Skoči na vsebino

 

gerchy

gerchy

Pridružen 01.01.2003, 14:43
Odjavljen Zadnja aktivnost danes, 22:04
*****

2. tradicionalno BMWslo srečanje

04.09.2017, 20:26

Evo, gospodarstvo se (menda?) krepi, pa naj se že druženje. :nana

Grof se je izkazal za dobro lokacijo. Lahko tudi kje drugje, če ima kdo kakšen predlog (piknik ipd). Tule, v starem Malnu, ni bilo slabo.

Računam na udeležbo prejšnjega srečanja, 2014. :obrvi

Aktiviram seveda tudi staro gardo, klasične osumljence prejšnjega deseletja. Tradicionalno ne pomeni udeležbe starih vozov, ampak spomin na pretekla druženja. Ko je bil zrak čist in seks umazan. :-D

 

Ajmo, prijave. Kdor se prijavi v naslednje pol ure, dobi čungalungo!

 

DODANO:

Gostilna Grof, Vransko, 21.10., okrog 12. ure na parkirišču, po 13. uri v poslopju.

 

vat_24.jpg


Kako je japonski avto drugačen ...

15.07.2016, 08:08

Prvič v življenju nekaj več časa preživljam v avtomobilu, ki ni nemški. Zadnjih 20 let sem jih bolj kot ne ignoriral. Najbrž od takrat, ko sem kot otrok imel takrat popularne avto karte s samimi japonci. Japaner je pisalo gor. Pa enkrat kasneje, ko se mi je Nissan Sunny zdel hud stroj, saj sem se vanj presedel iz Lade Samare. :cool

 

Japonske stvari so mi od nekdaj bile pri srcu - predvsem zaradi računalnikov in zabavne elektronike. Sem njihov oboževalec in precej velik potrošnik. Zato težko verjamem, da bi um njihovih inženirjev bil drugačen.

 

Ampak, japonski avto je drugačen. Pred kratkim mi je znanec v debati, ki je tekla o Mercedesih, omenil, da so Mercedesi zelo samoumevni. Odličen izraz, prav je imel. In nemški avtomobili so mi vselej bili samoumevni. Vse najdeš, vse je pri roki, nastaviš si dolžino sedeža in dosežeš zadostno ergonomijo. In vse tipke so smiselne, delovanje, ki ga aktivirajo, pa logično. Že od nekdaj.

 

Toyota gotovo ve, kako se izdelujejo avtomobili. Je največji proizvajalec avtomobilov na svetu. "Nesrečnež", zaradi katerega so nastali tile stavki, je dobrih pet let star Auris. Srednji, t.i. "golf" razred. Simpatičen voz, prostoren, udoben, zmogljiv, varčen. Najprej plusi: motor. Izjemoma, ker gre za posrečeno različico s 132 KM, ki zaradi podobnih sistemov, ki jih poznamo pri BMW (Vanos + Valvetronic v poenostavljeni različici) ponuja dobre zmogljivosti ob zelo ugodni porabi (izjema so višje hitrosti na AC). Prejšnje različice so bistveno okornejše, požrešnejše in neodzivne. 6-stopenjski menjalnik (na voljo le samo s tem motorjem) je natančen in s kratkimi gibi prijazen za uporabo. Lega je čvrsta tudi na 16 palcih, udobje vožnje pa prijetno. To je to od navdušenja. Aja, pa vrata se zapirajo z izjemno lahkoto. :-D

 

Potem pa začudenje. Čemu so tipke potovalnega računalnika tako daleč, ob steklu števcev? Pogrešam vselej vidno uro. Zakaj je iz zračnikov vedno občutiti pihanje - ne glede na nastavitve? Zakaj se pri neki temperaturi samodejno aktivira kroženje notranjega zraka? Zakaj se ne da zraka obenem usmeriti k nogam in k steklu? Gumb za radio je lep, masiven, najbrž kovinski. Ampak zaradi tega ga je precej težje obračati. Da ne govorim, da moraš dvigniti še hrbet. Tipke na volanu so, ampak je odzivnost takšna, da jo moraš za opazno spremembno držati tudi do pet sekund. Opora za roko, ki to ni! Je zgolj predal in tudi če sediš nagnjen in z glavo med sedežema, komolec komajda doseže podlago. Zakaj imajo tepihi zavite kljukice, da je stresanje zamudno opravilo? Tempomat? Po več tisoč km še vedno nisem prepričan, kam je potrebno pritisniti ročico, ki se - kdo ve zakaj - vrti z volanom vred. Tudi odpiranja stekel se ne morem navaditi. Armaturna plošča iz škripajoče plastike ni le neprijazna, temveč tudi glasna in občutljiva. Par nerodnih potegov in predel okrog kljuke ima oluščeno prevleko. Takisto tipke na radiu, pedal sklopke in zavore, volansko usnje, ročica menjalnika in kakopak - konzola za zapiranje vrat - bistveno preveč obrabljeni za te kilometre. Zakaj se pedala zavore in sklopke ob pritisku premikata še malce levo in desno?

