto plačaš davek, trošarine so (in bodo) še vedno visoke in glede osnovnih dobrin boš vedno odvisen. Še veseli bomo, če bo to država, da ne bo komu res uspelo privatizirati vode in še česa ...

 

Lastna voda iz deževnice je super, samo za pitje ni preveč koristna. Rabiš dvojno napeljavo. Pa potem spet, privarčeval si 2 ali 3 kubike mesečno, kar je nekih 5 €. Čakaš spet 15 do 20 let, da se investicija povrne. Poglej položnice, voda in elektrika sta smešno poceni, davki so razlog za visoke cene.

 

Drugače je seveda dobro, da imaš minimalno porabo, pomembno je le, koliko si plačal za to. Da prevedem: s Teslo se voziš ceneje, ampak si moral investirati 100.000 €. Ampak za 100.000 € dobiš npr. dva avta, ki bosta nudila cenejšo vožnjo in več užitka, pa še ostalo bo kar nekaj.

 

Aja. Ko gradiš, je na koncu vse dražje. Edina realna informacija je od nekoga, ki je to dal skozi pred 5 ali 10 leti, ko se vidijo prednosti, slabosti in tekoči stroški.#2801252 K: E39 Touring FL , bencinski motor - odlično ohranjen !

Objavil gerchy dne 18.07.2017, 07:54

@blackberret,

To ne drži. Delovanje na plin je drugačno od bencina. To so številni mehaniki, ki detajlno poznajo delovanje motorja, že razložili. Tudi tukaj, na forumu.

Eden, pet ali 50 delujočih primerov ni nobeno pravilo. Kot nezdravo življenje: obstajajo kadilci, ki dočakajo 100 let, ampak je to prej izjema kot pravilo in vsekakor premajhna statistična podlaga, da bi lahko to jemali kot dejstvo. Plin je kompromis. Prvič si večina ne zna izračunati prihranka, drugič pa je nevarnost okvare bistveno večja zaradi neustreznih (generičnih) sistemov, nestrokovne vgradnje ali pa zaradi drugega pogonskega sredstva.#2799847 Debata: Ali me je sram, da živim v Sloveniji?

Objavil gerchy dne 13.07.2017, 11:08

@Mrcina, a ni kazen za delo na črno za fizično osebo precej nižja kot za pravno? :hihi

Naši državi res smrdi denar. :-D

 

PS: drugače je tisti zavarovalni znesek namenjen morebitni poškodbi na delu. Še dobro, da vsi plačajo isto, od pisarniškega molja do delavca na odru. Ker možnost poškodbe je v bistvu ista. :obrvi#2799788 Debata: Ali me je sram, da živim v Sloveniji?

Objavil gerchy dne 13.07.2017, 08:51

Omeni kolegom še to, da plačuješ 33 € mesečno za pokojnino, zaradi česar ne bo na koncu nič večja.#2799525 Debata: Ali me je sram, da živim v Sloveniji?

Objavil gerchy dne 12.07.2017, 10:57

Ja, samo razlika pri nas je, da obstaja še polno bližnjic, kako izkoristiti sistem in čisto solidno živeti. Me zanima, če se lahko na zahodu 5 ali več ljudi zdravstveno šlepa na enega, ki dela za minimalca, njihov prihodek pa je vseeno kar zajeten. Brezplačno šolstvo, vrtci, doklade, neprofitno ali celo brezplačno stanovanje, delo na črno. Ni da ni. :skrbast#2799509 Debata: Ali me je sram, da živim v Sloveniji?

Objavil gerchy dne 12.07.2017, 09:57

Gerchy, torej bo to čez nekaj časa tudi mene udarilo po žepu, ko imam e92 2008 v garaži z 44tkm?

To bi se ziher dalo na drug način rešiti. 

Ne vem, saj pravim, da se še nisem poglabljal v to spremembo. Debata včeraj je bila o mopedih. Če imaš odjavljenega, potem najbrž ja.

Rešitev je zaenkrat žalostna. Najbolj se splača ne imeti nič v tej državi. Nič delati in nič imeti. :ok2

Ker če nič nimaš, ne boš plačal davka, ampak tudi trošarine ne, pa DDV-ja ali DMV-ja. Ampak tako daleč še niso razmišljali. :skrbast

 

Morda bi bilo smiselno kontaktirati predsednike avtoklubov in društev, da se vključijo v dopis.#2799239 Debata: Ali me je sram, da živim v Sloveniji?

Objavil gerchy dne 11.07.2017, 12:39

Si pokazal kam pes taco moli...

 

Tudi meni je jasno kako sistem deluje, ni mi pa (bilo) jasno kako je možno da je v sloveniji toliko podpornikov takemu sistemu (zadnje čase mi ratuje jasno da vas je toliko in toliko kimavčkev ki pač ne znate razmišljati s svojo glavo)...

 

Tisti so bili v kategoriji 25 km/h in so šli hitreje, so bili že prej v prekršku in niso zajeti v tem zakonu...

 

Ja seveda..če je nekaj potencialno nevarno za uporabnika mu dajmo to prepovedati oziroma obdavčiti da se človek slučajno ne poškoduje pri izvajanju te dejavnosti...to je pravilen ukrep in pristop k "problemu"...

 

Seveda v sloveniji je bilo pohradenih xx milijard v zadnjih 25 letih, mi pa jih plačujemo...debili pa sprejemajo takele zakone ki ne prispevajo k ničemer..ti se pa lahko še naprej slepiš da je ta zakon svetinja in bo rešil xxxxxxx življenj...

 

No in smo nazaj na osnovi...zakon je sprejet, vsakodnevno pa še zmeraj srečujem mularijo ki se vozi brez čelad in z neregistriranimi (najverjetneje ukradenimi) mopedi/skuterji...in če se ti ta zaleti v avto šezmeraj neboš dobil nič...Policija jih pa tudi ne polovi, zakaj? Zato ker je nesposobna...če bi imeli željo narediti red bi ga lahko že prej, ampak je lažje udarit po žepu vse, sranje je pa še vedno isto...

 

Vsi vemo da je med kolesarji več mrtvih kot med mopedisti 25 km/h...poguglaj če ne verjameš...

Zdaj si še zadnjič dokazal, da tudi ti sodiš med funkcionalno nepismene. Meni ni jasno, kako svet ne propade, ko preberem toliko bedarij. Aja, razmoževanje ni obdavčeno. :skrbast

Sicer se strinjam, da je med kolesarji najbrž več mrtvih, ampak še tretjič, to je zato, ker jih je več. Ko boš pa imel natančno statistiko (št. obeh in št. žrtev in izračunan odstotek), kot sem ti že prej predlagal, pa bova natančneje vedela. S tem da boš moral upoštevati vse aspekte, torej le tiste, ki se vozijo na istih relacijah kot mopedi.

Do takrat pa: tišina je vrlina.