 

Ampak kljub vsemu, je zelo avto všečen in tole ni nerganje, morda le subtilno upanje, da so manjko praktičnih rešitev nadomestili z vložkom v tehnično superiornost in pregovorno zanesljivost. :)

 

Žalostno dejstvo: Lastništvo ima z vidika zanesljivosti in pozornosti veliko večji potencial za manj stresa od primerljivega avtomobila drugega porekla (tudi - sodobnega - nemškega), pri čemer ima pomembno vlogo tudi profil kupcev.


Iz oči v oči z Michelin Pilot Sport 4

08.06.2016, 21:43

Michelin je pred nedavnim predstavil novo generacijo zmogljive pnevmatike iz družine Pilot Sport. Pomembna novost je dinamična odzivnost pnevmatike v ekstremnih pogojih, k čemur naj bi pripomogel hibridni ojačitveni pas, sestavljen iz najlona in aramida.

 

Aramid je (patentiran) plod Michelinovih inženirjev, poznamo ga že iz odlične pnevmatike Pilot Super Sport, pri Pilot Sport 4 pa so ga v razmerju 50:50 spojili z najlonom in tako pri lateralnih obremenitvah zagotovili največjo možno stično površino s podlago.

 

Izkušnje so, tako pravijo, črpali tudi iz diraških izkušenj, natančneje iz prvenstva formule E.

 

Zanimiva novost so tudi poudarjeni napisi na bočnici. Odtis v kalupu so obdelali tako, da stranski napis na svetlobi zaradi povečanega kontrasta postane poudarjen.

 

Pnevmatike so že na voljo, trenutno v dimenzijah od 17 do 19 palcev, obljubljajo pa tudi homologacijo za prvovgradnjo, tako da jih bo kmalu mogoče zaslediti tudi na novih vozilih.

 

Novi Pilot Sport 4 je bilo mogoče preveriti tudi na (delno prenovljeni) dirkaški stezi v Hungaroringu. Testni BMW-ji so se odlično znašli na različnih podlagah in razmerah, ki so jih pripravili Michelinovi inštruktorji, obenem pa pomagali obnoviti znanje pri ravnanju v kritičnih situacijah.

 

Kot se za Michelinove dogodke spodobi, so tovrstne predstavitve zanimive tudi z informativnega vidika. Na ogledu tovarne v Nyíregyházi, kjer izdelujejo okrog 6.000 visoko zmogljivih pnevmatik, z novim obratom pa bodo številko konec drugega leta dvignili na slabih 7.000, so natančno prikazali postopek izdelave, pri tem pa postregli še s tehničnimi detajli posameznega segmenta.

 

Zanimivo, kljub dovršeni avtomatizaciji procesov, se končni pregled še vedno vrši pod budnim očesom človeškega kontrolorja.

 

Kako se PS4 obnesejo v praksi, bomo poročali v kratkem, ko bomo sezuli trenutni testni komplet (PS3) in ga zamenjali z novim.

 

DSC_5212.JPG DSC_5230.JPG DSC_5232.JPG DSC_5264.JPG DSC_5279.JPG DSC_5293.JPGKlikni tukaj za ogled celotne objave


BMWslo srečanje, Vransko, 19. april

06.04.2015, 17:12

Nekaj smo že omenjali v novembrski temi.
Vem, da je vse to bolj ali manj na kratek rok, ampak v sili tudi prestavimo.
Skratka, lahko ponovimo vajo od zadnjič, zato prosim prijave, da se dogovorim za rezervacijo.
Dobili bi se enkrat dopoldan, kaj vem, okrog 10. ure, potem kosilo in naprej po želji.

Trenutno prijavljeni:
gerchy
Andrius
MG

P: 2007 E60 525dA LCI

23.03.2015, 14:12

Prijatelj prodaja dobro opremljenega 525d, s starim dobrim 3.0 "šestakom", 173.000 km, vožen relacijsko CE-MB, kjer je možen tudi ogled.
Prvi lastnik ministrstvo v Nemčiji (11 mesecev), potem njegov sosed (Premium Selection), zdaj on 4 leta. In ker bo isti sosed zamenjal svojo F10, je prodaja seveda logična poteza. :ok2

Znamka: BMW
Model: E60 525dA
Letnik 1. registracije: 2007
Dejanski letnik vozila (leto izdelave): 2007
Barva vozila: srebrna
Tip menjalnika: samodejni
Moč motorja: 198 KM
Kilometri: 173.000
Cena: 13890 €
GSM: (041/771-260)
Realnost kilometrov: da

Oprema vozila:
- original 18 M alu platišča
- bixenon žarometi
- comfort usnjeni dakota usnje sedeži
- gretje sedežev
- webasto gretje z daljinskim upravljalnikom
- električni pomik senčnega roloja zadnjega stekla
- parkirni senzorji spredaj in zadaj
- dvoconska digitalna klima
- multifunkcijski volan
- tempomat
- navigacija professional Europe 2015 zemljevidi
- TV tuner
- bluetooth
- potovalni računalnik

Splošna brezhibnost vozila: da

Tehnične napake vozila: ne

Vizualne napake vozila: ne

http://www.avto.net/....asp?ID=9535824

Objavljena slika

Vse informacije na 041/771-260